Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozzzcie

w czerwcu ide do 1 pracy a na sierpien mam zarezerwowany tydz na wakacje heeelp

Polecane posty

Gość pomozzzcie

co zrobic?? urlop mi sie nie przysluguje z tego co wiem... czy wypada isc do lekarza po l4??mialam nie isc do pracy ale syt mnie zmusza i nie wiem jak to teraz rozwiazac

Gość jak na koniec sierpnia
te wakacje to masz 5 dni wolnego ktore ci sie naleza

Gość pomozzzcie
ja chce isc do pracy ale wczesniej sobie zalatwilam te wakacje a ze okazja prtacy sie nadarzyla wiec chce skorzystac tylko nie mam pojecia jak to z tymi urlopami jest

Gość pomozzzcie
dzieki za rade :) nie znam sie na tym moglby mi ktos z WAs poweiedziec od kiedy i ile urlopu sie przysluguje bo kompletnie nie mam pojecia dziekuje

Urlopp przysługuje Ci od pierwszego m-ca pracy, proporcjonalnie za kazdy przepracowany miesiąc. Jeśli masz wymiar urlopu 20 dni rocznie, to za każdy m-c przysługuje Ci 1/12 z 20 dni w zaokragleniu do góry; jesli 26 dni (po 10 latach \"pracy\") to 1/12 z 26 dni za kazdy m-c. Nie ma znaczenia, czy jest to umowa na okres próbny, czy czas określony czy nieokreślony. Pracodawca może (ale nie musi) dać Ci \"awansem\" cały przysługujący Ci w danym okresie zatrudnienia urlop. Np. jeśli jesteś ztrudniona na okres 3 m-cy to może od razu dać Ci cały urlop trzymiesięczny, czyli 3 x 1/12 z 20 lub z 26 w zaokrągleniu do góry. Wiem, że to brzmi skomplikowanie, ale jak sie dobrze wczytasz, to zrozumiesz zasadę.