Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aligator

chory psychicznie brat

Polecane posty

Gość aligator

Mam chorego brata o 2 lata starszego - sama mam 19 lat.Kiedyś za nim nie przepadałam, bo rodzice zawsze poświęcali mu dużo uwagi, a mi bardzo mało. Kiedy dorosłam to zrozumiałam,czemu tak było. Bardzo kocham mojego brata,przyjaźnimy się,dużo ze sobą rozmawiamy.Jednak czasami nie starcza mi sił i dużo płaczę,moi rodzice też są załamani. Wysłali go na studia,bo myśleli że zmądrzeje,wydorośleje, ale to jeszcze pogorszyło sprawę. Nie ma dnia,żeby nei było awantury - moi rodzice już tracą siły,brat ciągle płacze. Jak moich rodziców zabraknie to oczywiste jest to ze się nim zajme,będzie ze mną mieszkał.Przeraża mnie to, chociaż jednocześnie bardzo go kocham.Czy ktoś jeszcze boryka się z takim problemem, że ma w rodzinie chorego? jak sobie dajecie rade?

Gość ale co to za choroba
?

Gość onauk
dokladnie...co mu jest? Ja mam siostre po porazeniu mozgowym, nie chodzi samodzielnie, ma mniej sprawne rece, jej rozwoj mentalny zatrzymal sie na poziomie 8 lat ( teraz ma 26), rodzice sie nia mecza, bo ja jestem za granica..ale tez wiem, ze kiedys bede musiala sie nia zajac i przeraza mnie to... To jest okropne co powiem, ale jak bylam mlodsza to sie jej wstydzilam:(( nie zapraszalam wielu znajomych do siebie a juz nie mowiac o chlopcach.Mialam jej za zle, ze rodzice poswiecaja jej caly czas, pieniadze, jezdza po szpitalach...mialam 5 lat jak ona sie urodzila i wlasciwie skonczylo sie moje beztroskie dziecinstwo, wyjazdy na wakacje z rodzicami...oni musieli zajac sie Ewa...

Gość aligator
niewiadomo co dokładnie. Jest opóźniony w rozwoju.Jak na mój gust to teraz przeżywa okres dojrzewania, jest bardzo infantylny i z niczym sobei nie radzi. Ma różne zachowania ktorych wytłumaczyć się nie da, bardzo dziwne, stale do siebie mówi.Trzeba go kontrolować bo niewiadomo co może zrobić,często wpada we wściekłość. Ja też sie wstydziłam mojego brata,nie chciałam zapraszać do domu koleżanek, bo bałam się ze będą się śmiały.No ale jak człowiek był młodszy to nie rozumiał :) Czasem mam ochote wyjechać stąd i studiowac w innym mieście, ale wiem, że on by za mną tęsknił i zostawilabym moich rodziców

Gość oddam
Chory psychicznie i wyslali go na studia???????