Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

protosska

Łatwe, smaczne w przyrządzeniu dania. Czekam na propozycje

Polecane posty

Cześć babeczki ! :) Jeszcze chwila i będę mieć długi weekend więc będzie dużo czasu wolnego i chciałabym to wykorzystać na przyrządzenie różnych fajnych obiadków, tyle że nie mam pomysłów. Może polecicie mi co bym mogła zrobić na obiad dla siebie i nie tylko. Dodam, że mam 17 lat więc jakiś super wypaśnych dań to ja raczej nie wyczaruje Czekam na propozycje od Was na stworzenie jakiegoś łatwego, smacznego, zdrowego, nie za bardzo kalorycznego i niezbyt drogiego dania . Jakieś fajne surówki, sałatki ? Dużo warzyw !!! :D Pozdrawiam ! :)

moge polecic Ci zupe z pora robi sie ja w kilka minut - a w smakuje za kazdym razem inaczej w zaleznosci od dodatkow 1 maly por na 1 osobe pol kostki serka topionego lub 2 male trojkaciki -- w wersji eksluzywnej kosteczka serka danish blue (nie pamietam jak sie pisze - ale taki gorzki ser o niebieskiej plesni) kostka blulionowa lyzka masla jakas zielenina - koperek, pietruszka, mieta, bazylia pora pokrojonego w plasterki dusimy 5 min na masle - wrzucamy rozdrobniony ser i wlewamy bulion - gotujemy do rozpuszczenia sera, doprawiamy i posypujemy zielenina ------ to wersja podstawowa podajemy z grzankami by zupa nabrala innego smaku i eleganckiego wygladu mozemy ja podac z: oliwkami, krojana w makaronik szynka, zielonym groszkiem, pokrojonym w drobna kostke serem mozzarella, groszkiem ptysiowym zamiast grzanek, kawalkami kurczaka ------------ wszystko zalezy od fantazji i gustow --- ale by nie popsuc smaku najlepiej dorzucic tylko jeden max dwa nadprogramowe dodatki....

Gość mała kucharka
Polecam kurczaka z ryżem i kukurydzą: Ryż gotuje się normalnie (najlepiej długoziarnisty w torebkach). Filety z kurczaka kroisz na kawałki (takie ok 1-2cm), dodajesz sól, pieprz, suszoną bazylię i paprykę (ja daje ostrą :P ). Możesz to odstawić na chwile, żeby mięsko przeszło przyprawami. Następnie podsmażasz, aż mięsko będzie białe ze wszystkich stron (tak z 5-8 min.) Następnie dodajesz kukurydzę, ale UWAGA: razem z zalewą! Bo z niej będzie sosik ;) Dusisz to wszystko, aż kurczak będzie miękki. Dodajesz 3 łyżki śmietany z odrobiną soli, wszystko ładnie mieszasz i jeszcze minutkę zostawiasz na ogniu. Można to podać tak jak napisałam wyżej z ryżem, albo z grzankami. Może danie to wydaje się bardzo mało skąplikowane i jakieś takie nieapetyczne, ale smak naprawdę świetny. Gorąco polecam i życzę smacznego :)

Gość Poszukaj
Panią poprosimy o opuszczenie tego forum i udanie się na forum o gotowaniu - jest tu takie na kafeteri

Gość duzobhke
a ja polecam cos szybkiego,ekonomicznego i ekologicznego ZJEDZ WLASNE GOWNO. Daj znac jak smakowalo.

Gość co za oszolom
gowniarzu/gowniaro bierz sie do ksiązek fajny ten przepis na kurczaczka....az sie glodna zrobilam :P

Gość temat forum
makaron z wedzonym lososiem i brokulami plat wedzonego lososia pokroic w kostke, przysmazyc na patelni z odrobina oleju, oddzielnie ugotowac brokuly, rozgniesc, dodac do usmazonego lososia, dodac smietane, przyprawic.. odawac z makaronem