Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość visione

skutki przerwania

Polecane posty

Gość visione

witam, mam pytanie...jestem zupenie niedoświadczona jeżeli chodzi o tabletki anty... jakie będą skutki przerwania brania tabletek jeżeli nie skończyłam jeszcze opakowania (zostało 5 pigułek) jest to drugie moje opakowanie.

rozregulujesz sobie organizm, tak sie nie robi... skoro zostalo ci 5 do konca to zacisnij pasa i wytrzymaj a poznije nie zaczynaj kolejnoego opakowania, mozesz wczessniej dostac okres z odstawienia, pozniej nie wiadomo kiedy bedzie okres czy bedziesz miesiacami czekala czy dostaniesz w terminie...

Gość visione
ech... strasznie źle się czuję, ale skoro tak mówisz to się przemęczę jeszcze te 5 dni... ale chyba po dwóch miesiącach brania pigułek aż tak organizm nie jest rozregulowany ? :(

Gość oj bedzie bedzie

Gość rozkoszny dzidziuś

Gość bzdury gadacie
kiedyś brałam tabsy tylko 4 miesiące i nie miałam rozregulowanego cyklu jakoś strasznie i nie czekałam miesiącami na miesiączkę....

visione wesolutka ma trochę racji zaciśnij pasa i dokończ opakowanie. z tego co piszesz to są Twoje początki więc organizm się przystosowuje, możesz się źle czuć do 3 opakowania, więc ja bym nie rezygnowała tylko starała się przetrwać do 4 jeśli nadal się będziesz źle czuła idź do ginekologa po zmianę tabletek. Każdy organizm szczególnie jeśli nie brało się wcześniej tabletek musi się przystosować. Ja czułam się okropnie do końcówki 3 opakowania a później już żadnych objawów przyzwyczajania się. Życzę wytrwałości, jeśli chcesz zrezygnować to po zakończeniu opakowania, zobacz jak będziesz się czuła w przerwie między nimi i zdecyduj. Pozdrawiam

Gość ja bym nie pomijała
możeez przerwać, przecież nikt cię nie zmusi by je jeść

Gość visione
dzięki za odp :) Tyle, ze ja te dwa opakowania miałam przepisane na tzw odpoczynek jajników... na tych dwóch kończę branie tych pigułek i nie będzie na razie następnych, dlatego pomyślałam o wcześniejszym zakończeniu, ale podjęłam decyzje, że dokończe jeszcze tych 5...

Gość something more
??

jeżeli nie dasz rady (z powodu bardzo złego samopoczucia), to po 17. tabletce możesz odstawić. Oczywiście to nie metoda na zawsze, tak awaryjnie.

Gość visione
dziękuję Nomino za informację :)

nie powiem ci jak bedzie w twoim przypadku, ale u mnie było ok. ja odstawiłam tabsy 6 dni wczesniej niz powinnam, bo chciałam sobie przesunąć okres- wypadał akurat na dzien mojego slubu. piersze op. zjadłam całe, a drugie juz nie. po odstawieniu dostałam @, a kolejna pojawiła sie normalnie, po 28 dniach. zadnych komplikacji nie miałam.