Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naprawde chce wam pomoc

DIETY CUD NIE DZIAŁAJA - PRODUKTY NIE TUCZACE ! prosze czytajcie-ZDROWA I PIĘKNA

Polecane posty

Gość zdrowe i szczuple kobietki
nudy

naprawde chce wam pomoc------------> ja też wypróbowałam już chyba wszystkie diety cud, które oczywiście działały ale później waga wskakiwała na wyższą niż przed dietą. Teraz stosuję dietę nisko tłuszczową i z niskim wskaźnikiem GI i ćwiczę 2 razy dziennie. To mój przykładowy jadłospis: Śniadanie: musli 40g+jogurt grecki0%+sok z błonnikiem Tropicana Przekąska:jabłko lub 3 suszone morele(dobrze wpływają na cerę) lub 3 suszone śliwki(dobrze wpływają na przewód pokarmowy i reguluja prace jelit) Obiad: pierś z kurczaka + warzywa na parze(brokuły, marchewka, zielony groszek) lub papryka zapiekana w folii z serem feta 25g+ brązowy ryż mały kubek lub ziemniaczki w skórkach z wody jak są młode Przekąska: jogurt nisko tłuszczowy + jakieś owoce sezonowe 100g Kolacja: omlet po hiszpańsku: 2 jajka + białko = podsmażone warzywa(cebula czerwona, papryka, pieczarki,kilka oliwek,sól, pieprz i troszkę chili) Piję herbatę z cytryną i słodzikiem albo wodę mineralna niegazowaną, czasem cola light, soki tylko do 17. Raz w tygodniu zawsze w niedziele jem rzeczy, których normalnie bym nie jadła, np bułeczka z masłem, kawałek pizzy czy ciasta w ten sposób niczego sobie nie odmawiam na dłuższą metę. Wszystkie produkty mączne zamieniłam na takie z razowej mąki(ciemne pieczywo, makaron razowy, ciemny ryż) a olej na oliwę z oliwek, mleko piję sojowe(ekologiczne bo normalne jest modyfikowane genetycznie- oczywiście odtłuszczone) Polecam taką dietę każdemu jest zdrowa, smaczna i wyrabia dobre nawyki żywieniowe.

Gość morelka54
hej hej czy naprawde po morelkach popraiwa sie cera?? super jadłospis! dzieki

Gość smutna buzia
ile kcal ma 10 kostek czekolady?

Gość smutna buzia
ile kcal ma 10 kostek czekolady?

fajny topic :) ja polecam jogurty z Sanoka, naturalne i owocowe 0% tluszczu i bez cukru. do naturalnego proponuje: - dodac kakao, wiorki kokosowe, slodzik (ewentualnie miod) - zmiksowac z owocami np. jagodami lub truskawkami, moga byc morozone, ale swieze sa tak slodkie, ze nie trzeba juz dosladzac - wkroic jablko i dodac cynamon, doslodzic slodzikiem lub miodem

Gość do Aniołka
prosim o jeszcze kilka wersji jadłospisow,bo są super

Cześć Dziewczyny! not_too_late--------------> kakao i wiórek to ja bym na diecie nie jadła bo mają bardzo dużo tłuszczu i węglowodanów ale reszta jak najbardziej. Co do jadłospisów to podaje: Śniadanko: płatki razowe(nie kukurydziane)40g+mleko sojowe light albo jogurt0%(mały)+10 jagód albo 6 malin otręby30g+maślanka+słodzik+jeden mały owoc musli40g+mleko sojowe light lub jogurt naturalny0%+pół banana twarożek granulowany odtłuszczony100g+pół grahamki twarożek granulowany odtłuszczony+wkrojona rzodkiewka i kawałek zielonego ogórka+sól i pieprz do smaku jajko na miękko lub twardo i trójkącik serka topionego odtłuszczonego+pomidor jajecznica na szynce bez masła+5 rzodkiewek i pół pomidora kawałek chleba brązowego+łyżeczka miodu lub dżemu bez cukru+jeden owoc 4 różne owoce(nie banan) 2 owoce, banan kawałek chleba razowego z żółtym niskokalorycznym serem+jeden owoc do picia kawa bez mleka, herbata+słodzik może być cytryna do herbaty W takiej postaci i gramaturze każdy zestaw ma do 200kal Przekąska 50kal 2 owoce kiwi 1 malutki banan lub pół dużego najlepiej jeszcze nie tak bardzo dojrzały 1 średnia gruszka 1średnia brzoskwinia 1 średnie jabłko 1srednia pomarańcza 2 clementynki 75g winogron 100g czereśni 1 grejfrut 150g truskawek lub malin z jogurtem 0%(1łyżeczka) 100mil soku bez cukru jaki sie lubi No mam nadzieje że pomogłam Życzę wszystkim silnej woli i wytrwałości:)

