Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość owłosiona na maxa helpp

owłosiona na maxa!!! help!!! depilacja laserem? działa?

Polecane posty

to moja jedyna nadzieja.... Ktoś próbował??

Gość Mee
heh dziala tylko jest kilka ale: cena zalezy od tego jakie miejsce i powierzchnia skory ma byc poddana depilacji.wiem ze np "broda i wasiki" to koszt 500zl a zabiegow musi byc min 3.w odstepach nie mniej niz 8 tyg (moze byc wiecej) zreszta zawsze na pierwszej wizycie przeprowadzaja wywiad i wszystko ci powiedza na ten temat bo nie mozna byc wczesniej u kosmetyczki i korzystac z solarium i pare innych rzeczy sie dowiesz.

czy ktoś już miał kilka zabiegów i jest zadowolony???

Gość no ja tez mam ten problem
nie mam owlosiebia na buzi,zadnej brody ani wasow,ale np na brzuchu,w miejscach intymnych ,okolice bikini rowniez silnie owlosione i nogi.musze golic sie codziennie,ogole sie rano wieczorem juz skorsa jest szorstka.a nha laser mnie nie stac. a na dodatek wlosy na udach rosna mi w roznych kierunkach i zeby ogolic je dokladnie na gladko musze sie niezle nameczyc:(jak stosowalm wosk to mialm spokuj na kilka dni ale potem to samo a do tego jak nie mialm przez te dni wlosow to mialm uczulenie:(((koszmar

Gość Mee
Pojscie na pierwsza wizyte czy na tzw wywiad nic cie nie kosztuje i wcale nie musisz sie od razu umawiac na zabieg bo niestety ale jest kosztowny i nie powiem ze bezbolesny szczegolnie za pierwszym razem :-) ale czegos sie nie robi zeby dobrze wygladac.Wszystkiego dowiesz sie od lekarza.A ze jest skuteczny to napewno. :-)

Gość dsrefre
no ja tez mam problem - jestes normalna z tego co piszesz. 6 zabiegow nie usunelo mi calkiem wloskow, a jedynie je oslabilo. mowie o wlosach lonowych, ktore mialam na udach i brzuchu. sa dalej, nie duzo slabsze, ale po prostu slabsze. mimo wszystko zabieg polceam, mimo ze wydalam na niego juz 1500 zl. resztki, to co zostalo, usuwam woskiem. czuje sie jakbym wreszcie byla normalna. jakbym wreszcie byla kobieta... myslalam ze bol wytrzymam, ze dla tego koszmaru wytrzymam najwiekszy bol. nie wytrzymalam na wargach sromowych bez znieczulenia, musialam przerwac zabieg. boli, owszem, i to bardzo. ale jesli wloski to twoj koszmar, to wierz mi, wytrzymasz wiele... pozdrawiam

Gość no ja tez mam ten problem
zabieg laserowy jest bolesny???myslalm ze to jedna z przyjemniejszych metod tylko ta najkosztowniejsza.no coz i tak mnie nie stac,wiec chyba nie doswiadcze tego bolu. aha myslalm ze laserowa metoda jest bezbolesna i do tego kilka zabiegow i wlosy gina wszytkie i bezpowrotnie.

pewnie pójdę na wizytę, choć skuteczność tego zabiegu nie jest pewna. Ale mam włoski na brzuchu i bardzo się wstydzę tego. jak tam laser pomoże to spróbuje może jeszcze w innym miejscu pozbyc się owłosienia. ALE JESTEM NADAL CIEKAWA CZY KTOŚ MIAŁ ZABIEGI I JEST ZADOWOLONY! WIĘC CZEKAM NA KOMENTARZE!!!!!!!

Gość hej wam malpki
ja tez jestem owlosiona za bardzo...mam czarne,mocne wlosy,podobnia jak ta wyzej wszedzie oprocz buzi,a te z brzucha wyrywam penseta i na 4 dni starcza:)i te z okolic bikini tez pensta,poniewa po plastrach mialm since a nogi niestety jade raz ,czasem nawet dwa (jak jeste jakas ekstar okazja)maszynka .miestety

no niestety ja przez wyrywanie mam straszne problemy, włoski mi wrastają i mam rany i pełno blizn i przebarwień. dlatego pytam o laser. Bo już nie mogę wyrywać. Wygląda to coraz gorzej.

