Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kluseczka82

CIĄŻA i usg 3 tydzień

Polecane posty

Gość kluseczka82

Czy w 3 tygodniu ciąży może być coś już widać na usg dopochwowym?? czy lekarz może już stwierdzić ciążę oprócz z badań krwi?

mysle ze 3tyg ciaza jest jeszcze za wczescnie aby zobaczyc na usg .bedzie widac pecherzyk ciazowy ale nie bedzie jeszcze wiedomo czy ciaza sie rozwija i napewno lekarz nie potwierdzi ciazy. wiec jesli teraz pojdziesz do lekarza to bedzie ci kazal przyjsc ponownie za ok 3tyg na kolejne usg gdzie bedzie juz widac pecherzy a moze nawet bijace w nim serduszko i wtedy p[otwierdzi ci ciaze i wystawi ci karte ciazy.traz jest zdecydowanie za wczesnie na to ale tez jesli pojdziesz teraz to cie zbada na podstawie badania tez moze lekarz podejrzewac ze ciaza jest przepisze ci kwas foliowy albo witaminy dla ciezarnych.a cala reszte czyli badania itd.dopiero jak potwierdzi ciaze.mi sie wydaje ze najlepszy termin na pierwsze usg a nawet wizyte ciazowa jest ok 6 tygciazy bo wtedy juz napewno wszystko mozna zobaczyc to znaczy czy zarodek sie rozwija czy bije serce itd.

Ja byłam u lekarza w czwartym tygodniu ciąży - zrobił mi usg, ale jedyne co mógł stwierdzić, to wykluczyć ciąże pozamaciczną. Poza tym dostałam listę badań do wykonania i ide na kolejną wizytę w 9 tyg.

Gość kluseczka82
Dziękuję za odpowiedź. W takim razie poczekam jeszcze choć już bym chciała wszytsko wiedzieć i zobaczyć najlepiej:)

Potwierdzam, ja też byłam w 4tc licząc od OM i widac było tylko pęcherzyk, pęcherzyk żółtkowy no i gin zrobił to badanie wyłącznie po to, żeby wykluczyć ciążę pozamaciczną;)