Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prolastyka

chusteczki dla niemowlat - najlepsze, i jedno pytanie

Polecane posty

Gość prolastyka

hej szukam chustecze dla niemowlac od 1 dnia zycia, ktore nadawalyby sie do pupki i do ciala dla dzidziusia... tak gora do 11 zł.. wyczytalam ze swietne sa penaten jednak sa ich 3 rodzaje i nie wiem ktory wybrac http://allegro.pl/item181016926__chusteczki_penaten_z_lotionem.html te ewidentnie sa do pupki a te do twarzy i ciala... czy to znaczy ze do pupy juz ich uzywac nie moge??http://allegro.pl/item180486458__chusteczki_penaten_baby_do_twarzy_i_ciala.html sa jeszcze z aloesem.. jakie waszym zdaniem sa najlepsze chusteczki do pupy? czy probowalyscie tych 3 rodz penatena??

Chusteczek Penaten nie uzywalam,ale innych specyfików tak i polecam-mam syna alergika i po wszystkich innych go wysypywało a po Penatenie nie. Chustki Pampers także nie uczulaja...

Gość jaadzkaa
ja polecam wlasnie penaten-na poczatek najlepiej te hipoalergiczne i pampers tez sa fajne

Gość ja nie wiem jak u mnie bedzie
dzieki dziewczyny:) ale ktore penaten wybrac? te do buzi i ciala nadaja sie do pupki???

sorki nie zmianilam nicku:)

Ja polecam na początku wyłącznie Pampers po Penaten mój synek miał uczulenie. Bambino mają zbyt intensywny zapach.

Gość malinka....
Dziecko najlepiej myć wodą, chusteczki to alternatywa gdy musisz wyjść.

Ja uzywam rozowych z dzidziusia Ale nie myje nimi tylko pupcie:-)

nie zamierzam zstapic mycia woda i mydlem chusteczkami... ale takie chusteczki to olbrzymia wygoda i ulatwienie.. wg mnie sa niezbedne

Gość bambino sa ok
tylko sie kijowo wyciagaja i ten zapach troche za intensywny

Zgadzam się z maliną. Teraz myję pupę wodą z mydłem i żadnych zaczerwienień, wysypek. Chociaż na początku używałam chusteczek bo jest na pewno wygodniej.

Gość jaadzkaa
Ja kupowalam takie uniwersalne "do wszystkiego"- nie wiem juz ktore to. Co do uczulen to pewnie ze moze sie zdarzyc tak jak i po kazdych innych nawet po pampersa.

Gość bambino sa ok
koralik a kto tu mowi o zrezygn z mydla i wody?? a jak wychodzisz to bierzesz wode w butelke i mydelniczke? i myjesz dziecko w samochodzie??? troche zacofane to.. chusteczki sa wlasnie po to by uzywac ich wtdy kiedy pupy wymyc nie da sie

Wydaje mi się , że autorka pyta o chusteczki do codziennego użytku a nie na wyjścia ( chyba , że się mylę?) . Ja na początku używałam chusteczek po każdym przewijaniu dopiero od jakiegoś czasu w domu woda i mydło na wyjścia chusteczki.

Gość jajamamma
ja uzywałam od poczatku chusteczek i maly nie miał zadnych odpazen.na poczatku uzywałam tylko "pampers"lub "nivea"a teraz jak jest starszy to zalezy jakie kupie.Po zadnych mu nic nie jest,nawet te z biedronki dada sa lepsze niz niektore renomowanych firm

Gość polecam chusteczki Dzidzius

Ja też używam chusteczek \"Dzidziuś\" Cleanic\'a. Wybrałam te zielone :) Bardzo dobrze się sprawdzają. Przeważnie wycieram nimi dupkę małej przy przewijaniu ale zdarzyło mi się też wytrzeć ciałko córci :) Cena tych chusteczek jest bardzo korzystna bo w promocji 210 chusteczek kosztuje niecałe 12zł :)

Ja polecam chusteczki Pampersa Sensetive. Moja mała ma prawie 1.5 roku i nadal ich używam. Kiedyś kupiłam Dzidziusia i wg. mnie są szorstkie i słabo nawilżone.

Gość kitla
wg mnie dada sensitiv i lawander te z biedronki sa mokre delikatne rozciagaja sie i bez problemu zmywaja brud. pampers dobrze i dokladnie czyszcza pupke. nivea tez sa fajne i w skladzie duzo witamin maja. odradzam huggiesy rwa sie sa male ciezko zmywaja kupe szorstkie nie maja zadnych plusow poza w miare ladnym delikatnym zapachem

Gość mała miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
nam spasowały nivea , pampers sensitive , a teraz biedronkowe te zielone.

Gość mamazuzi......
Od poczarku uzywam nivea sa bardzo nawilzone i ladnie pachna. Probowalam wielu innych ale nivea najbardziej mi przyposowaly

Gość kcxfcbjfnhvlk
Ja od początku używałam dla córci Bambino i Nivea niebieskie. Do tej pory używam choć ma już 3 lata. Przecieram nie tylko dupkę ale też twarz, rączki. Są mega wygodą jak jesteśmy po za domem i nie ma dostępu do wody ;)