Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moniaczek123

Zaręczyny .. coś pięknego??!!

Polecane posty

Podobno w życiu kobiety jest kilka ważnych chwil: pierwsza miłość, utrata dziewictwa, zaręczyny, ślub i macierzyństwo. Dla jednych zaręczyny to zapowiedź nowego, dla innych sygnał poważnych zamiarów partnera lub potwierdzenie miłości i poważnego związku. Jedno jest pewne: to moment, który zapada w pamięć. Jak było w waszym wypadku?? co myślałyście? Jak one wyglądały? czy odrazu się zgodziłysćie? .. a może jak sobie je wyobrażacie? zapraszam do odpowiedzi na ten temat :) mile widziane róznież opinie mężczyzn. Pozdrawiam

Gość fdse
mam 25 lat i jestem prawiczkiem .Nie znam sie na tym

Osobiście jestem w związku . a moje zaręczyny wyobrazam sobie jako coś wspaniałego.. morze.. plaza.. zachód slońca i ślubowanie sobie miłości do końca życia..:)

Gość fajniuutki
A powiedzcie po ilu miesiacach on sie oswiadczyl i jak to wygladalo :) ?

Gość fajniuutki
A do niezareczonych - jak chcialbyscie, zeby to wygladalo. Jestem bardzo ciekaw - pozdrawiam Pawel

Gość fajniuutki
Hmmm....a precyzyjniej :D oczywiscie, jesli mozna :)

Gość fajniuutki
jeszcze nie jestem

Gość fajniuutki
hmmm... ja wole Polske :)

Gość hejka*
teraz jest tak, ze kobieta wybiera pierścionek, bo z gustami naszych mężczyzn to różnie bywa ;) chłopak mojej znajomej zabrał ja do restauracji pod pretekstem uczczenia rocznicy bycia razem i oswiadczył się w trakcie kolacji. wynajął cała salę, winko, świece, ogień w kominku, nastrojowa muzyka itd (kwiaty dostała juz na początku spotkania) moja koleżanka poszła ze swoim obecnym meżem do restauracji i dziwiło ją to, że ich stolik stoi za parawanem. po kolacji on niby poszedł do toalety, ale gdy zobaczyła, ze podchodzi do baru, a kelnerka daje mu wielki bukiet, to od razu sie domysliła... moja przyjaciółka wybrała pierścionek już dawno, ale nie wiedziała kiedy on ma zamiar poprosić ją o ręke:) często gdzies wieczorem wychodzili, a ona szła z nadzieja, ze to dzis.. ale chyba dopiero na 6ej kolacji we włoskiej knajpie on nagle padł na kolana i poprosił ja o rękę.. póżniej wszyscy bili im brawo :D moja siostra też wybrała pierścionek już na początku lutego, później chodziła sprawdzać czy on nadal jest w sklepie.. i był.. ale tuż przed walentynkami zniknął, a ekspedientka nie umiała powiedzieć kto go kupił.. siostra była więc przekonana, ze zaręczyny nastąpią w walentynki, ale poszli na kolację i nic.. później miała urodziny, więc szeptałysmy, ze to pewnie wtedy, ale znowu zwykła kolacja w restauracji.. później wycieczka do planetarium i ja prorokowałam, ze tam pod gwiazdami się jej oświadczy, ale znowu pudło.. i w końcu pojechali na hel i tam na końcu cypla, pzry zachodzie słońca mój przyszły szwagier uklakł i się oświadczył :) ja na swoje zaręczyny jeszcze czekam ;)

ja generalnie nie lubię niespodzianek, więc już uprzedziłam mojego faceta,żeby nie wydawal zbędnie kasy na pierścionek, bo i tak nie nosze tego typu rzeczy a zaręczyny...też chyba nie są konieczne, bo ślubu nie planuję. Znam też koleżanki, które panicznie boją się dnia w którym ich facet im się oświadczy więc nie wiem czy to taki szczęśliwy dzień...

Gość fajniuutki
Hmmm...widze przewage oswiadczyn w restauracji , jak do tej pory :)

Gość hejka*
myślę, że nie za fajnie oświadczać sie w miejscu gdzie przy stoliku obok jakaś pani je kotleta.. to były wynajmowane lokale lub ustalano wcześniej z personelem by stolik stał z boku, za parawanem..

Mój były narzeczony oswiadczyłmi się w górach,ale nie nad Sniezką,wodpospadem,tylko w ciepłym łózeczku. Eh,ale bylo minelo :(

Gość hejka*
wszystko trzeba wcześniej przemyśleć. moja kuzynka zaręczyłą sie na szczcie wieży eiffla, wokół stało pełno wycieczkowych gapiów..

Gość w łózku
w ogóle w domu bym nie chciała. Umieram na myśl o tym, że ja w wyciągnietym swetrze, papilotach, a on na kolana :O

ja bylam zaskoczona maksymalnie...oswiadczyny byly w Zakopanem na szczycie skoczni, przy zachodzie slonca:D Dosc nietypowe miejsce na oswiadczyny, ale strasznie sie wzruszylam i nie zamienilabym tych oswiadczyn na zadne inne,nawet w najlepszej knajpie:)

To byl dzień którego nie zapomne :) Razem mieszkamy prawie od dwóch lat,jesteśmy ze sobą - jest w stopce :) a zaręczyny były 27 czerwca 2006 roku. Wracaliśmy ze sklepu, a on nagle kazał mi się zatrzymać, że musi po coś do sklepu wyskoczyć i powiedział,że mam nie czekać on sam przyjdzie do domu. Wrócił za 15 minut, ja siedziałam w pokoju, on wszedł, zawołał moją mamę dał jej bukiet, a później klęknął trzymał róże i nie powiedział typowej regułki \"wyjdziesz za mnie\", tylko (to było bardzo zabawne) \"powiedz tak\". A ja pokiwałam głową, rozpłakałam się no i patrze kiedy wyciągnie ten pierścionek...no ale nie wyciągnął....pierścionek już trzymałam ja, bo był w pudełeczku pomiędzy różami :) To był wtorek, a on chciał oczywiście oficjalne zaręczyny i zaprosił wszystkich na niedziele :) I tak to wyglądało.

W miom przypadku nie. To chyba nie te czasy, poza tym co ma moja mama do gadania, to ja wybieram. A taty i tak by nie miał co pytać bo nie mieszka z nami.

moj kochany przygotowal mi kapiel z pianka, kiedy siedzialam juz w wannie, podspiewujac On przyszedl do mnie, ukleknal i wyciagnal pierscionek,przybiosl tez szampana.

Gość Mysiul
Moje wymarzone zaręczyny? - chciałabym by poprostu mnie zaskoczył bo niespodzianki sprawiają największą radość.. Niczego nie oczekujesz a tu proszę... :)