Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naprawde chce wam pomoc

DIETY CUD NIE DZIAŁAJA - PRODUKTY NIE TUCZACE ! prosze czytajcie-ZDROWA I PIĘKNA

Polecane posty

Gość mm omlecik
dzieki za super przepis zaraz zaczne robic ! buzka!

Gość dokladnie gwiazdko
teraz CHLEB jest genetycznie modyfikowany przeciez jest puszysty i swiey nawet 3-4 dni!!!!!! a takie male ilsoci slodzika nie szkodza!

najgorsze jest to, ze jakaś dziewczyna sie odchudza, je sobie ciemne pieczywo- zadowolona z życia, ze jada chleb ciemny a tu co...lipa, bo do ciemnego chleba często dodawany jest karmel, który powoduje co? a to, ze pieczywo jest ciemne:) pewnien technolog żywienia powiedział nam, ze (do tego jestem nastawiona obojetnie, bo nie wiem czy wierzyc czy nie?) do pewnych jogurtów znanej marki dodaje sie gips, dzieki któremu jogurt ma kremową i jedwabistą konsystencje :O a jakie pyszności są w wędlinach i pasztetach...bleeee

Gość big trio
nie toleruję słodzika, moze i ma mało kalorii ale jakos fanka nie jestem. Albo w ogole nie słodze, a gdy przychodzi kryzys łyzka miodu prosto z pasieki i jest ok. moze i wiecej kalorii ale ile zdrowia! :)

najlepszy chleb jest po prostu zytni. nie zaszkodzi czytac sklad. dobry jest taki o skladzie maka zytnia (moze byc dodatek pszennej), woda i sol. moga byc tez drozdze. a tak naprawde to najlepiej piec chleb samemu. jest to rzecz calkiem prosta. CHLEB STAROPOLSKI 2 kg mąki żytniej razowej, 1 łyżka kminku, 1 łyżka soli, do przygotowania form : 2 łyżki oleju, 2 łyżki mąki pszennej Przygotować zakwas: do kamiennego lub szklanego garnka (słoja) wsypać 10 łyżek mąki żytniej razowej i zalać 2 szklankami ciepłej przegotowanej wody. Naczynie przykryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 4-5 dni (optymalna temperatura to 30 stopni C). Zakwas jest gotowy, gdy ma kwaśny zapach i smak. Im dłużej kiśnie, tym chleb jest kwaśniejszy. Ciasto: Jedną szklankę żytniej mąki zalać zakwasem, tak aby powstała gęsta papka i pozostawić w ciepłym miejscu do nastepnego dnia, żeby wyrosło. W przeddzień pieczenia sfermentowany rozczyn wymieszać z 3-4 szklankami wody (dokładną ilość trudno określić, ponieważ zależy ona do stopnia suchości mąki), wlać do 4 szklanek mąki przeznaczonej do pieczenia i dobrze wymieszać. Otrzymane ciasto posypać mąka, nakryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 12-14 godzin. W tym czasie powinno 2-3 razy powiekszyć swoja objętość. Potem stopniowo dosypywać pozostałej mąki energicznie mieszajac drewnianą łyżką. Nastepnie ciasto starannie wyrobić (ok.20 minut) z dodatkiem soli i kminku, przykryć i odstawić do wyrośnięcia na 40-50 minut. Wysokie brytfanny szerokości 14 cm wysmarować olejem, wysypać mąka pszenną i napełnić ciastem do połowy. Powierzchnię ciasta wygładzić. Brytfanny pozostawić w ciepłym miejscu na ok 20 min., potem posmarować ciasto ciepłą wodą za pomocą pędzelka i wstawić na środkowy poziom piekarnika nagrzanego do temperatury 210 stopni C. Piec około 1 godziny. Aby utrzymać właściwą wilgotność powietrza podczas pieczenia, na spodzie piekarnika postawić naczynie z woda. Sprawdzić patyczkiem, czy chleb upieczony. Przed wyjęciem z pieca jeszcze raz posmarować go ciepłą wodą. Upieczony chleb pozostawić w ciepłym miejscu, aby powoli ostygł. Nastepnie mozna go wstawić do chłodniejszego pomieszczenia. Tu jest przepis. Moja babcia taki robiła jak mieszkała na wsi. Sama ubijała też masło ze śmietany, która robiła z mleka od własnych krów. Ja tez czasem piekę własny chleb ale w piekarni niedaleko robią właśnie taki na drożdzach.

