Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agusia----agnieszka---italy

dlaczego polacy nie lubia obcokrajowcow??

Polecane posty

Wszystko zalezy na kogo sie trafi. moj maz- dla mojego meza (umbryjczyk) to bylo oczywiste ze ja bede pracowac tym bardziej ze czasy sa takie ze z jednej pensji latwo nie jest sie utrzymac. wspieral mnie finansowo kiedy studiowalam a teraz oboje pracujemy i wydatki sa wspolne. Rzeczywiscie sycylijczycy slyszalam ze sa troche zaborczy - osobiscie nie mialam okazji poznac zadnego. mam kolezanke ktora wyjechala na sycylie i akurat ona dostala fajna prace w koncernie farmaceutycznym - (byla studentka farmacji). wszystko jest kwestia na jakiego czlowiekasie trafi. ja mam daleka kuzynke w polsce ktora ma meza alkoholika i ktory nie raz podniosl na nia reke. Do pracy nie chce jej puscic ale za biede w domu tez obwinia wlasnie ja. Zas Moj maz Wloch nigdy zlego slowa na mnie nie powiedzial. byl czas ze jak studiowalam i nam sie nie przelewao nigdy o nic mnie nie oskarzyl tylko wspomgal jak mogl. I teraz oboje wyszlismy na prosta i oboje pracujemy i zarabiamy:)) to normane ze sa czasy lepsze i gorsze.

Gość olka........................
POLNOC wloch bardziej kosmopolityczna jest , poludnie bardziej tradycyjne .Kiedys bylam w neapolu przepiekne miasto

Gość agusia to cudownie
tak trzymaj a złe słowa jeszcze usłyszysz

No i moge jeszcze slyszec wiele zlych slow ale co mnie to obchodzi. Ja sumienie mam czyste nic zlego nie zrobilam. Do czegokolwiek doszlam --zrobilam to uczciwie. juz pare razy pisalam ze studiowalam, robilam dodatkowe kursy wiec to ze teraz pracuje i mi sie dobrze powodzi - to doszlam d tego wlasnym wysilkiem. A ludzie tak gadaja bo za zawistni i zamiast samemu wziasc sie do roboty to wola wylewc swe zale na innych i dorabiac sobie nieistniejace teorie. A dla mnie to stanowi dodatkowi dowod na to ze dobrze zrobilam wyjezdzajac z Polski:))

Gość agusia to cudownie
poczekaj cierpliwie poczekaj jeszcze zobaczysz

Gość ukochana_meza
Polacy nie lubia obcokrajowcow bo przez wiele lat granice Polski byly zamkniete, nie wyjezdzalo sie i nie poznawalo swiata a dzieciom wpajalo sie ze trzeba byc takim samym i nie wolno sie wychylac. efekt tego taki ze wszystko co inne drazni przecietnego Polaka.

Gość seventeen 17
polacy sa bardzo tolerancyjni :) kolezanka wyszła za Araba i nikt z tego powodu nie miał do niej pretensji prawdziwy rasizm jest w UK , Włoszech ,Francji czy Hollandii tam jest duzo ludnosci napływowej - imigrantów i miejscowi ich nienawidza , ot to jest własnie prawdziwy rasizm ,niedawno w TV był reportaz jak kilka lat temu Włosi niszczyli zydowskie sklepy w jakims mieście i pisali żydom na drzwiach żeby sie wynosili :o

Gość a ja ciągle nie rozumiem
stereotypu " cudzoziemiec=bogaty" ja zostawiłam bardzo bogatego Polaka dla biednego Anglika.

amancie ... obrażasz. A potem się dziwicie, że kobiety uciekają od Was. Uciekają OD chamstwa a nie DO pieniędzy. I więcej z Tobą nie zamierzam dyskutować.

Gość obcokrajowiec=bogaty
z regoly sa bogatsi(nie mowie o milionerach) Pozatym np. W loch rozpieszcza kobiete ,Polak wiecznie niezadowolony, narzeka na wszystko przynosi do domu 1000zeta i goni babe do roboty, nic nie kupi itp...

a mój Anglik nie jest bogaty, ale nie ma w sobie cienia agresji , frustracji, jest tolerancyjny i ma poczucie humoru. Tego nie da się kupić.

a i jeszce jedno - Polak przynosi, ile przynosi-mniejsza o to- ale prawie każdy chce być obsługiwany !!!!