Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzia_1

efekty niepozadane

Polecane posty

Gość madzia_1

czesc mam pytanie do wszystkich dziewczyn ktore juz stosuja yasminelle i prosilabym o szybka odpowiedz . Po przeczytaniu ulotki najbardziej przerazily mnie działania niepożądane tych tabletek zwłaszcza jeżeli chodzi o trądzik. Czy u was wystąpiła jakaś wysypka po braniu yasminelle? Czy widać jakąś zmianę, jakies plusy po tym jak zaczełyście stosowac yasminelle? Jeszcze nigdy nie stososwalam zadnych tabletek antykoncepcyjnych i to sa moje pierwsze jakie przepisal mi ginekolog ale najbardziej z tego wszystkiego najbardziej obawiam sie efektow ubocznych. Czy warto stosowac yasminelle? POZDRAWIAM

Efekty uboczne po Yasminelle: -sucha skóra -wysypka szczególnie po wyjściu na słońce -łupież -pragnienie -widoczne żyły na rekach, nogach, dekolcie -\"kłucie\" łydek- szczególnie pod kolanami, szyi oraz ramion. -łaknienie -\"klockowate\" nogi (te tabletki odwadniają) A to i tak mało w stosunku do tego co sie działo ze mna po Yasmin!

Oprocz tych wymienioych w ulotce dzialan niepozadanych jest jeszcze jeden bardzo wazny...po kilku miesiacach regularnego (bez zadnych przerw,czy zapomnianych tabletek) stosowania tego leku nieoczekiwanie zaszlam w ciaze!!! Cos zmniejsza dzialanie tego leku (chyba srodki przeciwbulowe na bazie paracetamolu) o czy nie pisza w ulotce :(