Gość chlebus
o kurcze super super super dzieki dziewcyny za wiaodmosci! dzikeuje za super przepis na chleb!!!!!!!!!!! :******* piszcie dalej bardzo jestem ciekawa ! buziaki

Gość sliwak9876
ejstem uzalezniona od suszonych sliwek :((( pwoiedzcie mi ile ma tak mniejwiecej z 30? bo tyle zjadlam na sniadanie:*

ja dziennie maksymalnie spozywam 4tabletki słodzika , staram sie w ogóle ograniczać ... sa takie dni , ze nie potrzebuje słodyczy.. ale gdy jestem tak tydzień przed okresem:D ... dostaje szału ... wiec słodzik mnie troche ratuje ...

osatnio wyczaiłam chleb, który ma w składzie: make żytnią, pszenną i orkiszową oraz otręby, słonecznik + drożdże i srodki spulchniajace:P ale nie ma nic o cukrze więc nie zawiera karmelu:) jest pyszny... a chleb swoiski też robie, ale to od czasu do czasu a nawet bym rzekła \"od święta\":)

lady_in_red21 o właśnie ja zaczełam myśleć o samodzielnym robieniu pieczywa:) ... ale mam na myśli takie małe bułeczki z różnymi ziarnami z mąki zytniej razowej ...

Gość mamamamam
a jaki to chlebek? bo ja z nie umiem ejsc nic bez pieczywa :( cokolwiek pomidor ogorek wszytko an pieczywie ! mm kurde a przed okresem to zawsze lamie diete :((((( juz nawet nei pomagaja alpenlbe galarateki bez cukru:( jesm wszytko co popadnie a jak juz wyjde na zkaupy to podrodze ide do pizy hut gdzie sie kupuje na kawalki pizze, biore dwa i dopiero ide do super marketu wyjde 100zł :( i tyje ! i znowu po okresie pach dieta! :O nie rozumiem

Gość bardzo przepraszam
ale czy TY lady_in_red21 musisz wszedzie sie wepchnac i dawac te swoje wspaniałe rady, porady, przepisy nie jestes najmadrzejsza a gdzieby nie wejsc tam piekna lady_in_red21 moze załozysz swoj topic i tam bedziesz sie udzielała do woli

Gość mamamamam
ja tez chce robic mini buleczki!!!!!!!!!!!!! takie ktore mozna wszedzie zabrac ! mmm moze sprobojemy!???

Gość dziekujemy za rady
dziekujemy za rady!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Kudzia
a co sądzicie o Metodzie Montignac? słyszałam że jest skuteczna no i wydaje mi się że zasadysą w miarę sensowne

Gość mamamamamama
kurcze wchodze w to!!! zrobmy! to!

Gość mamamamamama
kurcze wchodze w to!!! zrobmy! to!

Gość mamamamamama
a jaka to metoda? ja uwazam ze mozna jest wszytko co ma NISKI IDEX GLIKEMICZNY

Gość truskaweczka78888
hej powiem wam ..ze truskawki to super sprawa na atak słłodzyczy! :)) a wiec.. kupcie sobie mrozne truskawki(1szt-2kcal), odmrozcie w mikrofali ile chcecie dodajcie badz tez nie dodajcie slodzika jak kt woli i do tego jugourt 100ml(20kcal) jest naprawde pyszne !

Gość chelbus
BALGAM KOBIETY PISZCE

Gość buuuuuuuuuuuuuu3456
buuu

Gość mądre
podbijam

Gość truskavkova_landrynka
Jecie takie dziadostwa , kisiele bezcukrowe itd? Same konserwanty barwniki i inne wynalazki. Poza tym ogórki zawieraja askorbinazę i jedząc je z innymi warzywami możecie zapomnieć, że jakakolwiek wit C Wam się wchłonie do organizmu! :-)

witajcie dziewczynki:):)Fajny temacik:)poczytałam sobie troszke:D:D,ciekawe dania tu serwujecie:)...bede tu zaglądac:):) pozdrawiam:):)

Gość jhuuhuhuhuh
podbijam

Gość mmm34567890
aromat z jogurtem i owocami!

Gość polecam234567890
polecam taki deser - kilku pomarańczom odciąć czubek, miąższ wydrążyć łyżeczką, usunąć błonki, resztę zmiksować z chudym twarogiem albo jogurtem, ew. dosłodzić miodem, włożyć z powrotem do wydrążonych skórek, przykryć czubkami, owinąć folią aluminiową i włożyć na godzinę do zamrażalnika