Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciagle bez efektu

Jaka jest szansa ,ze jeszcze kiedykolwiek zajde w ciaze- staram sie juz rok..?

Polecane posty

Gość rok to niedługo
gratulacje.Niestety wszystkie moje zasuszone koleżanki więcej w ciąży leżały niz chodziły....bo miały problemy z donoszeniem.Więc też nie masz racji z tą szczupłością.Ja w żadnej ciazy nie miałam problemów i pracowalam do końca.

Gość rok to nic
to nie otylosc tylko nadwaga , spojrzcie w normy medyczne a nie parametry modelek. I ma sie to nijak do ciazy, dawniej kobiety byly o wiele grubsze,, bo inna moda byla a ile mialy dzieci!

Gość grube = niepłodne
moja przyjaciółka jest baaardzo gruba, zaszła w ciąze bez problemów i urodziła sliczna córcię :) moja mama tez kosciami nie straszy a ma 3 córy. ta anorektyczka która się wypowiada na ten temat najwyraźniej ma jakis kompleks i chce komuś dosolic. moim zdaniem nie jesteś gruba, a raczej lekko przy kości. ja mam podobnie: 165 cm i 73 kg. nie jestem tłuściochem, chociaż to podobno zalezy od tego kto patrzy. ja starałam się o dziecko 6 miesięcy, 5 bez efektów a w 6 piłam zioła na poprawę płodności i podziałało od razu. niestety mialam za niski progesteron i za małą macice, ale juz niedługo robię kolejne podejscie i jestem pełna wiary ze tym razem się uda! tobie również tego zyczę z całego serca :) czy robiłas sobie testy owulacyjne i czy prowadzisz obserwację swojego cyklu? to duzo ułatwia.

Gość grube = niepłodne
w nicku na koncu miał być znak zapytania oczywiście :)

Gość ALVEO
pijcie Alveo...juz ktoś o tym pisał.

Gość grube = niepłodne- bzdura
i jeszcze coś o obserwacji cyklu. ja miałam dosyć niski skok tempki w 2 fazie cyklu, i ktoś mi kiedys sugerował ze to moze byc za niski progesteron, no i sie potwierdziło niestety. w ciąże zaszłam ale nie utrzymałam. teraz gin mi zapisze luteinkę więc moze bedzie dobrze.

Gość ciagle bez efektu
Dziewczyny czy moge w aptece dostac te ziola? czy tylko sprzedaz wysylkowa? Drogie sa dosc,ale coz dla dziecka sie nie zrobi...:)

ja zaszłam w pierwszą ciążę po dwóch latach starań- poprostu czasami tak wychodzi więc sie nie martw

Laparoskopia i histeroskopia są bardzo pomocne. Przy laparo sprawdzą Ci jajniki i drożnośc jajowodów. Przy histero macicę, jej budowę i w razie problemów { np. przegroda macicy} usuną je. Zbadaj nasienie męża. Mozesz tez sie zdexydowac na inseminację. Powodzenia.

Kochana moim skromnym zdaniem to probelm tkwi w Tobie :(, w Twojej psychice :( Pisałam już to mnóstwo razy, ale właśnie gdzieś tu na kafe wyczytałam, że najskuteczniejszym śrdokiem antykoncepcyjnym jest zbyt wielka chęć posiadania dziecka!Wyluzuj Skarbie i wszystko się uda! Dla pocieszenia powiem Ci, że przyjaciółka mojej mamy o dziecko starała się 12 lat! Powodzenia!

Gość grube=nieplodne
a o ktore ziola pytasz? bo jesli o te o ktorych ja pisalam to mozna je kupić przez net w sklepie starania.pl albo samemu w sklepie zielarskim, koszt ok 20 zł. a mieszanka starcza na kilka miesiecy.

Wy to potraficie człowieka pocieszyć: \"Moja koleżanka zaszła w ciążę po 10 latach starań\".:P grube dziewczyny maja---> Otyłość może być przyczyną niepłodności, ale OTYłOŚĆ, a nie nadwaga. Moja koleżanka zachodząc w ciążę ważyła 100 kg i zaszła w nią bez problemu. 74 kg to nadwaga, ale nie otyłość, a już na pewno autorka nie jest gruba. Najczęściej w ciążę zachodzę te, które się tego najmniej spodziewają.

Gość kraaakkkusssaaa
psychika moze 60% ,ale jakas musi byc przyczyna np.chora tarczyca,jajowody zapchane...:O Ja bym sie juz zalamala...serio

Gość zajdziesz jeszcze

Gość ja powiem moze tak
nam sie udalo po 3 latach, naturalnie bez zandych lekow hsg laparoskopi... wystarczylo zrezygnowac ze staran i sie wyluzowac. w 1 cyklu kiedy sie poddalismy zaskoczyo :) zycze i tobie powodzenia

hej :-) my tez probowalismy przez 1,5 roku. Trzeba chyba wyzluzowac i zaskoczy :-) powodzenia

Gość nie chce zapeszac ale 31dzien
nie mam okresu :) Czuje sie co prawda jak na okres,ale spoznia sie juz 2 dni...Nie chce sobie robic nadziei,ale jest jej iskierka...:)

Gość puszysta mama
nie przejmuj się, z tą otyłością to bzdura jakaś a na pewno nie reguła. Ja ważyłam przed ciążą 88 kg, zaszłam za pierwszym razem i po ciąży w ciągu 2 tyg. wróciłam do 88 kg. Wkurzają mnie takie teksty anorektyczek, bo to anoreksja ważyć 55 kg przy wzroście 180.

