Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

superteacher

Dlaczego wstydzimy się mówić wprost o seksie?

Polecane posty

Poniższa ankieta jest anonimowa i posłuży do celów czysto naukowych. Proszę o zaznaczenie jednej odpowiedzi na każde z pytań. Płeć K M Wiek 18-25 26-35 36-45 46-55 powyżej 55 Wykształcenie podstawowe zawodowe średnie wyższe 1)Co sprawia, że nie rozmawiasz o seksie wprost ze swoim partnerem/ partnerką? A) Wstyd. B) Obrzydzenie. C) Przekonania religijne. D) Wychowanie – moi rodzice też o tym nie rozmawiali. E) Obawa przed reakcją partnera. F) Nic – rozmawiamy na temat seksu bez skrępowania. G) Inne (jakie?) . 2) Czy uważasz seks za temat tabu? Tak Nie 3)O którym z poniższych tematów najczęściej nie mówimy wprost? A) Seks. B) Choroby, np. AIDS, nowotwory. C) Śmierć. D) Bóg i religia. E) Polityka. F) Części ciała i czynności fizjologiczne. 4) Które z podanych zagadnień związanych z seksem jest Twoim zdaniem najbardziej tabu? A) Seks oralny. B) Seks analny. C) Homoseksualizm. D) Masturbacja. E) Inne (jakie?). 5) Czy w ten sam sposób rozmawiasz seksie z partnerem/partnerką oraz z przyjaciółmi? A) Rozmawiam na ten temat tylko z partnerem/partnerką. B) Znacznie swobodniej rozmawia mi się na ten temat ze znajomymi. C) Ze wszystkimi rozmawiam w ten sam sposób. D) Z nikim nie rozmawiam na ten temat, ponieważ z uważam go za zbyt wstydliwy. z góry dziękuje, ten materiał jest mi niezbędny do pracy magisterskiej!!

Gość nie chce mi sie wypelniac
ale powiem,ze wg mnie rozmawianie z s\o seksie z partnerem odczarowuje go, odbiera smaczek,tajemniczosc. Moge rozmawiac z kazdym ale nie z kims, na kim mi wlasnie zalezy i kogo chce oczarować. W eksie nie powinno byc sztampy i powtorzen, dlatego wszystkie poradniki mnie smiesza i odrzuvcaja.

Gość napięcie emocjonalne
ja rozmawiam o wszystkim.......to ta ankieta nie dla mnie???:(((

jak do pracy mgr to malo cos tych pytan, ale i tak odpowiem ^^ M 26-35 wyzsze 1 F 2 nie 3 D 4 D 5 C rozumiem, ze w pytaniu 3 i 4 chodzi o ogol spoleczenstwa, a nie o mnie.

nie zgadzam sie z tym,ze rozmowa z partnerem/partnerka o seksie \"odczarowuje go\" i odbiera smaczek. oczywiscie jak w czasie seksu bedziesz mowil \"odchyl wargi sromowe mniejsze abym mogl dokladniej spenetrowac swoim penisem twoja wagine\" odbierze nastroj, jednakze mozna (i powinno sie) rozmawiac o seksie ze swoja druga polowka przy innej okazji. o tym co lubi, jak my lubmy, o fantazjach i doswiadzceniach (jak chce sie podzielic) itd. a pozniej, jak juz mamy te informacje to dopiero jest smaczek, jak znamy sie coraz lepiej :)

Gość bli ble blu
K 18-25 POMATURALNE 1A 2NIE 3B 4B 5C

Gość lil girl
K 18-25 wyższe 1)A 2)nie 3)A 4) B 5)B

Ale kicha to chyba dla pruderyjniaków, bo my to gadamy ciągle o seksie :-)

Gość 24
K 18-25 wyzsze niepelne 1F 2NIE 3F 4NIE MAM TEMATOW TABU ZWIAZANYCH Z SEKSEM 5C

Gość henk1
Ja się nie wstydzę,ale nie ma tam nic interesującego abym mógł odpowiedzieć.Np: swery erotogenne czy znasz wszystkie? 2.rozwiązanie problemu tzw. pierdzenia podczas stosunku Co to jest? 3.Czy lubisz wylizywać wilgoć z pochwy ? jeżeli tak to dlaczego? itd, Wiek częstotliwość odwaga sposób to nie tematy tabu!!!!!!!!!!. Jeżeli oboje się pragną bez reszty to nie ma tabu

nie no, kochani Chłopcy czy też Dziewczynki! Ankieta jest do mgr. Temat związany jest z całym tym zawoalowaniem seksu. Całym tym sekretnym językiem, cipkami, pisiorkami, wackami, jajeczkami czy jak to tam nazywacie. Wiecie, że w angielskim jest około100 takich określeń penisa? A nikt nie mówi wprost, A mnie interesuje dlaczego tak jest, nawet w gazetach typu cosmo dla takich wyemancypowanych nowoczesnych lasek. Osobiście też nie podoba mi się słowo pochwa, ale po co takie owijanie w bawełnę? Robić, tzn. uprawiać seks można, a mówić się wstydzimy? Nic dziwnego, że tyle jest niezadowolonych kobiet, Nie dopieszczonych mężczyzn też kilku by się znalazło. Bardzo docenię wypełnienie ankiety, Wasze opinie będą dla mnie niezmiernie pomocne :)

