Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nati_nati

Rozchodzenie sie miednicy...

Polecane posty

Gość nati_nati

Czesc wam!!! Mam pytanko, kiedy zaczelyscie odczuwac ból w miednicy (kiedy zaczela wam sie przygotowywac do porodu)? Ja jestem w 7 miesiacu ciazy i nic mi nawet nie drgnelo, a biodra mam bardzo waskie :( Czy miednica powinna sie zawsze rozszerzac, czy moze byc tez tak, ze jesli jest dobrze zbudowana itd, to nic sie nie bedzie z nia dzialo? Napiszczie jak to bylo u was? Pozdrawiam :)

Gość banda wszawców
mam 15 tc i sie nieco rozeszły. moze nie bardzo ale jednak widze róznicę

Też jestem ciekawa czy tylko mnie przed porodem taki ból dopadł. Czy to normalne? W poprzedniej ciąży nic mnie nie bolało, a teraz od początku 9 miesiąca, coraz trudniej mi się chodzi.

U mnie był to jakoś 7- 8msc. Duża różnica, bolało często bardzo, kłopoty z siadaniem i wstawaniem. Pocieszające było że lekarz mówił że to dobrze, że są duże szanse na łatwy poród... i tak było. Poród łatwo i szybko:)

mi sie biodra rozchodziły tez około 8 m-ca i bolesne to było ale porodu wcale nie miałam tak szybkiego jak Ty Catarinka :D

mnie też. W pierwszej ciąży prawie żadnych dolegliwości typu bóli brzucha, miednicy, krocza, a w drugiej to już bardzo takowe bóle odczułam. Ginekolog powiedziała mi że z każdą ciążą jest coraz gorzej, tzn jakbym była w ciąży po raz trzeci to bym ciężko to zniosła. PS. Nie zamierzam być po raz trzeci w ciąży :P

Gość do seszensue
seszensue "gryzę dziś" ??

Gość do seszensue
a nic tak pytam

To znaczy, ze w pierwszej ciązy się słabiej rozchodzi, a w drugiej i kolejnych bardziej czy jak to jest?

Gość gość
Witajcie, czuję od kilku dni ból w okolicy miednicy na dole (pod dzieckiem). Nie jest on w jednym miejscu ani ostry, raczej tępy, silny i promieniujący. Czuje go gdy wstają po dłuzszym siedzeniu lub leżeniu, a gdy sie rozchodze to juz nic mnie nie boli. Jestem w 22tygodniu ciązy. Proszę o odpowiedź doświadczone kobiety, czy to jest to uczucie rozchodzenia się miednicy czy to cos innego? nie wiem czy powinnam iść do lekarza czy to normalne... pozdrawiam:)