Witaj serdecznie :) Jeżeli uważasz że źle się czujesz ze swoją wagą to schudnij, jeżeli natomiast akceptujesz siebie, to nie odchudzaj się , a juz na pewno nie gwałtownie, bo to tylko pogorszy sprawę. Możesz przestac miesiączkowac, albo rozreguluje Ci się cykl. Dziewczyny maja rację, trzeba wyluzowac, nie myslec obsesyjnie o ciązy i na pewno sie uda, skoro wyniki badan są ok. Jeżeli masz słaby śluz spróbuj pic zmielony len, wit. E, magnez. Dla męża Sulfaizn. Może kup testy na alegrro dośc tanie w każdym raie tańsze niz w aptece i zobacz kiedy masz owu. Częste kochanie tez nie wskazane, bo osłaba plemniki, wystarczy co 2 dni do owu. Po najlepiej poleżec z nogami w górze. Jeżeli obawiasz się ze moze przyczyna jest nie zagnieżdzenie se zarodka powstrzymaj się od współzycia przez 7 dni po owu. życzę powodzenia ;)

Gość kaszka81
Wyluzuj, rok to jeszcze nie ta długo, mnie sie udało w 14 cyklu, a badania moje i męża były ok.Powodzenia

Gość ale nie robilam hcg jeszcze
ani laparoskopii:( nie wiem czy sie juz nie decydowac po roku..

Gość kaszka81
do autorki topiku= nie przejmuj się głupimi komentarzami, ani nie czytaj bzdurnych postów. Każdy ma prawo wyglądać i ważyć ile chce. Dziewczyny= odrobiny tolerancji życzę.

Gość kaszka81
do autorki topiku= nie przejmuj się głupimi komentarzami, ani nie czytaj bzdurnych postów. Każdy ma prawo wyglądać i ważyć ile chce. Dziewczyny= odrobiny tolerancji życzę.

Gość ja tak na marginesie
z pierwszym bardzo się starałam i czekałam parę miesięcy, z drugim był ,,luzik" i zaszłam w ciążę w 1 m-cu starań. Poza tym mam dwie znajome, które miały fatalne wyniki i rzekomo mogły się pożegnać z byciem mamusią, a teraz obie mają po dwoje dzieci. Uda Ci się zobaczysz.Głowa do góry:-) ps. też jestem ,,grubasem"158/65 :-)

Gość szczęśliwa przyszła mama
Ja i mój mąż staraliśmy się rok. W tym czasie oczywiście hormonki i stymulacja owulacji.23 kwietnia miałam mieć laparoskopię, a kilka dni wcześniej okazało się że jestem w ciąży. Po prostu w cyklu przed laparo nie myśleliśmy o poczęciu dziecka, bo wiedzieliśmy że i tak czeka mnie to badanie. I co udało się w końcu.Kiedy spóźniał mi się okres, ani mi przez myśl nie przeszło że to ciąża. Byłam zła, bo wiedziałam że jak sie spóźni to nici z laparo i kolejny miesiąc stracony. a tu taka niespodzianka.Test robiłam kilka razy bo nie mogłam uwieżyc. Teraz walczę z całodniowymi mdłościami. Pozdrawiam i życzę powodzenia, bo wiem co znaczy kolejna nadchodząca miesiączka.

Gość szczęśliwa przyszła mama
A jeżeli chodzi o alveo to piję te zioła od dwóch lat. Pomogły mi na inne dolegliwosci, a na moje problemy z hormonami i zajściem w ciążę, chyba nie miały wpływu

Nie przejmuj sie Kochana bedzie dobrze zobaczysz:):):) ja to dopiero sie dlugo staram ale sie nie poddaje:):):)wiecej wiary:)zobaczysz bedzie dobrze i nie dlugo ujrzysz upragnione 2 kreseczki czego bardzo Ci zycze❤️

Gość słuchajcie
z tą otyłoscią to jest prawda, tyle ze autorka nie jest otyła a ma lekką nadwagę podobno tylko 20 % grubasek zachodzi w ciaze bez problemu , reszta ma problemy tłuszcz zaburza cała gospodarkę hormonalną moja kolezanka wazy jakies 130 kg i chodzi do lekarza a ten nie mowi jej nic na temat schudniecia tylko inkasuje kase, i wmawia jej ze to nie jest problem, a dziewczyna od 6 lat nie moze zajsc