Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jackpot79

Zaczynam od liści malin...

Polecane posty

Kupiłam też wiesiołka i olejki do masażu.Pierwszy poród miałam koszmarny i teraz chce się zabezpieczyć.Przy Mikołaju zero rozwarcia przez 6 godzin...nie chce tak drugi raz.Polecają herbate z liści malin i ciekawa jestem czy zadziała.Wiesiołek też pójdzie w ruch.......

a kiedy trzeba pić i zajadać wiesiołek czy już jak sie zacznie poród czy wczesniej i jak to działa? bo ja nic o tym nie słyszałam a chętnie bym sie dowiedziała, jestem w trzecim miesiącu ciąży

jackpot79 powodzenia:) Słyszałam, że olejek rycynowy pomaga, ale sama nie sprawdzałam. Ps. Ładne imię ma Twój synek:) A jakie masz teraz propozycje?

Wiesiołek od 38tc...więc jeszcze masz czas.Wiesiołek pomaga w osiągnięciu rozwarcia szyjki macicy co sprawi ,że poród odbędzie się szybciej.Można pić herbatke z wiesiołka lub połykać kapsułki

a od kiedy herbatke z lisci malin , i gdzie ja kupic bo jak kiedyś pytałam w aptece to mają tylko malinową z vitaxu, czy taka może byc? a dlaczego piszesz ze nie chcesz ryzykować z wiesiołkiem? czy zaszkodzi?

Też korzystałam z tej strony.....A o olejku czytałam różne opinie i nie chce ryzykować .Najpierw liście i wiesiołek.A wiesiołek od ok 36 tc.

Olejek rycynowy wzmaga perystaltykę jelit, oraz ogólnie ukrwienie miednicy - to wspomaga poród. Wiele kobiet twierdzi, że nawet lewatywa przyspieszyła ich poród (kiedy już się zaczął) - jakoby pracujące jelita i ogólnie procesy z tym związane były czymś w rodzaju przygotowania do porodu, na co organizm reagował w bardoz naturalny sposób. Ale tu jak zawsze, trzeba zaznaczyć, że to co dizała na jedną kobietę, mozę nie podizałać na inną.

Ja jakoś niemam ochoty spędzać czasu w ubikacji z rozwolnieniem......jeżeli te sposoby nie przyśpieszą to dopiero przed samym terminem, wezme się za olejek.