Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieopalona

SOLARIUM - czego uzywacie do opalania?

Polecane posty

Gość nieopalona

Mam pytanie co tosujecie do opalania na solarium? Jakis zwykly balsam?, olejek do opalania? nic? jakies specjalny produkt do zastosowania w solarium? Chciala bym sie troszke opalic na solarium a nie wiem co bedzie najlepsze?

Gość nieopalona
wiedze ze nie tylko ja jestem zainteresowana:D

Gość podejrzewam że nikomu
nie chce się powtarzać tego samego enty raz.

Gość podnoszęeeee

zawsze w solarium możesz poprosić o krem do opalania(np Soleo), jedna saszetka kosztuje do 10 zł(w zależności od firmy), starcza na ok 3 razy, lub panie wlewają do pojemniczków porcję kremu za ok 5-6 zł, w zależności od karnacji, stopnia opalenia są rózne kremy, niektóre maja dodatek samoopalacza, niektóre dodatkowo miedź, inne dodatek pieprzu lub inne cudeńka:)te kremy zazwyczaj ślicznie pachną....jeśli masz pęĸające naczynka na twarzy to nie smaruj jej tym kremem, bo te kremy działają tak, że przełamują barierę Twojej skóry dlatego masz silniejszą opaleniznę niż bez nich(jakoś tak to jest-w końcu to chemia), dodatkowo taka miedź czy pieprz mogą dodatkowo podrażnić te pęknięte już naczynka i będą bardzo widoczne.na twarz to najlepiej nic nie nakładać. Ach, zwykłe kosmetyki do opalania nie są wskazane w solarium więc nie kupuj niczego do opalania na plaży, albo nic nie stosuj, nawet balsamu do ciała albo krem do opalania w solarium.Po opalaniu najlepiej krem z wapniem, lub balsam chłodzący po opalaniu. Ja prysznic biorę rano, na solarium chodzę wieczorem, prysznic od razu po solarium sprawi że zejdzie Ci skóra.... pozdrawiam

Ja uzywam zwyklego kremu z Ziaji Maslo Kakaowe, pisze na nim ze jest polecany przed opalaniem takze w solarium, uzywalam go takze w zeszle lato, swietnie i szybko sie na nim mozna opalic, a wydatek minimalny. :)

Gość nieopalona
swietnie dzieki dziewczyny za rady. 🌻

Nie wolno stosować w solarium kosmetyku przeznaczonego na słońce i odwrotnie. Powód? Kosmetyk na słońce ma za zadanie chronić skórę przed promieniami UV (na słońcu dawka promieni UV nie jest znana w przeciwieństwie do solarium). Mija się więc z celem stosowanie w solarium kosmetyku na słońce gdyż tylko ograniczamy dawkę promieni UV i wyrzucamy pieniądze w błoto. Jeżeli chodzi o kosmetyk po opalaniu, to już jest mniej znaczące czy jest to kosmetyk na słońce czy do solarium. Ważne by był mocno nawilżający i ujędrniający skórę oraz zabezpieczał przed fotostarzeniem skóry. Najlepiej nic nie używaj. Jeśli zależy Ci na szybkiej opaleniźnie, to kup saszetkę kosmetyku do opalania w solarium (po pewnym czasie pewnie zbankrutujesz, bo trochę sobie liczą za takie próbki). Ja na początku obficie się tym smarowałam, byłam pięknie opalona, ale taka jedna saszetka starczała na jeden raz. Możesz wybrać tańszą opcję: przyspieszacz opalania np. Naturalny przyspieszacz opalania Super Express seria Riviera - Pollena-Ewa, Przyspieszacz opalania - Dax Cosmetics (około 15 zł).