Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzyzaczkowa

nie mam dwoch tabletek

Polecane posty

Gość krzyzaczkowa

hej dziewczynki moze ktoras wie co mam zrobic jezeli brakuje mi dwoch tabletek akurat na dwa ostatnie dni mialam laczone opakowanie tzn w jednym mialam kilka tabletek i w drugim reszte ale zauwazylam ze brakuje tam 2 tabletek czy to bedzie mialo jakos wplyw na to kiedy mam zaczac kolejne opakowanie czy bede mogla to zrobic normalnie w tym samym dniu co zawsze pomozcie

rozumiem ze masz do wzięcia 19 a nie 21 tabletek? jezeli tak to weź 19 zrob 7 dni przerwy i zacznij kolejne opakowanie, przerwa Ci sie przesunie o 2 dni do przodu. Bedziesz nadal zabezpieczona.

i nie mozesz zacząc nowego listka w tym dniu co zawsze skoro weźmiesz 2 tabsy mniej, nie wolno Ci przedłuzyc przerwy.

Gość nieprawda...
nieprawda. możliwe że nie będzie nadal zabepzieczona w przerwie. aby zabezpieczenie się utrzymało podczas przerwy organizm musi mieć do dyspozycji zgromadzoną odpowiednią ilość hormonów które może uwalniac podczas przerwy. 19 może się okazać za mało.

w zasadzie masz racje, ale teoria głosi że do pełnego zabezpieczenia wystarczy 18 tabletek. jednak to tylko teoria- zasięgnelam własnie języka aby sie upewnic i miałam dopisać tę informacje. no coz, po przemysleniu sprawy proponuje dodatkowie zabezpieczenie.