Kobieta 18-25 średnie F Nie B,C E ( wszystkie rodzaje dewiacji) A

Gość nenela
k 18-25 wyzsze 1. D 2.nie 3.F 4.D 5.B

K 18-25 w trakcie studiów 1. F (rozmawiamy na temat seksu bez skrępowania) 2. NIE 3. C 4. E: Skrajny fetyszyzm (-filie) 5. C (ze wszystkimi w ten sam sposób)

Gość mloda _17
k 17 niepelne srednie 1F 2NIE 3A,C,F 4A,D 5C

Płeć K Wiek 26-35 Wykształcenie wyższe 1)Co sprawia, że nie rozmawiasz o seksie wprost ze swoim partnerem/ partnerką? F) Nic – rozmawiamy na temat seksu bez skrępowania. 2) Czy uważasz seks za temat tabu? Nie 3)O którym z poniższych tematów najczęściej nie mówimy wprost? - 4) Które z podanych zagadnień związanych z seksem jest Twoim zdaniem najbardziej tabu? - 5) Czy w ten sam sposób rozmawiasz seksie z partnerem/partnerką oraz z przyjaciółmi? A) Rozmawiam na ten temat tylko z partnerem/partnerką. B) ze znajomy -ogólniej

a tak przy okazji, to studiuję fililogię angielska na 4-tym roku. Jeśli ktoś interesuje się angielskim slangiem, to polecam stronkę www.urbandictionary.com. mozna się z niej dowiedziećn różnych ciekawych rzeczy. i jeszcze interesuje mnie taki maly odzew panów. Chłopcy - wypowiedzcie się co o tym myślicie, tzn tabu, które otacza seks.pozdrawiam:)

Gość zboczona starucha
Ja dziękuję - sami młodzi się tu zebrali!!! A co mi tam też się wepcham w te grono - jako młoda duchem mam prawo. zaczynam: K 46-25 średnie 1 - F 2 - nie 3 - F ale nie jestem pewna 4 - D 5 - A

Gość zboczona starucha
wiek miało być 46-55

Gość Little Kim
K 18-25 średnie A Nie D B B

do: zboczona starucha, serdecznie dziękuję, w ten sposób wyniki ankiety będą bardziej zróżnicowane i wiarygodne. Interesuje mnie to, czy np. wiek lub płeć wpływają na postrzeganie różnych spraw, m. in. seksu:)))

Płeć K Wiek 18-25 Wykształcenie wyższe 1)Co sprawia, że nie rozmawiasz o seksie wprost ze swoim partnerem/ partnerką? F) Nic – rozmawiamy na temat seksu bez skrępowania. . 2) Czy uważasz seks za temat tabu? Nie 3)O którym z poniższych tematów najczęściej nie mówimy wprost? F) Części ciała i czynności fizjologiczne. 4) Które z podanych zagadnień związanych z seksem jest Twoim zdaniem najbardziej tabu? D) Masturbacja. 5) Czy w ten sam sposób rozmawiasz seksie z partnerem/partnerką oraz z przyjaciółmi? A) Rozmawiam na ten temat tylko z partnerem/partnerką.

no to jeszcze z 85 osób wypełni i będę mogła jakoś tego użyć do badań;) trochę litości dla zestresowanej studentki...

Gość pomaraczakahj
Płeć K Wiek 18-25 Wykształcenie średnie 1)Co sprawia, że nie rozmawiasz o seksie wprost ze swoim partnerem/ partnerką? F) Nic – rozmawiamy na temat seksu bez skrępowania. 2) Czy uważasz seks za temat tabu? Nie 3)O którym z poniższych tematów najczęściej nie mówimy wprost? B) Choroby, np. AIDS, nowotwory. 4) Które z podanych zagadnień związanych z seksem jest Twoim zdaniem najbardziej tabu? B) Seks analny. 5) Czy w ten sam sposób rozmawiasz seksie z partnerem/partnerką oraz z przyjaciółmi? C) Ze wszystkimi rozmawiam w ten sam sposób.

Bardzo mnie uciesza jakiekolwiek opinie, ankiteta najbardziej, ale takze Wasze prywatne opinie na ten temat. Z gory dziekuję. Teacherka:))

Gość a co mi tam... podniosę
K 26-35 wyższe 1.G - zbyt szybko sie podnieca 2.Nie 3.F (czesc druga) 4.D 5.B jak tam magisterka? :)

Gość dobra wypełnię a co i w doda
tku prawdę napiszę: Płeć K Wiek 26-35 Wykształcenie podyplomowe między innymi. 1)Co sprawia, że nie rozmawiasz o seksie wprost ze swoim partnerem/ partnerką? F) Nic – rozmawiamy na temat seksu bez skrępowania. 2) Czy uważasz seks za temat tabu? Nie 3)O którym z poniższych tematów najczęściej nie mówimy (jako społeczność) wprost? A) Seks. B) Choroby, np. AIDS C) Śmierć. F) Części ciała i czynności fizjologiczne. 4) Które z podanych zagadnień związanych z seksem jest Twoim zdaniem najbardziej tabu? A) Seks oralny. B) Seks analny. C) Homoseksualizm. D) Masturbacja. E) Inne - wszystkie powyższe plus masa innych 'atypowych' zachowań seksualnych. Dodać należy też antykoncepcję - zatrważające jaka niewiedza panuje w tym temacie. 5) Czy w ten sam sposób rozmawiasz seksie z partnerem/partnerką oraz z przyjaciółmi? C) Ze wszystkimi rozmawiam w ten sam sposób. PODOBNO w PL utworzona zostanie mapa na której będą naniesione apteki w których się sprzedaje/nie sprzedaje środków antykoncepcyjnych. To się w głowie nie mieści po prostu.