Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

makkara

Mieszkania socjalne i spoldzielcze w UK

Polecane posty

co jest Kobietki nie mówcie że tak pracujecie przed świętami że taka cisza...zdaje sie że may dziś wnocy nowe property!!!powodzenia!pozdrawiam

Gość himo
czesc wszystim, czytam was od dawna, ale tresc jest do tej ktora tu wpadla i ma do wszystkich zale. kOBIETO TY SIE NA ROZUM ZAMIENILAS Z......................... My tu ciezko pracujemy, na ogol za marne grosze, staramy sie, chcemy by naszym dzieciom bylo lepiej, a co mamy nic............. na mieszkania czekamy dlugo, splacamy anglikom kredyty mieszkaniowe, czesto sprzatamy im chalupy. wiec nie pier,,,,.... ze nam sie nie nalezy, nam sie nalezy jak najbardziej. Spojrz, ze czarnym wszystko daja, a nam nie bo my z polski(..ale czy widzialas czarnego w kolejce o chleb....nie, bo im siwe nalezy0..................., poczytaj troche historiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, zrozumiesz wtedy czemu murzyni i hindusi nie sa dyskryminowani a biali(polacy, ruscy)............., bo ty jestes g................i nie gadaj wiecej na swoich........................ WSZYSCY TRZYMJA SIE RAZEM A CZEMU MY NIE????????????????, (ciezko pracujaca polka), pozdrawiam was dziewczyny, mam nadzieje ze zdobedziecie te chaty, tyle powinnismy miec............

Gość himo
Kasia, pozdrawiam was wszystkie, (oczywiscie dolaczylam do grona oczekujace na mieszkanko, i to juz wczesniej)..... Troche sie juz oczytalam, i cos tam wiem, wiec jak sie nadarzy okazja pomoge............... A tymczasem witam i pozdrawiam (mizerne), grono rodakow oczekujace na mieszkankooooooooooo...........,

No widze,ze himo sie wkurzyl:( No ale coz,pewnie nie to nie pierwszy taki przypadek.Ja mysle,ze dobrze bedzie jesli kazdy kogo nie interesuje mieszkanie w UK i ma ochoty o nie walczyc nie bedzie sie wtracal w topik i po prostu znajdzie sobie inne zajecie. Dziewczyny trzymajcie sie.Niektorym juz sie powiodlo,to wiemy na pewno,wiec.......................mysle,ze kiedys i my dostaniemy chalupke:)Tego wam i sobie zycze🌻

do Himo nie rozumiem czemu tak się denerwujesz jestem jak większość z nas na tym topiku oczekująca na mieszkanie o ile je kiedyś dostanę! a w wolnej chwili nie mogę napisać coś może relaskującego ???? czy napisałam cos złego .Piszesz że ciężko pracujesz dla swich dzieci sorry ale nie tylko TY każda //Normalna Matka//martwi się o swoje dzieci i zrobi wszystko dla ich dobra!!mam dwojke i coś wiem na ten temat. Tak wogule to mi ubliżasz nie wiem za kogo się uwżasz?!!!

Gość Jeszcze jedno jeszcze jedno
okon, jeszcze jedno dziecko musisz mieć, to wtedy może dostaniesz mieszkanie. Przy dzieijszej liście oczekujących, a na liście ludzi przybywa, bo coraz więcej Polaków sprowadza tu rodziny, również Słowacy i Litwini. Więc minimum 4 dzieci, wtedy jest szansa.

Ana-Himo nie pisała o Tobie tylko o wrednych pomarańczkach.Aleś sie zdenerwowała nie potrzebnie dziewczyno:-)

Gość dziwne bo moi znajomi
Podostawali choc maja no 1-2 dzieci ...

