Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raz dwa trzy

menu-doradżcie

Polecane posty

Gość raz dwa trzy

ślub mam o 17. jak myślicie, czy wypasiony obiad (5 rodzajów mięs, kluseczki, puree, sałatki itp) ok. 19, wypasiona kolacja ok.22 (4 rodzaje mięs, frytki, kulki zmieniaczane, surówki itp.) i ok.2 pokażna porcja czegoś ciepłego w stylu zupy gulaszowej lub barszczyku z krokietem WYSTARCZY? dodam, że będzie full zimnej płyty i dodatkowo wiejski stół. poradżcie mi proszę, bo różne słyszę opinie. dzięki z góry

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość że co
moim zdaniem wystarczy ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witam ja mogę co doradzić kilka weselnych menu( ale nie wiem czy się powtarzam, bo gdzieśjuż o tym pisałam a więc: PRZYJĘCIE WESELNE I Część serwowana przez kelnerów: Talerz włoskich przystawek Barszczyk czerwony z pasztecikiem Bułeczki i masło Łosoś z rusztu z białym sosem cytrynowo-tymiankowym Ziemniaki z pietruszką Bukiet z jarzyn Bufet szwedzki otwierany po części serwowanej Wybór wędzonych ryb: wędzony i marynowany łosoś, wędzony węgorz, pstrąg w galarecie. Wybór zimnych mięs i wędlin: pierś z indyka, rostbef, schab ze śliwką, szynka, wędzona polędwica, salami, baleron. Bar sałatkowy wybór bułeczek Flaki De volaile z kurczaka faszerowany szynką i serem Fileciki z pstrąga w migdałach Ziemniaczki zapiekane z ziołami Makaron Carbonara z bekonem i parmezanem Bukiet z jarzyn Wybór ciastek Wybór świeżo krojonych owoców PRZYJĘCIE WESELNE III Część serwowana przez kelnerów Tro z łososia z trzema sosami Zupa Minestrone Bułeczki i masło Medaliony z polędwicy wołowej z sosem ze smardzów Krokiety ziemniaczane Brukselka Bufet szwedzki otwierany po części serwowanej Karp w galarecie Pstrąg faszerowany Terryny z ryb i darów morza Ryby wędzone Wybór wędlin: szynka, polędwica wędzona, baleron, kabanosy, wędzona pierś indyka, salami, faszerowany kurczak Bar sałatkowy Barszczyk Czerwony z pasztecikami Mini sznycle wiedeńskie z cielęciny Pierś kaczki z grilla Ziemniaczki duszone z ziołami Rizotto z pieczarkami i parmezanem Bukiet świeżych warzyw Musztarda, ketchup, chrzan, sos tatarski Wybór ciastek Wybór świeżo krojonych owoców *ziemniaki *zestaw surówek Deser (jedna z propozycji) -torcik lodowy -galaretka owocowa II CIEPŁY POSIŁEK -szaszłyk z pieczarkami -kurczak pieczony -barszczyk czerwony czysty III CIEPŁY POSIŁEK (DWIE Z PROPOZYCJI) -żurek staropolski -zupa gulaszowa -flaczki wołowe Zimne przekąski -półmisek szwedzki -schab nadziewany śliwkami -karkówka faszerowana papryką -tatar wołowy (ew. indyk w maladze) -galantyna z drobiu -galaretka drobiowa -ryba w galarecie (sandacz, łosoś, karp, szczupak - do wyboru) -ryba po grecku -śledzik w oleju -rolmops -sałatka włoska -sałatka zamkowa -jajko w sosie tatarskim Dodatki -pieczywo -masło -pomidor,ogórek,papryka -sosy zimne Tort weselny Patery z owocami Napoje gorące (bez limitu) -kawa -herbata Napoje zimne/bez limitu/ -pepsi-cola, mirinda, 7-up, -woda mineralna -soki PRZYKŁADOWE MENU WESELNE Obiad: rosół z makaronem mięso: kotlet schabowy, dewolay, filet z kurczaka, kotlet mielony z pieczarkami ziemniaki bukiet surówek, sałatka grecka, kapusta pekińska Deser: kawa, ciasto, lody Przekąski zimne: półmisek wiejski wędlin z sosem chrzanowym galantyna z kurczaka z żurawiną galaretka drobiowa schab ze śliwką w galarecie śledź w oleju ryba po grecku sałatka jarzynowa na szynce jajko na plasterku pomidora z sosem czosnkowym pomidor, ogórek, papryka konserwowa, pieczarki marynowane Dania gorące: flaczki, udka z kurczaka z frytkami i bukietem surówek, zrazy w sosie myśliwskim z kluskami śląskimi krokiet z barszczem zupa gulaszowa bigos

