Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Potrzebująca pomocy--please

Wysuszona skóra twarzy--jak ją nawilżyc by....

Polecane posty

znasz kosmetyki sebamed (?) (w rossmanie są dostępne)- http://mediweb.pl/sklep/product_info.php/products_id/3299 możesz spróbować tego kremu (ma świetną konsystencje, cudnie wsiąka i od razu masz uczucie nawilżenia - choć buzia się nieco świeci, dlatego naj. na noc) zawiera wit E która też \\\"wypełnia\\\" mimiczne bruzdy, nie ma parafiny więc nie zatyka, ph 5,5 - dla mnie same superlatywy, choć już go nie używam. Tam niżej masz kostkę do mycia - zastąpiła mi wszystkie żele i mleczka oczyszczająca, tak doskonale się sprawdza i też.......nawilża. Pozostawia uczucie na początku ściągnięcia, bo zawiera pentanol, który już w zasadzie od pierwszego dnia stopniowo wygładza buzię (spr & pot na sobie). Oliwkę Hipp stosowam ale na dłuższą metę faktycznie wysusza, choć przywraca buzi gładkość i swieżość. Możesz spróbować, ale nieregularnie i nie tylko jej samej. 🖐️

Gość po części opętana 3 raz
znasz kosmetyki sebamed (?) (w rossmanie są dostępne)- http://mediweb.pl/sklep/product_info.php/products_id/3299 możesz spróbować tego kremu (ma świetną konsystencje, cudnie wsiąka i od razu masz uczucie nawilżenia - choć buzia się nieco świeci, dlatego naj. na noc) zawiera wit E która też \\\"wypełnia\\\" mimiczne bruzdy, nie ma parafiny więc nie zatyka, ph 5,5 - dla mnie same superlatywy, choć już go nie używam. Tam niżej masz kostkę do mycia - zastąpiła mi wszystkie żele i mleczka oczyszczająca, tak doskonale się sprawdza i też.......nawilża. Pozostawia uczucie na początku ściągnięcia, bo zawiera pentanol, który już w zasadzie od pierwszego dnia stopniowo wygładza buzię (spr & pot na sobie). Oliwkę Hipp stosowam ale na dłuższą metę faktycznie wysusza, choć przywraca buzi gładkość i swieżość. Możesz spróbować, ale nieregularnie i nie tylko jej samej. 🖐️

Gość makwienej
nie polecam capivitu hydrocontrol- uzywalam przez miesiac, nie bylo zadnego efektu nawet takiego mini mini -nic

Gość makwienej
4.toniki, bardzo ważne przy cerze z syfkami, bo w odczynie kawaśnym giną bakrerie powodujące zakarzenia..... ale nic z alkoholem.... ja uzywam hydrolatów, bo ładnie pachną, ale woda z cytryną też może być.... co to są te hydrolanty ? jakiego konkretnie toniku uzywasz ?

Gość Potrzebująca pomocy--please
po części opętana 3 raz Czemu juz nie uzywasz tego kremu skoro go polecasz?

Gość Micjaloian
Bardzo dobrze długotrwale nawilża Keranorm. Jest to jednak dermokosmetyki można go kupić wyłącznie w aptece.

Gość Gasienkax
Dermogal A+E kapsułki są świetne. U mnie po raz kolejny potwierdza się, że najlepsze są najprostsze rozwiązania - nie żadne tam cuda tylko proszę - olejek wiesiołkowy. Ja go stosuję głównie po maseczkach oczyszczających z glinek, albo kiedy moja skóra miewa humory i cała reszta kosmetyków oprócz tego powoduje podrażnienie. Skóra moja po zastosowaniu tego olejku fajnie się regeneruje i odzyskuje miękkość warto mieć to u siebie.

Gość Laninka
Widzę, że nie tylko ja stosuje Dermogal. Ja jestem nim zachwycona, pięknie nawilża mi twarz, ale stosuje go tylko na noc. Ma podobne działanie do oliwki ale nie zatyka tak. Poza tym ma jeszcze w składzie witaminy A i E, cenne dla skóry. Ja polecam też go.

Gość koalinka
Ja z Gala stosuję do twarzy Koenzym Q10, który moim zdaniem jeszcze lepiej nawilża skórę niż Dermogal. Dermogal, to raczej dla skór problematycznych, podrażnionych zaczerwienionych, tłustych. Z kolei koenzym Q10, to typowy kosmetyk nawilżający, który zapobiega tworzeniu się zmarszczek i nadaje skórze zdrowego kolorku.