Gość himo
Witam, ponownie, dzis kruciutko i spokojnie, no tak chodzilo mi wlasnie o te pomaranczowa, ale widze ze do takich to nic nie dociera bo znowu sie wcina, no coz...a tak nawiasem to nie prawda ze czym wiecej dzieci tym predzej daja mieszkanko,( maja malo duzych chat, a chetnych duzo)......., pozdrawiam

Himo!!! Ty tez jestes pomaranczka,wiec moze zaczernij Nik by sie nikt nie podszyl:) Dzieci????? Mam trojke,ale czy to duzo???? Anglicy maja po 4-ro,5-ro .:) Nasz polski stereotyp to 2 dzieci czyli 2+2.:) Tutaj to normalne. Moje dzieci sa wlasciwie juz duze(17 i 14lat)...............no i nasze kochane sloneczko,ktoro jeszcze 3 lat nie ma. Wlasciwie to dla anglikow nie ma znaczenia ile dzieci jest w rodzinie,tylko w jakim domu ta rodzina mieszka. Powiem jeszcze wam,ze znam ludzi,ktorzy na prawde maja dobre warunki,a mimo to dostali mieszkanko.Sa tez jednak tacy,ktorzy mieszkaja gorzej niz niewolnicy na wloskich farmach,a mimo to nie moga sie doczekac swojej chalupki. To chyba zalezy od consilu i jego mozliwosci. Ja wiem,ze przede mna dluga drpoga do otrzymania domku,wiec czekam cierpliwie. Co do grzyba,to znajoma nam powiedziala,ze sa takie maszynki(chyba na prad)ktore wyciagaja wilgoc w mieszkaniu. Jeden z landlordow,ktory tutaj wynajmuje mieszkania uzywa tego sprzetu i dzieki temu nie ma grzyba,ani wilgoci. Prawdopodobnie regularnie stosowane przez dluzszy czas swietnie dziala. Nie znam dokladnej nazwy,ale wiem,ze nazwa tego urzadzenia jest zwiazana z"hydro......."Koszt tez nie duzy bo okolo 20paru funtow. Jak sie dowiem dokladnie to podam. Pewnie trzeba popytac w sklepach z art.gosp.dom. Moze sa tez w Argosie. Milego wieczorku🖐️

Gość Hunter0001
Okon jesli chcesz dostac mieszkanie councillowskie badz z housing association w Cambridge to musisz sie troche bardzie postarac. Na ogol dostaja tutaj tylko kategorie A lub B. Z C to czekania pare latek minimum. Po pierwsze to mieszkasz w zbyt duzym domu...Jednym z kryteriow do kategorii B jest potrzeba dwoch lub wiecej sypialni. Ty masz potrzeba tylko jednej i dlatego masz kategorie C. Moglabys np przeniesc sie do 2bed house (np powiesz councillowi ze koszty 3bed house sa za duze i nie dajecie rady) Wtedy w councillu jeszcze raz zlozysz podanie. Wtedy masz potrzebe dwoch sypialni wiec automatycznie grupa B. Spiesz sie zanim twoj najstarszy syn osiagnie wiek pelnoletni...Jezeli masz zaprzyjaznionego swojego obecnego landlorda to moze moglabys mu wyjasnic sytuacje i moze dalby ci tez \"wypowiedzenie\" co to bys mogla do councillu dostarczyc. Ponadto jezeli zerkniesz sobie jeszcze raz na swoj biuletyn z homelink to zeby dostac kategorie A to jedno z kryteriow jest ze trzeba spelniac dwie kategorie z B. Drugim kryterium jest bycie bezdomym zarejestrowanym w gminie (czytaj kryteria do B - homeless and actively working with homeless prevention service takim jak np nasz cambridge city council) Bedac juz w 2 bed house zalatwisz sobie tak zeby twoj nowy landlord dal ci wypowiedzenie no i automatycznie dostaniesz grupe A no bo potrzebujesz dwoch sypialni i jestes homeless... Trzeba troche pokombinowac bo inaczej zrobia to za nas murzyni i hindusi albo niedajboze Zydzi z czego sa slynni Hope that helps :) Powodzenia i Weslolych Swiat!!

