Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kalip

Szczepionka tradycyjna czy skojarzona?

Polecane posty

Witam serdecznie! Jestem przed podjęciem ważnej decyzji dla mojej niespełna 6-tygodniowej córeczki: szczepionka tradycyjna czy skojarzona? Prosiłabym o pomoc bardziej doświadczone Mamusie. Z góry BARDZO DZIĘKUJĘ i pozdrawiam!

Gość alaaaaaa77
my wzielismy 5w1 u nas kosztuje 120 zl i jestem zadowolona, kazdy lekarz nam ja polecal, moim znajomym tez

Gość
a ja ci poradze skonsultuj z lekarzem a nie tu

Gość smutna mamuska88
skojarzona

szczepionka skojarzona mniej dawek a efekty takie same moze nawet lepsze gdyz sa to mowe szcezpionki a nie takie przestarzale jak NFZ proponuje pozdrawiam

Gość pyyytanko
Swego czasu było głosno o efektach ubocznych szczep. skojarzonych -- nawet o autyzmie.Juz się nie mówi?

Gość sabciasab
juz sie nie mowi bo to nie po skojarzonych bylo-jestes zle poinformowana tylko po tej 3w1 ktora szczepi sie dziecko po ukonczeniu 1 roku zycia a poza tym, ja wierze tym unowoczenionym, niz przestarzalym z NFZ :( i pierwszy raz slysze o autyzmie po skojarzonych :-D

Gość alausiaM
jezeli miałyby takie skutki uboczne jak "autyzm" co jest raczej smiechem na sali, to tyle lekarzy by ich nie polecalo gdzie nie napisze i pytam sie o te szczepionki zawsze mowia ze lepiej zaszczepic skojarzona nie spotkalam sie jeszcze z negatywna opinia i ja rowniez wierze bardziej tym przebadanym teraz nowym szczepionkom, niz tym przestazalym :(

Gość pyyytanko
Pytam przeciez---sama mam dziecko przed szczepieniem, to wolę wiedziec. Cos mi sie o uszy obiło, więc wysnuwam watpliwosci...Jaka to ta 3 w 1? Juz jej nie podaja?