Gość upupup...,.,
MOze ktos jeszcze sie wypowie. Strasznie przesuszyla mi sie cera,co polecacie? Dodam,ze mam problemy z tradzikiem i boje sie,zeby jej zbytnio nie natluscic,bo to podobno tez nie wskazane.

Gość erzecznik_Decubal
Krem Decubal Face Vital zawiera poza tym witaminę E, która ma działanie zmiękczające. Szybko wnika w skórę i nie tłuści - dlatego doskonale nadaje się pod makijaż. Pozdrawiam, Iwona Drobicz eRzecznik Decubal

Gość gość
Jeśli masz problem z przesuszoną skórą i jednoczesnie jakies zmiany trądzikowe upupup...,., to moge ci smialo polecic nie krem, takze nie natłusci ci przesadnie skory, ale wyrob medyczny Beta Skin. Ma on wyciagi m.in. z lnu, owsa i kokosa. Smaruje nim skore twarzy i rąk dwa razy dziennie i naprawde skora jest nawilzona. Ten specyfik stosuje sie tez przy lagodzeniu objawów trądziku.Jak dla mnie spoko.

Gość gość
Zacznij uzywac kremy i serum z kwasem hialuronowym oraz pij duzo wody

Gość Dżastek
oliwka nie nawilży, może ewentualnie zapobiec wysuszaniu. Sięgnij po coś z mocznikiem - mnie uratował nawilżający krem Flosleka do AZS, może to skrajność, ale z moim stopniem suchości to był strzał w 10.

Gość gość
Mocznik bardziej bym polecała w celu nawilżenia rąk i stóp, a jeżeli chodzi o twarz to bardziej aloes, kwas hialuronowy, fucogel, kolagen.

Gość gość
Mi ostatnio bardzo pomogł zabieg nawilżający w salonie kosmetycznym. Miałam wprowadzone ultradźwiękami serum ceramidowe i na to maskę algową.

Capivit hydrocontrol i inne suplementy mi nie pomogły. Chyba najlepiej nawilżać od zewnątrz i pić dużo wody. Robię raz w tygodniu peeling drobnoziarnisty i enzymatyczny. Smaruję skórę (wiem, to dziwne, ale pomaga) balsamem garniera czerwonym. Ale krem z witaminą A mnie zaciekawił, nawet jeśli kosztuje 20zł.

Gość gość
Nie wiem czy znacie kosmetyki firmy Arkana, która robi się w Polsce coraz bardziej popularna. Sama polubilam ją niedawno. Można znaleźć ich na facebooku. Mają głęboko nawilżający zabieg z aminokwasami i kwasem hialuronowym. Byłam na tym zabiegu w Poznaniu w salonie www.beautypremium.pl , oprócz tego kosmetolog dała mi w prezencie specjalne kapsułki nawilżające skórę od wewnatrz z kolagenem rybim, 30 kapsułek, więc na cały miesiąc mam zapas. Sama jestem ciekawa jak działają, podobno bardzo skuteczne, nazywają się my beauty system moisturizer.

Gość gość
co za banda spamerów... :/

Gość gość
Też znam firmę Arkana i używam ich kosmetyków. Najbardziej lubię żel micelarny z kwasem laktobionowym i krem na naczynka.

Gość gość
Też kupowałam w tym sklepie i musze przyznać,że moja opinia jest pozytywna,miła obsługa a do tego bardzo dobry efekt jak daje Kolagen Medica,jezeli ktoś ma wysuszoną skórę to powinien koniecznie spróbować.

Gość gość
Mi bardzo pomogly zabiegi klapp z retinolem dla skory dojrzalej w Black Pearl w Krakowie :)

wydaje mi sie ze najlepiej sprawdzi sie czysty żel hialuronowy lub olejek arganowy :)

Gość gość
na noc czy na dzień ten żel stosować?

Gość gość
Mi bardzo pomógł zabieg o nazwie Intensywne nawilżanie z kwasem hialuronowym 3 D

Gość gość
W ogóle nie stosować żadnego spamosinu, można kupić kwas hialuronowy w żelu (dostępny na wielu stronach), dodać do codziennej porcji kroplę dowolnego oleju i będzie lepsze niż spamosin za 1/20 ceny.