Gość Hunter0001
Okon jesli chcesz dostac mieszkanie councillowskie badz z housing association w Cambridge to musisz sie troche bardzie postarac. Na ogol dostaja tutaj tylko kategorie A lub B. Z C to czekania pare latek minimum. Po pierwsze to mieszkasz w zbyt duzym domu...Jednym z kryteriow do kategorii B jest potrzeba dwoch lub wiecej sypialni. Ty masz potrzeba tylko jednej i dlatego masz kategorie C. Moglabys np przeniesc sie do 2bed house (np powiesz councillowi ze koszty 3bed house sa za duze i nie dajecie rady) Wtedy w councillu jeszcze raz zlozysz podanie. Wtedy masz potrzebe dwoch sypialni wiec automatycznie grupa B. Spiesz sie zanim twoj najstarszy syn osiagnie wiek pelnoletni...Jezeli masz zaprzyjaznionego swojego obecnego landlorda to moze moglabys mu wyjasnic sytuacje i moze dalby ci tez \"wypowiedzenie\" co to bys mogla do councillu dostarczyc. Ponadto jezeli zerkniesz sobie jeszcze raz na swoj biuletyn z homelink to zeby dostac kategorie A to jedno z kryteriow jest ze trzeba spelniac dwie kategorie z B. Drugim kryterium jest bycie bezdomym zarejestrowanym w gminie (czytaj kryteria do B - homeless and actively working with homeless prevention service takim jak np nasz cambridge city council) Bedac juz w 2 bed house zalatwisz sobie tak zeby twoj nowy landlord dal ci wypowiedzenie no i automatycznie dostaniesz grupe A no bo potrzebujesz dwoch sypialni i jestes homeless... Trzeba troche pokombinowac bo inaczej zrobia to za nas murzyni i hindusi albo niedajboze Zydzi z czego sa slynni Hope that helps :) Powodzenia i Weslolych Swiat!!

Hunter dzieki za info,ale po pierwsze nie mamy zaprzyjaznionego landlorda:( Po drugie szczerze mowiac nie naleze do osob ktore lubia kombinowac:( Moze to i zle,ale jakos sie troche sparzylam na tym kiedys i teraz wole na zimne dmuchac. Moze przyjdzie taki czas,ze dostane(jestem cierpliwa) a jak nie to ............zobaczymy.Na razie to ciesze sie,ze kazdy dzien moge spedzac z rodzina w domu,nie na ulicy.U nas za duzo hindusow nie ma,zydow tez nie widzialam. Syn dorosnie i w koncu moze faktycznie odejdzie z domu.Poki co uczy sie,chalupa mu potrzebna,mieszka z nami i nie zanosi sie,aby bylo inaczej. W przyszlym roku wybieram sie do Consilu w sprawie grzybka,no i mala skonczy 3latka,wiec tez moze to bylby powod do tego by dziecko mialo swoj kat.Powoli robi sie ciasno:P Dzis dzien przed Swietami,wpadne dopiero tu po Swietach,wiec: Zycze wam tego czego i sobie bym zyczyla: Zdrowych,radosnych pogodnych i rodzinnych Swiat.Jesli to mozliwe,to aby Nowy Rok dal nam chalupki consilowskie.Oby byl lepszy od tego ktory sie konczy,a przynajmniej nie gorszy:)) 🌻

Swieta.swieta i po SWIETACH:) Evi!!!Jak chalupka???? Ja przejrzalam home-linka i jestem w szoku bo juz pierwszego dnia bylo 51osob chetnych na domy:( No a do konca licytacji jeszcze tydzien,szanse wiec male,ale ja optymistka niepoprawna ciagle mam nadzije:)) Milego dnia!!!🌻

Gość N.k.M
Ja dostalam po pol roku ALE..... Mieszkalismy z druga rodzina w 3 bedrumowym housie. nie mielismy livingroomu bo tamci mieszkali na dole my na gorze.mamy 4 dzieci...ale 2 juz po 16r.z Dostalismy za maly dom! 3 male sypialnie i maly livingroom. wiec starsze dzieci dostaly po pokoju maluchy razem a my sypialni nie mamy... ale cieszy mnie ze wogole mieszkamy sami :)

