Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Mucha*

poprawiny - pytanie o prezent

Polecane posty

Witam! Może ktoś mi pomoże - moja kolezanka wychodzi za mąż, jestem zaproszona na wieczor panieński, na ślub, na wesele nie, bo dla rodziny, ale za to na poprawiny nastepnego dnia po weselu - dla znajomych. W związku z tym mam pytanie - czy na poprawiny należy przyjść z prezentem? Na wieczorze daję prezent, ale to jest tylko dla niej. Na slub przychodzimy oczywiście z kwiatami. Więc co z tymi poprawinami - ktos wie???

Gość brazylijska pomarańcza
wydaje mi się, ża pasowałoby jakiś drobiazg ofiarować! Może cosik do domu, ogrodu...Zależy od upodobań..

Gość eragegr
tez mysle ze jakis drobiazg. Hmmm moze np. jakies ładny komplet szklaneczek do soku? ja kupowałam takie luminarka na parapetówkę :)

Gość rgweggggggggggggggggg
ta jasne... poprawiny to jest obiad i tyle. Jesli ktos chciał obciąc koszty wesela, to żeby nie było głupio zaprasza na poprawiny. Z jakiej racji dawac drogie prezenty?

Gość rgweggggggggggggggggg
nie porównujmy poprawin do wesela

to jest bardziej luźna impreza, w klubie, zeby popic i potańczyć, nie obiad albo \"drugie wesele\" mam z tym problem, bo zwykle jak ide na tradycyjne wesele, do rodziny to dajemy kase a przeciez nie dam kasy kolezance inny problem, ze oni nie mieszkaja razem, wiec cos do domu to troche na wyrost prezent :)

Gość eragegr
no to jak nie mieszkają, to bedą ;) tym lepszy prezent do domu

ale to by chyba musialo byc cos neutralnego bo jak sie bywa u kogos w domu to widzisz w jakim stylu wyposazenie jest, a tak to nie mam pojęcia

Gość na poprawiny nie daje się
juz prezentu

Gość Wedding Planner
Możesz przyjść z prezentem (jakiś drobiazg, np komplet filiżanek z talezykami, komplet ładnych łyżeczek czy widelczyków do ciasta) albo z kwiatami :)

W tym przypadku mogłabyś coś podarować. Wesele, które organizowane jest tylko dla rodziny samo w sobie wyklucza znajomych i przyjaciół. Będziesz na najważniejszej uroczystości jaką jest ślub i tutaj oczywiście w podarunku kwiaty lub coś słodkiego, no chyba że Młodzi proponowali wcześniej coś innego. Natomiast poprawiny to tak jakby wesele dla was, nie zostaliście pominięci a zaproszeni. Nie pasuje aby podarować pieniędzy. Może to być np. Komplet filiżanek (2szt)albo coś bardziej osobistego. Pozdrawiam

liczyłam, ze właśnie huczne wesel sie wypowie :) myślę, że z tymi filiżankami to dobry pomysł dzieki

Gość Niezłe.
Tyle, że Wedding Planner pierwsza to powiedziała. Hmmm... Kumoterstwo czy przeoczenie? A może zmiana nicka?

Prosze bardzo, a jeżeli chcesz abym odpowadała ci to pisz do mnie maila a napewno zauważe i odpowiem ci. Nie zawsze jestem tutaj na forum ni nie zawsze wiem czy ktoś ode mnie sobie czegoś życzy a tak... zapraszam cię również na moją stronkę www.hucznewesele.pl Pozdrawiam

nie napeweno się nie znamy a nawet nie zauważyłam, że ktoś już odpisał szybciej. Widocznie pomysł z filiżankami jest najlepszy

Gość filizanki tez bym wybrala

Gość Basiaczek 77
ale dwie filiżanki to przypadkiem nie za mało. Może lepiej kupić komplet 6 sztuk

Gość kaaaaaaaaaa
ja też tak kiedyś bylam zaproszona i kupilam mojej koleżance książke o matka i dziecko (czy coś w tym stylu nie pamietam juz tytułu) ponieważ wiedzialam ze bedą zaraz sie starć o dzidziusia kaisązka kosztowala ok 60 zł. nie poczówałam sie do obowiązku kupienia droższego prezentu bo nie wspominali o niczym takim ze nie prosza mnie na wesele bo male i ich nie stać

Gość kaaaaaaaaaa
do dziś sie kumplujemy i nawet byłam poproszona aby zostać matką chrzestną :-)