Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rysiek_bieszczady

aparat cyfrowy - proszę o pomoc

Polecane posty

Witam. Postanowiłem zakupic aparat cyfrowy. Nie chodzi mi o jakiś profesjonalny. Po prostu lubię podróżowac oraz zaskakiwac znajomych zdjęciami znienacka :) Zastanawiam się nad tym: http://www.allegro.pl/item183763564_12_mpx_zgrabny_aparat_cyfrowy_easypix_s312.html#photo Czy to się opłaca? kolejne pytanie: -Chodzi o karte pamięci. Nie zupełnie wiem o co z nią biega. Jeśli z kartą 256mb zrobie do 1000 zdjęć to to oznacza, że jak juz zrobie te 1000 to muszę kupić nową karte czy to jest po prostu tak jak z dyskiem, jesli przerzuce te foty na dysk nadal moge robić fotki. Tak? Z gory dziekuje za odp.

bez urazy ale to coś co pokazałeś to... nawet za darmo bym tego nie chciała ;) :P :D tak jeśli karta sie zapełni zrzucasz zdjecia na kompa, formatujesz karte i masz znowu pustą

Gość znafwcads
3,2 megapixela to stanowczo za mało ! 12 mega to on ma interpolowanej więcej jak 80 zł nie jest to warte

Gość kaczka w buraczkach
Olympus mozna nabyc za 400zl

Kup sony, Kodaka, nawet Olympus - z takich małych tanich w miare kompakcików do robienia fotek \"urodzinowych\" i widoczków na wakacjach :)

Gość kaczka w buraczkach
nie kupuj tzw no name, wez sprawdzone marki, sprawdz jak z serwisowaniem, najlepiej canona power shota albo olympusy, cieszą się dobrymi opiniami.

Gość mucca
ja mam Panasonica Lumixa LZ3 jak dla mnie akarat, na wypady itp. na Agito ze wszystkim (karta 256 to stanowczo za mało ) pokrowiec, ladowarka, karta wyrobiłam się w 1000zł w zeszłym sezonie, teraz jest już znacznie taniej

Gość ja nie polecę
bo nie jestem na bieżąco...ale...:) tutaj masz stronkę, na której można porównać ceny tych samych produktów i dzięki temu człowiek nie daje się nabić w butelkę , bo czasami ceny są o kilkaset złoty wyższe w sklepie "b" niż w sklepie "a" http://www.skapiec.pl/foto.html wpisujesz w wyszukiwarkę nazwę i model i wyskakuje Ci lista ofert z różnych sklepów:) nie raz już dzięku skąpcowi zaoszczędziłam sporo kasy, bo jak człowiek zielony, to mu można kitu nawciskać, a jak wiesz co i jak, to już trudniej dać się wykołować na kasę;)

ja również polecam Canony :) (mam A610 ale fajny też jest A510 z tym że już chyba ciężko go w sklepach dostać) do poczytania forum cyberfoto (znajdziesz w googlach) i fajna stronka do porównywania parametrów aparatów i opinie o nich: http://www.recenzje.net.pl/1-aparaty_cyfrowe/4

Gość ilosc Mpx nie ma znaczenia
I tak na ekranie pomniejszasz foty, żeby je obejrzeć. Bierz coś z dobrą optyką (lepsza jakość zdjęć), szybkie (łatwiej zrobić ujęcie) i z wieloma programami (jeśli nie chcesz się bawić w ustawienia ręczne).

Gość nie.....................
olympus 3550 amm, nie narzekam

Gość do23i21
Ja mam Canon A430 4.0 Mega Pixels i jestem bardzo zadowolona.

ja tez mam Canon A430 i jestem bardzo zadowolona i cena dobra ja kupilam na www.fotobasia.pl za 500 zł z hakiem kupisz juz ten aparat z karta pamieci i ładowarką