"Mala rzecz a cieszy"................no wlasnie wy macie 4 dzieci a ja 3-ke,ale starszy ma 17lat,wiec moze oni po prostu czekaja az nam sie wyprowadzi i problem sam sie rozwiaze:) U nas dzieci(tzn.chlopcy)maja swoje pokoje(choc pokoj mlodszego to sypialnia a nie pokoj(2mx1,5),ale jest a mala jest z nami w sypialni poki pokoju nie potrzebuje. Dzieki temu,ze nasz livingroom jest na prawde duzy wszyscy w nim siedzimy,no chyba,ze ktos(np.ja)siedzi u starszego syna w pokoju przy kompie. Nie byloby zle,gdyby nie to,ze mlodszemu jest ciasno a dom jest ogolnie zimny i szybko naciaga wilgocia.Nalezaloby ciagle grzac a to bardzo drogie.Brak wywietrznikow sprawia,ze jest grzyb a okna ciagle zaparowane-kuchnia zwlaszcza.Za to w holu jest zimno bardzo,bo drzwi do ogrodka sa bardzo nieszczelne i wrecz odpadaja futryny od sciany:( No ale to niewiele w porownaniu z tym jak zyja inni. 68 osob chetnych na jeden dom(jakby byl ze zlota!!!!) a na drugi tylko 21???????czemu tak????? My nie mamy szans,ale nadzieja choc matka glupich zawsze jest:)

Gość czekajaca83
ja rowniez oczekuje mieszkania lub domku ale jak przyszla ta recesja to jakos watpie w to ze w najblizszym nawet roku je dostaniemy. Wydaje mi sie ze tylu ludzi juz stracilo prace i niektorzy domy bo nie maja na ich splate wiec nasza kolejka sie wydluza oczywiscie oni wchodza na nasze miejsca a my spadamy na dol:( Niedawno przeczytalam ponizszy artykol i mam cicha nadzieje ze wejdzie to w zycie:) Brytania: tysiące pustych domów zostanie lokalami socjalnymi? Kryzys sprawił, że w Wielkiej Brytanii stoi ponad 750 tys. pustych domów i mieszkań. Specjaliści wezwali rząd do podjęcia działania, by tę sytuację zmienić. Coraz częściej pojawiają się też sugestie, aby przekształcić pustostany na lokale socjalne – podaje serwis Sky News. Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), stowarzyszenie zajmujące się wycenami nieruchomości podało, że w Wielkiej Brytanii stoi w tej chwili 762,635 pustych nieruchomości. Tymczasem ponad 1,5 miliona rodzin na Wyspach czeka w długiej kolejce na mieszkanie socjalne. Według stowarzyszenia, jeśli rząd podejmie właściwe kroki, mieszkania te mogą szybko znaleźć nowych lokatorów. Zdaniem specjalistów, brytyjski rząd wprowadził niedawno różne warianty pomocy dla właścicieli nieruchomości, którzy mają problemy ze spłatą kredytów hipotecznych, jednak niewiele zrobił dla tych, którzy nie mają gdzie mieszkać. Teraz można by to zmienić. Jeden z członków RICS James Rowlands powiedział, że nie powinno być tak, że tysiące domów stoi pustych, podczas gdy wiele osób jest bezdomnych lub mieszka w tragicznych warunkach. Serwis Sky News wyjaśnia, że lokalne władze mają uprawnienia by nadawać status tzw. „Empty Dwelling Management Orders” na nieruchomości, które stoją puste przez przynajmniej pół roku. Stowarzyszenie zauważa też, że lokalne władze powinny zainteresować właścicieli tanim wynajmem takich mieszkań. Jeżeli na tej stronie widzisz błąd, napisz do nasstrona do drukuwyślij link Pozdrawiam wszystkich oczekujacych i tych co juz czekac nie musza:)

Gość Magda100p
WITAM WSZYSTKICH!! JA WLASNIE OBUDZILAM SIE PO PRZECZYTANIU TEGO FORUM!! NIE ZDAWALAM SBIE WCZESNIEJ SPRAWY, ZE MOGE STARAC SIE O MIESZKANIE SOCJALNE!! JESTEM TU Z MEZEM I CORKA 1.5 ROKU! CORKA MA 7 LAT I MIESZKAMY W KARAWANIE OBECNIE BO GDY CHCIELISMY WYNAJAC MIESZKANIE TO 700 FUNTOW + OPLATY TO BYLO NIEREALNE!! NIE ZARABIAMY ZBYT DUZO A MIESZKANIE W KARAWANIE TO TRAGEDIA W ZIME ZIMNO A W LATO ZA GORACO DO TEGO WILGOC I BARDZO MALO MIEJSCA!! NIE WIEM CZY DOSTANE MIESZKANIE ALE SPROBUJE PO NOWYM ROKU ZLOZYC WNISEK I UZBROJR SIE W CIERPLIWOSC !! POZDRAWIAM WSZYSTKICH""" SZCZESLIWEG NOWEGO ROKU 2009!! MOZE MIESZKA KTOS W OKOLICACH DOVER???

