Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

palusia

Nie mam już sił .............

Polecane posty

witam wszytkich napisze mój problem tylko w konkretnych rzeczach nie bede sie rozdrabniała bo bym mogła pisac i pisać i pisać proszę o radę bo inaczej chyba wyląduje w psychiatryku jestem już wykończona psychicznie i mam już niektóre objawy depresji :( Zaczynam : chodze z chłopakiem 4 lata on ma 32 lata ja 25 lat wiadomo jak w zwiazku układało sie cudownie to planowało sie slub , dzieci , wspolne zycie jak to w zwiazkach wspólne marzenia , ale z czasem moj partner nie był juz tym cudownym ksieciem , tylko samolubem i czasami chamem jak wejdziecie na topik \" czy partner molestuje cie psychicznie \" jak sobie poczytacie historie kobietek to tak srednio co 3 to jest opis mojego chłopaka on zniszczył ta miłosc ciagłymi problemami , agresją psychiczna i fizyczna do mnie . W koncu otworzyły mi sie oczy i chciałam z nim zerwać i ...... do tego człowieka nic nie dociera mowie mu ze nie chce z nim byc , mowie dlaczego ( cała lista rzeczy z jego winy ) ale on przeprasza kupuje mi jakies g**na ktorych nie chce przyjac. Potrafi płakac przy mnie przeprasza , chce mnie przekabacic> budze sie np. o 8 a tam 7 smsów na \" dzien dobry \" odprowadza mnie na uczelnie czeka az wyjde po zajeciach nie przyjmuje mysli ze juz nie chce z nim byc ciagle dzwoni mowi ze kocha i ze przeczeka \" te trudne nasze dni\" to jest jego \" milsze\" zachowanie a tak jak wyłącze wszystkie tel w domu ( komorki , domowy ) to stoi pod oknem i trabi na poł osiedla zebym wyszła , jak widze ze czeka na mnie a ja udaje ze go nie widze to krzyczy na mnie , wyzywa przy ludziach i szarpie ( dlatego udaje ze jest oki zeby mi nie narobił wstydu na ulicy ) mowi ze jak z nim zerwe a zobaczy mnie np. gdzies w klubie to podejdzie i wyleje mi piwo na głowe przy wszystkoch zeby wiedzieli jaką jestem nic nie wartą szmatą i co najgorsze tym mnie dołuje mówi ze zmarnowałam mu 4 lata zycia i jak od niego odejde to już nikogo sobie przeze mnie nie znajdzie bo jest za stary a wszystkie kobiety w tym wieku sa ustatkowane juz a on chce miec juz rodzine itd........... Jestem załamana jak słysze dzwiek komorki chce mi sie ryczec jak go widze to juz w ogole , ale nie widze wyjscia z tej sytuacji. Czasami mam wrazenie , ze godząc sie z nim spotykać 4 lata temu podpisałam serograf z samym DIABŁEM powaznie tak myslie . Czuje sie skonczona , ze sobie przerabałam zycie nie chce mi sie zycf nie mam z kim pogadac dodam ze jak zaczynałam z nim chodzic miałam wielkie grono wspaniałych przyjaciół teraz nie mam nawet kumpelki nawet nie zauwazyłam kiedy on mnie tak omamił a przyjaciele powoli odchodzili ....... nie wiem co mam zrobic moze ktos z was mi cos poradzi bo ja naprawde chyba wyląduje w psychiatryku i tak juz od 3 m-cy jestem na srodkach uspakajajacych , schudłam 7 kilo , wygladam okronie ....... ogolnie zaaaaaaaałamka :( :( :(

Gość hajzelka
masz 25lat, moze wart zmienic miejsce zamieszkania? to jakis psychol z tego co piszesz...

Gość Solidarna.....
Hmmmmm mozesz porozmawiac z Twoim tata / bratem i niech przeprowadza z nim meska rozmowe... Musisz jasno postawic sprawe , zeby wiedzial,ze nie ma szans. Moze ktos na uczelnie moze Cie podwiesc samochodem? Jakis kolega? Przyjaciel?

myslałam o ty ale na razie musze dotrwac do konca studiów , jeszcze 2 długie lata jak nie skoncze szybciej w gumowych scianach ...........

uciekaj dziewczyno uciekaj to wariat i do tego widac ze uwielbia sie Toba bawic:/ ja bym stanowczo zerwała z nim i straszyła policją jak tylko trzeba bedzie, myslisz ze to normalnie jak on do Ciebie mowi ze Ci piwo wyleje bo z nim zerwiesz? on Cie straszy i grozi to nie jest normalne:O raczej chore. Nie suchaj go tylko rob swoje i w razie czego idz na policje.

Gość Solidarna.....
Dokladnie jak pisz poprzedniczki , to wariat i psychopata jakis! Musisz wysjc z tej sytuacji!"!!!!