Gość dsrefre
na brzuchu zostalo mi najwiecej wlasnie. mimo wszystko polecam. pomaga choc troszke.

Gość ja mialam taki
zabieg na twarz-wasik i wloski na brodzie.jestem bardzo zadowolona,ale to kosztowne.5 zabiegow po 300 zl kazdy:-(

a może wiecie czy można wykonywać zabieg na skórze z przebarwieniami czy małymi bliznami po tych nieszczęsnych wrośniętych włosach?? Nie wyrywam ich juz od 3 tyg. ale jeszcze jakies małe ranki są i te plamy... ;(

Gość dsrefre
mozna. na kremy na blizny wydalam 500 zl.

ja miałam depialceję laserem w dermedzie w katowicach jestem po 2-gim zabiegu (bikini) przed 3-cim i jestem bardzo zadowolona!!!! To na prawdę są dobrze zainwestowane pieniądze (chociaż ja wahałam sie parę lat ===> jakos nie wierzyłam w skuteczność ale była to dla mnie ostatnia deska ratunku, nic nie pomagało, wrastające włoski, blizny po nich ----> KOSZMAR) nazbierałam kaski i polecam to wszystkim dziewczynom, które mają podobne problemy!!!! Mnie to pomogło się wyleczyć z wielu kompleksów!!!

może ktoś jeszcze coś napisze!! CZyli rozumiem że z wrąśniętymi włoskami i z bliznami też moge się udac na konsultację i liczć na to że mnie od razu nie odeślą? eh...

uup czekamy na dalsze komentarze!

Gość tak tylko nie moga to byc
swieze blizny, tzn z krwia, strupki... rozumiesz

No właśnie ja miałam pełno blizn-przebarwień od wrastających włosków z depilacji i od zapalenia mieszków włosowych po goleniu.... aż na wewn stronie ud.... :( zapytałam panią kosmetyczkę, czy mogę liczyć że kiedyś znikną a ona, że tak tak po 4-6 miesiącach dopiero... nie bardzo jej wierzyłam ale teraz po 5 miesiącach faktycznie przebarwienia prawie zupełnie zniknęły... Przeciwwskazaniem jest opalenizna więc jeśli korzystasz z solarium albo samoopalaczy musisz poczekać aż opalenizna zejdzie. W innym przypadku laser by cię poparzył... Pozdrawiam

ok. rozumiem myślicie że 3 tg. od wyrywania włosów wystarczą czy poczekać jeszcze troche? A i czekam na dalsze komentarze, pewnie nie tylko ja.. Jak u Was laser zadziałał

podnoszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Mee
ja mialam juz 2 zabiegi tylko akurat u mnie chodzilo o twarz tzn. okolice brody i wasik poniewaz jestem brunetka i niestety ciemne wloski byly uciazliwe.Takze mnie jednorazowo taki zabieg wynosil 500zl ale warto isc.I tak jak pisalam ci wczesniej konsultacja z lekarzem ta pierwsza nic cie nie kosztuje wiec mozesz isc i jego o wszystko wypytac a on ci powie poza tym o przeciwskazaniach do zabiegu czy o postepowaniu przed zabiegiem mozesz poczytac w internecie wystarczy ze wpiszesz w wyszukiwarke depilacja laserowa.Wszedzie jest podane ile czasu wczesniej wloskow nie mozna golic czy wyrywac peseta badz woskiem tak samo jest jesli chodzi o solarium.Bo to nie jest wcale tak ze musisz do koca czekac az zejdzie ci opalenizna to jest min 5 tyg.w zaleznosci od tego jak czesto korzystasz z solarium i czy wogle korzystasz.Po zabiegu ja przynajmniej mialam wypisana masc do samrowania i wode termalna zaczerwienienie po zabiegu i lekki obrzek i male strupki mialam moze 3 dni a pozniej wszystko elegancko sie goilo.Wszystko zalezy od tego jaka masz skore i jak wrazliwa jest ona na bol.Za drugim razem mnie np. juz tak nie bolalo.Po samym zabiegu przez ok 3-4 tyg wloski odrastaja i wypadaja albo sama jak wezmiesz w palce to je wyjmujesz.