Gość dziubaski moje
a ja polecam do akzfego jogurtu dodoac kilka kropel aromatu do ciasta np. czekoladowy, rumowy,truskawkowy ,extra

Gość ewcia_20
pomocy chce schudac 5kg

Gość Nudy
ewcia_20 przenieś sie na inny topik ten jest lipa same nudy

Gość jakie nudy
super topic bo wieksosc z was jest popieprzona!!!!!!!!! katujecie sie jakimis dietami cud a potem wypadaja wam wlosy psuja zeby szara i brzydka STARA CERA! zły humor depresja I INNE A WSZYTSKO DLATEGO ZE RAK WAM WITAMIN I MINERAŁÓW ZDYCHAJCIE!

tan topik jest rewelacyjny!!! to sa ZDROWE przepisy jezeli ktos uwaza ze bedzie piekny jedzac fast foody i batony to niech sobie uwaza

Gość ewcia_20
schudnac 5kg

Gość misiakiii45
ten topic jest najlpeszy! prosze kobietki piszcie ciekawe propozycje!!!!!!

Gość misiakiii45
polecam: sniadanko: wafle ryzowe-30kcal (Kromka) pomidorki krojone z cebulka serek wiejski KOBITKI _POLECAM ! w ogole kochane kobietki to polecam bodymax albo maxvit, bo zawieraja ŻEN SZEN! a dzikei niemu masz pelno energii i nie chce ci sie siedziec w domu, masz ochote pocwiczyc!!!!!!!!!!1

Gość djajja
Kobietki, śniadanko, jogurcik, warzywka, barszczyk, chlebek, bułeczki, dietki, jabłuszko, szklaneczka... Ja nie wiem, skąd się wzięła moda na te zdrobnienia, ale brzmi to koszmarnie i jak dla mnie wiele mówi o poziomie inteligencji nadawcy. Słodzik jest szkodliwy, galaretka ze słodzikiem to już naprawdę zbytek troski, bo galaretka jest sama mało kaloryczna. Stosowanie słodziku i wyszukiwanie produktów 0% tworzy złudne poczucie, że można zjeść więcej. Różnica w kaloriach między jogurtem 0% i 2% jest niewielka i to jest po prostu jogurt. Jak coś ma mniej kalorii, to nie znaczy, że można jeść bezkarnie. Mniej Żreć moje panie, o to w tym chodzi, a nie o oszukiwanie się, ze jak ze słodzikiem, to już bez kalorii.

Gość nienormalna jestes
pieprzysz.. porpstu piszemy o slodkosciach i pysznych rzeczach po ktorych sie nie tuje jak gruba swinia! a nie nie wpieprzasz nic (dieta cud) a angle sie rzucasz na kilo czekolady idiotko wlansie o to chodzi by jesc normlanie!!!!!!!! a ze slodzikiiem ot jak kto woli a roznica jogurtu 0% jets polowe mniejsza od zwyklego , ba! czasem nawet 3 razy mneij kcal!!!!!!!!!!!!!! np. truskawki + smietana +cukier= 300kcal truskawki +jogurt 0%(20kcal/100ml)+1tabletka slodzika= 40kcal

fakt faktem słodzik szkodliwy :P ale jeżeli mam do wyboru kupic jogurt owocowy , który i tak jest juz zmodyfikowany , ma pełno konserwantów .. to naprawde wole zrobić sobie deser z naturalnego z owocami albo jeszcze lepiej zsiadłe mleko czy maśanke ... taka jogobella owocowa ma prawie 100gram weglowodanów w 100gramach , a naturalny 4 gramy .. róznica jest kolosalna ... :D

