Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorcia7878787

owulacja

Polecane posty

Gość Dorcia7878787

mam pytanko czy w czasie owulacji którąś bardzo boli jajnik. i drugie pytanko jakie są prawidłowe objawy owulacji

objawy owulacji to przede wszystkim zmiana śluzu, na przezroczysty, rozciągliwy, podobny do białka jaja kurzego, wzrost temperatury ciała, ból jajnika.

Gość njadpnvdeavfdavafdv
Mnie jak najbardziej bola jajniki,a raczej kłują.Do tego jeszcze dochodzi ciągnący się,przeźroczysty śluz

Gość Dorcia7878787
mój ten ból jest taki że musze leżej zwinięta w kłebek, czy to moze jest za silny ból?

Gość njadpnvdeavfdavafdv
Mam podobnie niestety.Chyba raczej powinno sie z tym iść do lekarza,ale jakos mi sie nie chce

Gość Dorcia7878787
a ile trwa u Ciebie ten ból?

Gość njadpnvdeavfdavafdv
parę godzin

Gość Wydaje mi się jednak że
Powinnaś iść w sprawie tego bólu do lekarza. Zrobić usg, może jest coś nie tak. U mnie występuje bardzo delikatne odczucie, bo bólem trudno to nazwać. Owulację (albo dni okołoowulacyjne) poznaję po śluzie. Taki mocny ból chyba nie jest normalny.

Gość a jak dlugo
utrzymuje sie temperaturka chodzi mi czy jezeli ma sie cykl 26 dniowy to tez bedzie to 14 dni i czy powinna spasc dzien przed @ prosze o odpowiedz

Gość odpowiadajcie babeczki
ktore wiedza bo sama chcialabym to wiedziec

Owulacja występuje 14 dni przed miesiączką, więc jeśli ma się cykl 28 dniowy, to wypadnie rzeczywiście w środku, czyli 14 dc. W moim poprzednim cyklu owu miałam prawdopodobnie 28 dc (mierzę temperaturę), a okres pojawił się jak w zegarku 14 dni później.

ja podczas owulacji pierwsze co zauważam to śluz taki właśnie jak piszecie natomiast jesli chodzi o jajnik to odczuwam delikatne ukłucia przez jakies 15 - 30 minut i zauważyłam, ze kłuje on co tyle samo ;) tzn kłujnięcie - cisza przez 30 sekund, znowu klujnięcie i cisza i tak w kółko

Ferry ---> nie zauważyłam Cię 😘 mam focha bo mi maila nie wysłałaś 😡 😠

A ja na razie nie mogę się połapać w śluzie :O Wiem, jak powinien wyglądać, łykam wiesiołek, ale chyba mam trudności z interpretacją. teoria, weź przestań za mną chodzić :D ty KACYKU :P

ferry --> no u mnie akurat śluz wyglada książkowo ale chuj by wiedział jak jest naprawde z tą owulacją nie chodze ale obiecałaś maila więc mam focha 😡

Gość mnie
podczas owulacji bardzo bolą jajniki i muszę brać silną tabletkę przeciwbólową, tak mam co miesiąc (:)

Gość LINKAola
mi się okres opóźnił 12dni, nie wiem dlaczego, zawsze miałam regularne 28-29dc, temperatury nie mierzę ale zawsze w środku cyklu bardzo bolą mnie jajniki= przeczytałam,że to normalny objaw owulacji...A W TYM MIESIĄCU MNIE NIE BOLAŁY JAJNIKI, ( więc chyba owulacji nie mialam, pytam was dziewczyny czy brak owulacji mógł spowodować opóźnienie miesiączki?? ( ODPOWIE MI KTOŚ?

Gość Opóźnienie miesiączki
czy opóźnienie miesiączki może być spowodowane brakiem owulacji? spóźnia mi się okres 6dni, testy ciążowe negatywne, a podejrzewam,że nie miałam owulacji, bo co miesiąc bolą mnie jajnki, a wtym miesiącu nie bolały..dlaczego mi się spóźnia?