Dziewczyny , ale ja naprawde juz nie wiem , mowiłam mu ze pojde na policje , obdukcje dobrze jest jakis czas i znowu zaczyna ...... A mam pytanie czy jest cos takiego w Polsce ze jak bym wniosła sprawe do sądu to np. by miał zakaz zblizania sie do mnie ? Boze pisze to wszystko łzy mi ciekną , cała sie trzęse :( : ( Dzieki Bogu , ze jest Kafe moge sie przed wami chociaz otworzyc i wyzalic

groźba karalna jest przestępstwem (art 190kk), możeś śmiało iść z tym na policję, miałem też przypadek z groźbą karalną, wygląda to tak, że najpierw w obecności policjanta spotykasz się z osobnikiem i wyjaśniacie sprawę, jeśli to nie pomoże możesz złożyć wniosek ścigania sprawcy za czyn z art 190 kk, wtedy zajmnie się nim prokuratura powodzenia i trzymam kciuki:)

Gość Solidarna.....
Nie jestem pewna czy jest zakaz zblizania sie do x metrow , ale mam nadzieje , ze gdyby w Twoim imieniu z nim pogadal ( najlepiej duzy i silny ;) ) to mogloby pomoc! Czy moglabys o to poprosic Twojego tate ? Musisz sobie stworzyc bezpieczna otoczke. Pogadaj ze znajomymi , opowiedz im o sytuacji ! Niech z Toba przebywaja , odbieraja Cie , spedzaja czas...

Palusiu, a wlasnie ze masz duuuuzo sily, aby z tym skonczyc!!! Musisz dac rade, musisz byc silna dla siebie, dla swojego przyszlego zycia. Masz 25 lat I CALE ZYCIE PRZED SOBA!!! Co radze zrobic: Napewno masz jakis przyjaciol, znajomych, rodzine... Naglos sprawe, nie wstydz sie tego, przeciez to nie Twoja wina. Opowiedz o tym swoim najblizszym tak, aby mogli posluzyc Ci pomoca bezposrednia. Tymczasowo wszedzie chodz w towarzystwie innych ludzi, przeciez ten czlowiek jest nieobliczalny! Proponuje rozmowe: Ty, on + koniecznie osoba trzecia, najlepiej jakis facet: tata, brat, kuzyn, przyjaciel. Powiedz mu, ze zglosilas sprawe na policje i nie zyczysz sobie takiej sytuacji, ktora Ci on stwarza. Pewnie jest i bedzie ciezko...Musisz byc konsekwetna, choc beda Toba targały rózne skrajne uczucia. Wytrwałosci!!! P.S. czekam na dalsze wiesci

najgorsze jest to ze mieszkam w małym miasteczku gdzie sie prawie wszyscy znają , dawno juz bym z tym poszła na policje , ale nie chce zeby od razu wszyscy wiedzieli a zawsze sie znajdzie ktos kto powie \" dwa słowa za dużo \" i zaraz beda plotki itd ale chyba bede musiała tak zrobic dzieki za rady kochani jestescie :)

Idz!! Koniecznie tez porozmawiaj z rodzicami o tej sytuacji! Przez jakis czas bedziesz sie pewnie czula napietnowana przez waskie srodowisko w ktorym mieszkasz, ale dasz rade.

Gość Solidarna.....
Ostatnia rzecza jaka masz sie przejmowac to "co ludzie powiedza" !!!! Niech gadaja jak nie maja nic lepszego do roboty ;)

Gość idz na policje
Koniecznie.

najlepsze jest to ze on mojej mamie sie od poczatku nie podobał a tata jak to tata ... zaro wtracania sie w co kolwiek moje zycie moja sprawa. No nic bede musiała przełamac strach i dume i powiedziec jej o tym wszystkim pewnie bede słyszała do konca zycia a nie mówiłam .... Tak czytam te topiki typu \" nie odzywa sie , jak go zdobyć , ...\" ja jak mi sie z tego uda wyjsc to nigdy wiecej facetow , moge byc samotna do konca zycia , powaznie on mi obrzydził wszystkich facetow na ziemi

Gość Solidarna.....
Rodzice tak maja , ze marudza :)))) ale staja tez murem za pociecha :)))) wiec spooooko. Tylko jak juz z nimi bedziesz rozmawiac , powiedz wszystko. O grozbach , o tym ,ze sie boisz o sytuacjach absolutnie nienormalnych , by mieli pelny obraz sytuacji i zacznij od slow "potrezbuje wasze pomocy".......

Palusiu, mama pewnie swoje powie, ale nie to jest najwazniejsze. Wazne, aby znala prawde o zyciu swojej corki, o jej dylematach i problemach. A, że powie to swoje: \"a nie mowilam\"... Taki juz urok mam :) Lepiej to jedno krotkie zdanie slyszec przez cale zycie, niz byc gnebiona przez wlasnego mezczyzne przez tydzien!! Jesli nie chcesz porozmawiac z tata o tym, miejmy nadzieje ze mama mu sie zwierzy. A on juz bedzie wiedzial, co z tym zrobic. I jeszcze jedno: z pewnoscia w przyszlosci znajdziesz jakas pokrewna dusze, ktora pozwoli CI zapomniec o tym, miejmy nadzieje, nieistotnym epizodzie w Twoim zyciu. Dobranoc Palusiu, pamietaj jutro nowy dzien i automatycznie masz wiecej sily, mozliwosci!!

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi jesteście wspaniali . Udowodniliście , że prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie :) mam nadzieje , że dzieki waszym radą uda mi się wyjść z tego hororru.

Gość sprobuj moze...
porozmawiac tez z konsultantka jakiejs niebieslkiej linii dla ofiar molestowania psychicznego. Poszukaj jakiegos stowarzyszenia w swoim rejonie, ktore Tobie pomoze fachowo :) DASZ RADE!!!