dziewczyny zamiast kłócić się się i wypisywać bzdury poczytajcie sobie o zdrowym odżywianiu i jego sposobach. Zgadzam się że słodzik jest szkodliwy ale cukier też jest w w dodatku ma mnóstwo niepotrzebnych kalorii. jak już chcecie być takie zdrowe i szczupłe to radzę brązowy cukier, który nie jest rafinowany i ma trochę mniej kalorii niż normalny lub miód Odrobina słodzika jeszcze nikomu nie zaszkodziła pod warunkiem, że nie stosuje sie go w nadmiarze. Co do węglowodanów: Składają się z pojedynczych cząsteczek cukrów, powiązanych w łańcuchy i tworzących dwa rodzaje węglowodanów - cukry proste (jedno i dwucukry) i cukry złożone (skrobia i glikogen). Właśnie glukoza, gromadzona w wątrobie i mięśniach, jest dla organizmu najważniejszym źródłem energii. Możemy ją znaleźć w owocach, warzywach i sokach owocowych. Np. jabłka, które są źródłem różnych węglowodanów, zawierają nie tylko cukry proste, ale bogate są również w błonnik i niewielką ilość skrobi. Dzięki temu, że jabłko trawimy dość wolno, podnosi się poziom glukozy we krwi, co doskonale wpływa na metabolizm w komórkach ustroju. Inne węglowodany zanim zostaną wchłonięte przez organizm muszą być rozłożone na mniejsze jednostki i przekształcone w wątrobie na glukozę Do złożonych form węglowodanów należy skrobia, która w organizmie rozkładana jest na cukry proste. Pewne ilości skrobi znajdują się w owocach i warzywach, dużo w ziemniakach, produktach mącznych, zbożowych i strączkowych, takich jak: pieczywo, makarony, kasze, groch, fasola, soja, soczewica. Do rozłożenia skrobi konieczne są enzymy trawienne, podczas gdy jednocukry wchłaniane są natychmiast. Jeżeli mamy wybierać, to zawsze decydujmy się na węglowodany mniej przetworzone, tzn. takie produkty, jak: razowy chleb, makaron z mąki ciemnej lub grube kasze, które mają większą wartość odżywczą niż odpowiednie produkty przetworzone w większym stopniu: pieczywo, makaron z mąki jasnej, drobne kasze. Proces przetwarzania ziarna zbóż na mąki lub kasze usuwa w znacznym stopniu zawart w nich błonnik oraz pozbawia części składników mineralnych, witamin i białka. Najmniej odżywcze z tej grupy produktów są węglowodany proste, czyli cukry zbudowane z jednej lub dwu cząsteczek sacharydów. Zawarte są w lodach, słodyczach i ciastkach. Czystym dwucukrom (sacharozą) jest cukier spożywczy, z buraków lub trzciny. Wynikiem wzrostu spożycia cukrów prostych jest otyłość, częstsze występowanie cukrzycy i miażdżycy tętnic, polegającej na zwężeniu światła naczyń tętniczych. Objawia się to na co dzień szybkimi zmianami stężenia glukozy we krwi, powodującymi zmiany nastroju - od pobudzenia i nerwowości do depresji i zniechęcenia. Co do węglowodanów to lepiej jeść złożone(razowa mąka, brązowy ryż, owoce) niż proste(biała mąka,ryż, cukier) które nie mają żadnych właściwości odżywczych. Zapotrzebowanie fizjologiczne na tłuszcz nie jest do końca poznane. Z tłuszczu zwierzęcego można praktycznie zrezygnować, ważne jest, aby codzienna dieta dostarczała niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych w ilości od 3 do 5% przyjmowanej energii, co w praktyce oznacza 7-11g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, których źródłem są oleje roślinne i rybne przy spożyciu 2000 kcal dziennie.Potrzebne są też aby przyswajać witaminy. Więc jedzenie jogurtów 0% jest wskazane a w zamian np jeść oliwki lub awocado. naprawdę poczytajcie sobie trochę zamiast wypisywać głupoty i mieszać ludziom w głowie. Diety cud są do bani trzeba jeść zdrowo i rozsądnie nie wykluczając żadnej grupy żywieniowej wtedy można schudnąć zdrowo i utrzymać wagę przez długo czas

Gość uwagarftgyl
jesli masz napad na slodycze.. zjedz sobie truskawki , gorzka czekolade, jugort z owocami!!!!!!!

Gość CDN....kLD
KOBIETY.. POLECAM OTREBY Z KEFIREM 0,0% MA 20KCAL

Gość astra4
AniolekUK, jesli juz kopiujesz cudzy tekst to podaj zrodlo, inaczej jest to normalna kradziez.

Gość joasiaa87
hej dziewczyny, moge sie przyłączyc? waze 51kg mam 167 wzrostu, jednak mam lekkie kosci, mam duze uda i duzą pupe a resta jest szczupla, chcialabym troske schudnac z pupy, wewenetrznej stronie i zew. ud, i boczkach. dzisiaj zjadlam: kawa+mleko pol szklanki otręow jablkowych kefir szklanka 0% wafel ryzowy+szynka +ogorki garsc migdalow,rodzynkow,orzechow laskowych szklanka coca coli light 1 tabletka maxivit dla kobiet wiecej nie pamieta ale za wszystkie grzechy zaluje wydaje mi sie ze to koniec pozdrawiam buzka

Wszystko 0% tłuszczu? W jakąś paranoje popadacie... W czym Wam się A,D,E,K rozpuszczą? W tych sztucznych, paskudnych, słodzonych jogurtach bez tłuszczu? No błagam... Poza tym owoce zawierają węglowodany proste...

Moje śniadanko...uwielbiam dużę jabłko (najlepiej lobo) obieram kroję jak popadnie na małe kawałki i na 4 minuty do mikrofali, dodaję słodzik, cynamon, pestki słonecznika i/lub dyni, a na górę ładuję serek wiejski, lekki 3% tłuszczu! Pychota!!! Polecam