pyt. do Mee Czy zauważyłaś różnice po 2 zabiegach. Po zabiegu włoski wychodzą, ale chodzi mi o to czy po miesiącu albo może i 6 tygodniach odrosło CI znacznie mniej czy nie widzisz różnicy za bardzo? ja w środę rano zadzwonię i się umówię na wizytę. Pewnie i tak trzeba trochę czekać więc akurat już mi wszystkiw włoski po wyrywaniu pincetą odrosną.

Gość Mee
powiem ci ze np w okolicach brody kiedys czyli przed zabiegami jak usowalam wloski woskiem mialam taka troche ciemniejsza skore wygladalo to jak plama.To mi zniklo ja osobiscie roznice widze i jestem zadowolona z efektow.Ale czeka mnie jeszcze 1 moze 2 zabiegi.Jak sie umowisz i juz bedzie po wizycie to daj znac jak wrazenia :))) i czy zdecydujesz sie na zabieg.Ja w kazdym razie jestem zadowolona.Ostatni zabieg mialam w marcu i wloski troche juz odrosly ale sa jasne i cienkie no i slabsze takze mam nadzieje ze jeszcze jeden zabieg i koniec.Ja sama balam sie ostatnio isc.Ale lekarz tlumaczyl mi ze z kazda wizyta mniej boli bo jest mniej wloskow i mniej energi z tego lasera idzie do skory zeby te wloski zniszczyc.Sam zabieg nie trwal dlugo tylko ze jak sie tam lerzy na kozetce i zaloza ci te okulary to masz wrazenie ze to trwa wiecznie.I nie mozna miec makijazu bo i tak wszystko poplynie to raz a dwa to takie sa wskazania do zabiegu ze skora ma byc czysta.Zresztao wszystkim ci powiedza.

Konsultacje mam we wtorek. Zgoliłam sobie na próbę trochę włosów na wzgórku i na drugi dzień miałąm już pełno podrażnień. Chyba będę musiała się golić przed samym zabiegiem żeby nic się nie działo...

Gość Mee
mi w poradni tam mowili ze maszynka mozna glolic byle nie depilowac woskiem.daj znac jak wrazenia po pierwszej wizycie :-)

Z tego co słyszałam,laser najlepiej działa na ciemne włosy (o dziwo).. To kwestia zawartości barwnika,on jakoś przyjmuje ten laser.. Nie pamiętam gdzie to czytałam/słyszalam.. Ale chyba było to wiarygodne źródło.

Gość pomocyy
blagam, poradzcie cos na takie blizny po goleniu, tzn. nie wiem jak to okreslic, ale kiedys (juz dawno) depilowalam nogi, ale przestalam, gdy tylko mi takie plamy po tym zaczynaly wyskakiwac i wogole, a teraz nawet jak gole zwykla maszynka to zostaja mi na nodze takie slady jakbym nadal sie nie ogolila , to strasznie wyglada, a normalnie mam gladka skore tylko to tak wyglada no i zostaja mi slady jak proboj cos z tym zrobic. Musze to w jak najszybszym czasie zagoic, bo wyjezdam na pewien czas i raczej tam wolalabym nogi odslonic, zeby cos skorzystac z wyjazdu. Pomozcieee...

Dziś byłam na konsultacjach, miałąm tylko wywiad. Zabieg będę miała za 2 tygodnie. Pani była miła i w ogóle połączy mi zabieg więc będzie taniej. Mam pytanie czy można w czasie okresu robić tą depilacje? bo może mi tak wypaść niestety...

Gość Mee
Wiesz co chyba mozna aczkolwiek nie jestem pewna ale jak bedziesz miala czas zobacz w internecie a jak nie to najszybciej wystarczy zadzwonic tam do poradni i zapytac :-) ja za 4 tyg mam 3 zabieg