Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wada i zaleta

wady i zalety spacerówek

Polecane posty

Gość wada i zaleta

Witam, Chciałabym żebyscie pisali tutaj różne wady i zalety wózków spacerowych, mozecie przy okazji podawać marke wózków-aczkolwiek niekoniecznie. Bardo mi na tym alezy. Jesli ktos nie wie o co mi chodzi wyjasniam: np: wada są nie pompowane koła, a zaletą niska waga wózka:) Bo nie wiem jakie cechy powinnien posiadac wózek który mam zamiar kupić.

Gość wada i zaleta
podnosze

Gość wady i zalety
nikt nie poda nic sensownego?

z tymi kołami to ja nie wiem, czy to jest wada, jak ktoś chce mieć nały lekki wózek typu parasolka, to koła nie mogą być pompowane :D Pompowane koła to przeważnie ciężki wózek, niestety.

Gość takja
Zalety: -kosz na zakupy -amortyzacja kół -rozkładane siedzenia -szerokie i długie siedzisko -mała waga -raczka w całosci a nie dwie raczki -5pkt pasy -koła z mozliwością zablokowania

dodam do tego jeszcze: -siedzenie powinno być lekko pod kątem, jeżeli jest proste, dziecko \"wyjeżdża\" -możliwość wymontowania pasów - ja np. już ich nie używam i szczerze powiedziawszy tylko przeszkadzają -odpinany pałąk -dobrze jak na budce jest kieszeń na drobiazgi -ja wolę parasolki od zwykłych spacerówek i 2 rączki są dla mnie wygodniejsze niż jedna - ale to wg gustu i potrzeb -parasolka jest mniejsza po złożeniu-jeżeliktoś przemieszcza się małym samochodem albo nie ma miejsca w domu ma to znaczenie

Rozumiem,że chodzi o porównanie z gondolką lub wielofunkcyjnym, a nie z parasolką? zalety - oczywiście mało miejsca zajmuje po złożeniu i łatwiej się składa, skrętne koła ułatwiają prowadzenie, dostęp do kosza na zakupy nawet gdy dziecko w pozycji całkiem leżącej, tacka dla prowadzącego wózek - mnie się bardzo przydaje, ale nie jest koniecznością;), po złożeniu sam stoi - nie musi się opierać o ścianę - więc łatwiej przy samochodzie postawić czy nawet w domu mniej miejsca zajmuje, a nie brudzi ścian. Wiele spacerówek da się składać jedną ręką - co jest super wygodne, jeśli równocześnie masz na rękach malucha. Wadą jest nieprzekładana rączka, ale czytałam,że w spacerówkach taki patent nie do konca się sprawdza, bo wtedy skrętne koła masz z tyłu i aby w ogóle jechać trzeba je zablokować i podobno prowadzi się wtedy niewygodnie. U mnie jest odpinana budka i można ją przełożyć na drugą stronę - co chroni od słońca, a przy wietrze zawsze można założyć folię. Ważne,żeby wózek miał regulowaną wysokość rączki - bo jeśli mama lub tata wysoki to inaczej boli kręgosłup. Rączka w całości wygodniejsza, bo można jedną ręką prowadzić i oczywiście oparcie rozkładane do leżenia - chyba,że dziecko już naprawdę duże i mniej śpi na spacerach - ale wtedy to lepiej parasolkę kupić:)

Gość wady i zalety
a czy aluminiowa konstrukcja jest wada czy zaleta? czy nie bedzie zbyt giętka?

Gość wady i zalety
up

moim zdaniem jest zaletą - bo dzięki temu wózek jest dużo lżejszy, a co do jakości to bardziej od firmy zależy - według mnie lepiej kupić porządny wózek używany niż taniutki, nowy, niesprawdzony.

Gość uważam
że pompowane koła wcale nie sa najlepsze,przez pół roku 3 razy "złapałam gume".Lepsze sa pełne gumowe.

Gość ja kupilam niedawno
spacerowke parasolke i duzo wygodniej mi sie z nia chodzi na spacerki bo jest leciutka,zwlaszcza ze maly wiecej chce sam chodzic a siada tylko jak sie zmeczy.Jest tez idealna jesli wybierasz sie w jakas podroz z dzieckiem,bo sie szybko sklada.Tylko kup taka z rozkladanym siedzeniem,moja rozklada sie tylko do pozycji pollezacej.

Gość zalety i wady
podnosze

Gość zalety i wady
???

jam mam ridera z baby dreams i sobie chwalę, tylko trudny dostęp do kosza na zakupy jest

Ja mam Graco..fajna sprawa z poleczka na pice i na zabawki..zamiast palaka ..wielki koszyk.. mialam x adventure i rozsypala sie w drobny mak..a dodam ze syn ma rok..mam po rodzinie wychwalane quinny buzz i dla mnie tragedia..maciupkie toto i nie ma tylu fajnych rzeczy jak koszyk i palak itp..wiec wszystko chyba tez zalezy od modelu parasolki-spacerowej i od producenta. podobno macklareny sa najfajniejsze..i wszedzie prawie wygrywaja testy konsumenta ostatnio myslimy nad kupnem innego ..polaczenia parasolki i wiekszych kolek,mieszkam w parku i mam kolo siebie rozne atrakcje typu krzaki,piasek,plaza itp..chce jechac na wakacje do Pl i do domku letniskowego a tam chyba kolejna parasolko-spacerowa wersja sie rozsypie. widzialam bardzo fajne polaczenia ale tylko w wysylkowych sklepach i to nie drogie:))

Gość ja tez mam graco
i jestem zadowolona Malutka też