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przykładowe menu weselne I obiad: Rosół z makaronem 3 rodzaje mięs De volaille z serem Kotlet ze schabu Zraz zawijany w sosie Ziemniaki z koperkiem Frytki Bukiety surówek Kapusta zasmażana II obiad: Barszczyk czerwony czysty Pieczeń z szynki w sosie Kluski śląskie Marchewka z groszkiem lub buraczki III Boeuf Strogonow IV Żurek z jakiem i kiełbaską lub flaczki Przystawki i przekąski: Galantyna z kurczaka Kaczka po tyrolsku Schab faszerowany Brzuszek w ziołach Sałatka jarzynowa Sałatka grecka Tymbaliki drobiowe lub wieprzowe Terminy z ozorów Śledź w oleju z cebulką Pstrąg faszerowany w galarecie Łosoś wędzony półmiski wędlin Ogórki Papryka konserwowa Pieczarki Musztarda, ćwikła, chrzan masło, pieczywo puchar lodowy tort weselny z bitej śmietany (piętrowy) ciasta na kloszach owoce na kloszach soki, napoje gazowane, kawa, herbata Stół przaśny szynka wiejska z kopytem kiełbasa wędzona pasztetowa krwiste smalec salceson kabanosy domowy pasztet pieczywo marynaty kwaśnica na żeberkach w gorącym kociołku Inne potrawy Zupy: Węgierska w gorącym kociołku Żur z jajkiem i kiełbasą Barszcz czerwony z kołdunami Zupa dnia Dania: Pstrąg z rusztu garnirowany cytryną Pstrąg gotowany w jarzynach Sandacz w śmietanie Sola z jarzynami gotowana na parze w sosie cytrynowym Antrykot z kurczaka Kotlet „de Volaille” Golonka gotowana serwowana z chrzanem i musztardą Kotlet schabowy po wiejsku Tobołek ze schabu w sosie serowo-śmietanowym Sznycel cielęcy po wiedeńsku Skrzydełka pieczone w sosie słodko-ostrym Zraz zawijany „Belweder” Sztuka mięsa w bukiecie jarzyn Dodatki: Ziemniaki po polsku Kluski półfrancuskie Kluski śląskie Frytki Krokiety ziemniaczane Półksiężyce ziemniaczane smażone Ziemniaki Ryż gotowany Kasza gryczana Bukiet warzyw gotowanych Zestaw surówek Brokuły z wody Buraczki zasmażane Kapusta zasmażana Surówka Masło Pieczywo Chrzan ze śmietaną i jabłkiem Ćwikła ze śmietaną Majonez Sos koktajlowy Musztarda Ketchup Napoje: Herbata z cytryną Herbatki smakowe Cytrynowa Waniliowa Lychee Miętowa Czarna Czarna aromatyzowana Zielona Zielona z cytryną Kawa espresso po turecku rozpuszczalna z ekspresu mrożona cappuccino a’la Belweder Śmietanka do kawy Czekolada na gorąco Pepsi, 7Up, Mirinda Schweppes Tonic Aqua ristorante gazowana/niegazowana Soki: Pomarańczowy Jabłkowy Grejpfrutowy Z czarnej porzeczki Pomidorowy Kompot Desery: Puchar lodowy „Belweder” Sałatka owocowa Torcik lodowy z owocami i bita śmietaną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość To co Polskie
Boże kocham to:) oczywiście wiejski stół. Wszyscy widzę mają. Hahahahahahah Dobre:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×