Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezbronna niewiasta

Jakie stroje nosiły gotyckie niewiasty?

Polecane posty

Gość bezbronna niewiasta

Witam Chciałam zapuytać, czy ktoś z Was mógłby mi powiedzieć, (ewentualnie wkleić zdjęcia) jakie stroje nosiły niewiasty w gotyku? Mam przygotować przedstawienie na podstawie powieści gotyckiej i nie wiem jaki strój wymyślec tej niewiaście nieszczęsnej. Wydaje mi się, ze bedzie on ciut inny od strojów typowo średniowiecznych, ja najchętniej dałabym jej loczki, i zwiewną białą sukienkę :) Co Wy myślicie na ten temat?

ty nawet nie wiesz o czym masz pisać. powieść gotycka wcale nie opisuje czasów z epoki gotyku!!! spałaś na lekcji? patrz wikipedia: Powieść gotycka – odmiana powieści uprawiana wyłącznie na przełomie XVIII i XIX wieku. Typowymi jej elementami były: tajemnicza czy wręcz upiorna atmosfera narracji, odczuwane podczas lektury poczucie grozy (stąd również nazwa: powieść grozy),

Gość bezbronna niewiasta
no nie wiem czy tak do konca wszystko ;) ale dzieki

Gość bezbronna niewiasta
wyobraź sobie, że jednak nie spałam na lekcji i doskonale wiem o czym pisac, ale wyobrax sobie (wiem, że może byc to dla Cibie problem) bezbronną, uciekającą przed oprawcami niewisatę, w czarnej gotyckiej sukni z szerokimi rękawami i jeszce może krukiem na ramieniu?

Gość bezbronna niewiasta
i nie powiesz mi chyba, że wszyscy i na dworze królewskim i mieszczanie i chłopi chodzili ubrani w czarne płaszcze z szerokimi kapturami :|