Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciasteczkoooo

Allegro -wysyłka-pytanie

Polecane posty

Gość ciasteczkoooo

Hej, czesc, jak wysyłacie rzecz do kupującego, zeby po drodze nie zginęła?

Gość ciasteczkoooo

zawsze wysyłam jako paczka nie list polecony i jeszcze żadna nie zaginęła a do mnie niestety parę nie dotarło

ni9e ma takiego zabezpieczenia. Mój mąz zapłacił ostatnio dodatkowo za ubezpieczenie przesyłki wartosciowej i co? Do dziś jej nie ma, a na poczcie szukają i wykręcają się od odpowiedzialnosci...... Sprawa skończy się na wypłaceniu równowartości - będziemy do tego dążyć, a jeśli będą stawiać opór - to spotkamy się w sądzie. Zbyt wartościowa paczka to była....

Gość ciasteczkoooo
dziękuję ze mi odpisałyście;)🌻 A mam pytanie - czy taka paczka do 1/2kg to duzo moze kosztowac jak sie ja przesyla?

po pierwsze jesli kupowac na allegro to od zaufanych sprzedawcow a nie od takich ktorym kilku znajomych za wirtualny zakup dalo pozytywa... po drugie jesli jest to tak bardzo wartosciowa paczka to najlepiej jest skozystac z przesylki kurierskiej zeby potem nie uganiac sie po sadach... oczywiscie nawet te zabezpieczenia moga zawiesc ale lepiej sie zabezpieczac od poczatku do konca...

Gość ciasteczkoooo
pluszka dziękuję, zaraz zajrzę i sobie policzę 🌻🌻🌻;)

Gość ciasteczkoooo
a nie orientujecie się czy poczta poslka oferuje taka usluge jak przesylka kurierska w rozsadnej cenie?

:) ubezpieczam paczki często ( z reguły te , które sa wartościowsze od 60 zł) cena to 1 zł dodatkowo za każde rozpoczęte 50 zł wartosci , nie duzo a czasem warto miec świety spokój , szczególnie jeśli wysyłasz rzecz zupełnie pojedyncza ;)

ciemnooka brunetka - zakup był od osoby z ponad tysiacem pozytywnych komentarzy i ani jednego negatywa, użytkownika, który prowadzi sprzedaż na allegro od kilku lat, więc to chyba zaufany sprzedawca. Poza tym pomaga nam w odnalezieniu przesyłki bo zależy mu na opinii solidnego sprzedawcy ;-)

firmy kurierskie wcale nie są lepsze. Kiedyś miałam z nimi problem, bo pracuję - według nich, zeby odebrac przesyłkę maiałam siedzieć na tyłku w domu i nie pracować, bo paczki rozwożą do 16:00. Ciekawe jak, skoro pracuję do osiemnastej, a wcześnie rano tez im się nie chciało dostarczyć. Na dwoje babka wróżyła, pech to pech i tyle.

Gość ciasteczkoooo
rany, ale mnie nastraszylyscie... a na poczcie nie da sie ubezpieczyc?

Gość ciasteczkoooo

Gość ciasteczkoooo
ok, to lecę na pocztę, trzumajcie kciuki;)\ 🖐️