Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dziunka

ropiejace oczko

Polecane posty

czy waszym dzieciom ropialo oczko. mojej corci ropieje bo ma przypchany kanalik lzowy. niestety antybiotyki nie dzialaja...co robic zeby uniknac zabiegu?

Mam ten sam problem, oczko ropieje co jakiś czas, co gorsza antybiotyk ją uczula :o Mi jeszcze kazala okulistka naciskać kilaknascie razy dziennie tak z boczku noska miejsce pod oczkiem. Ma to pomóc odblokować kanalik. Przmywam tez solą fizjologiczną. Głuipa lekarka przepisała kwas bronowy czy jakos tak, a to można stosować od 11 roku życia. Taki szczegół :o

no to rzeczywiscie...ja bylam u okulisty. od 3 tyg podawalam malej antybiotyk w kropelkach..oczko rzeczywiscie mniej ropieje ale jak niunia zaczyna plakac to leca jej lzy i ropka znowu sie pojawia..wiec ten antybiotyk chyba nic nie daje. chce uniknac zabiegu udraznianaia ale....co do masowania to tez o tym slyszalam wlasnie na kontroli musze zobaczyc jak to sie robi poniewaz nie umiejetne moze zaszkodzic a nie pomoc..

Gość fufcia
Witaj!!!! Niekoniecznie musi to być przypchany kanalik łzowy.Mojej córci oczko ropiało praktycznie od urodzenia aż do 18 miesiąca życia.ile ja sie nachodziłam po lekarzach,kropelki, kropelki i kropelki różne rodzaje,a potem gdy to nie pomagało diagnoza była już tylko jedna zapchany kanalik i ze skierowniem wylądowalismy w szpitalu w Warszawie.Po dokładnym przebadaniu dziecka okazało się,że to jednak nie kanalik łzowy tylko jakaś zjadliwa bakteria i skierowali nas na zrobienie rozmazu z oka a po wynikach okazało się,że to gronkowiec złocisty, potem znalazłam dobrą Panią okulistkę,która przepisała jakieś specjalne kropelki robione na zamówienie.Zaczęłam je córce wpuszczać i po paru dniach była widoczna poprawa i ropienie zniknęło raz na zawsze.Do tej pory córcia nie ma problemów z oczkiem.Czasem też warto zrobić wymaz z oka, bo często kanaliki są drożne a oczko ropieje.Powodzenie i wytrwałości w leczeniu życze i myślę,że będzie wszystko dobrze.Pozdrawiam;-)

Cześć dziewczyny ja tez mialam ten problem z oczkiem dwa antybiotyki nie pomagały, ale masaż chyba poskutkowal masowalam corci oczko ciagle i sie udalo.