Gość damik 70000
Kobieto!!! Jak mieskacie w karawanie to macie pierwsenstwo!!! Pierwsenstwo maja osoby, ktory sa bedone, ieskajace w karawanie lub lodce, poniej cpuny, pijaki i resta marginesu. sorki brakuje liter w ojej wypowiedi, ale klawiature mi dieci sokiem alaly, muse nowa kupic jutro.

W karawanie???????????????? To juz dawno powinniscie zlozyd dokumenty na socjalne!!!!! A w ogole to nie rozumiem czemu normalnie nie wynajeliscie.Jak macie maly dochod to pewnie dostalibyscie dofinansowania wszelkie,benefity. No teraz to nie warto:) Lepiej zlozyc na socjalne.Dostaniecie pewnie kat.A i szybko poleci!!! Powodzenia!!!!!! Aha piszcie malymi literami prosze:) Na forum zle sie top czyta o oznacza krzyk. 🖐️

Gość W karawanie
???Czy ja dobrze widze? karawan to samochod pogrzebowy!!!

Gość jgjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjyyyyyyyy
Okon Ale z ciebie matka !! porazka czekasz asz syn zwolni chate !!to po co ci bylo 3 dziecko skoro tak tego najstarszego syna chcesz sie pozbyc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Ale ktos tam wyzej
Inteligentnie rozumuje..o zal.....NAUCZ SIE CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM tloku!!!!!

Gość Dzieci jak dorastaja
To sie wyprowadzaja od mamusi. to chyba normalne! !!!

Wszystkim pomaranczkom(tym zlosliwym tez)zycze w tym roku mniej zlosliwosci,a wiecej rozumu i .............................oby nie byl gorszy do tego ktory sie konczy:) A nam wszystkim zycze,aby problemy mieszkaniowe rozwiazaly sie pomyslnie i aby ten zblizajacy sie rok nikt juz nie musial mieszkac w tzw.karawanie:) Szampanskiej zabawy i wysmienitego humoru nie tylko w te noc ale we wszystkie dni Nowego Roku zycze wam z calego serca!!!

Ja rowniez chcialabym zyczyc wszystkim nawet tym zlosliwcom wszystkiego najlepszego w Nowym Roku,wiecej szczescia a mniej zlosliwosci i wiecej zyczliwosci.A tym co nie udalo sie z domkiem w tym Starym Roku oby ten Nowy Rok dal wam szczescie i te wymarzone chatki. Oczywiscie rowniez szampaniskiej zabawy........! Evi28 jak sie mieszka odezwij sie mozesz.Ja na gwiazdke dostalam nakaz wyprowadzki z data 25 luty .Mam nastepne spotkanie w Cansilu i na tym spotkaniu moze sie wyjasni co z nami bedzi dalej.Juz sie denerwuje.......Pozdrawiam

Gość mkhjkjlkl
Okon twoj syn ma niecale 18 co? ale dorosly,zrob se nastepne!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam wszystkich w Nowym Roku:) Pomaranczki jak widze tez juz sa,wiec wszyscy w komplecie🌻 Elizabeth nie martw sie na zapas.Mysle,ze jak nie masz chalupki po tym 25 lutym to albo consil pomoze ci ja znalezc i wynajac(czesciowo oplacic nawet) na czas otrzymania consilowskiego.Na pewno to przyspieszy chwile dostania domu,bo potraktuja cie jak bezdomnego. Zmartwienia na bok,ten rok bedzie lepszy od poprzedniego(tak mysle). Lece do Polski 14 stycznia(ojciec moj po ciezkim wypadku lezy w szpitalu,mama w drugim szpitalu)wiec dla mnie ten poprzedni rok nienajlepiej sie skonczyl.Dla rodzicow moich tez.Ja jednak jestem cale zycie optymistka i wiem,ze jak mysle pozytywnie to bedzie dobrze.Dlatego zycze wam tylko pozytywnych mysli,a bedzie dobrze:) Teraz pomacham wam tylko lapka i spadam do obiadku🖐️