Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelinka150

STOPPOT wam pomoze!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość gość
Jest lepszy produkt na rynku PEDITRANS! Prosto i skutecznie. Wkladasz do buta i działa sam! Pozdrawiam

Gość marcia 13x
no... ja też mam z tym duży problem... Poszłam właśnie do gimnazjum i strasznie wstydzę się spoconych łapek :( Nawet teraz mam mokre... Piszecie o STOPPOT, a jak spytałam się w aptece to dostałam taki puder Antypot... Czy to pomoże mi tak samo jak wam STOPPOT? Czy to jest to samo? Czy ktoś z was tego próbował?

Gość kubol
no to idę kupić zobaczymy czy u mnie da radę

Gość kiekronaldii
hej dziewczyny i chłopaki! mam 18 lat z potliwoscia stóp a przede wszystkim rak borykam sie juz nie pamietam od kiedy.. z rak mi sie po prostu leje pot,najgorzej jest gdy musze sie z kims przywitac albo zatanczyc albo kiedy pisze jakis test w szkole,zawsze mam husteczke przy sobie/ probowalam etiaxil,anidral,tabletek i nic. Mój lekarz dermatolog nie byl w stanie w zaden sposob mi pomoc. To jest okropne,czasami mam takiego ogroooomnego doła z tego powodu:( teraz najbardziej sie obawiam bo nie wiem jak poradze sobie z tym na maturze,a zwlaszcza chodzi mi o to ze chce wkrotce zapisac sie na egzamin na prawo jazdy,odkladam to caly czas:( a tak bardzo bym chciala byc normalna!!wiem co czujecie,czytajac te wszystkie fora czuje sie jakbym ja to pisala,to jest cholernie ciezkie:( zamowilam dzis ODABAN ponoc jest skuteczny,sprobuje... kupie tez STOPPOT o ktorym piszecie. nie obchodzi mnie ze moje rece beda po tym suche czy zolte,to nie problem! bardzo bym chciala zabiego na usuwanie gruczolow potowych,ktory kosztuje ok 4 000zl!! nie stac mnie na taki interes... LICZE NA STOPPOT I TRZYMAM KCIUKI ZA WAS I ZA SIEBIE ABY NASZE PROBLEMY SIE KIEDYŚ SKONCZYLY! niczego nie pragne tak jak suchych rak,stopy swoja droga...

Gość gość
Mam pytanie, jak nakładacie to cudeńko, żeby było skutecznie??????????

Gość heya
Bardzo dziękuję!! Sama właśnie go wypróbowuje i jest coraz lepiej :). Po dwóch kuracjach pisze prawie suchymi rękami! Myślałam, że będę się męczyła jeszcze przynajmniej 3 lata ( mam 15) a tak nie musze mieć zabiegu :)) Wszystkim z tym problemem bardzo polecam! :D

Gość gośćw
Po ok 3 tyg z rak zaczela schodzic skora. Pod tym sa moje stare lapki(mookre). Czy mam czekac z nastepna kuracja az skora zejdzie? Prosze o szybka odpowiedz.

Gość Biseme

Słuchajcie, jest problem.

W chwili obecnej nigdzie nie można kupić preparatu Stoppot. Nie ma go w żadnej aptece, jest niedostępny wysyłkowo. Nie działa też strona www.stoppot.pl, na której ogłaszał się producent. Moje osobiste "śledztwo" wykazało, że firma produkująca preparat już nie istnieje, przedsiębiorstwo zostało z urzędu wykreślone z ewidencji na skutek śmierci właściciela....

I teraz pytanie - ca dalej? Czy ktoś przejął tę firmę, czy preparat będzie nadal produkowany? Czy powstało coś podobnego,  o takim samym składzie? Co robić, gdy niedostępny jest jedyny środek, który naprawdę działa? Pomóżcie! :(

Gość Gość2

Hej,

Środek uratował mi życie, a teraz jego brak je powoli rujnuje...

Póki co ratuję się Pedipurem, ale ma słabsze działanie i bardziej wysusza skórę.

Czy zna ktoś jakiś odpowiednik o podobnym działaniu co Stoppot, nawet zza granicy?

Gość Alicja

Też jestem załamana brakiem Stoppotu... używałam go od niecałych 10 lat...dzięki niemu mogłam normalnie funkcjonować... Właśnie w sobotę chciałam zamówić nowe opakowania i patrzę w aptekch internetowych a tu lipa... 😕 W czerwcu wychodzę za mąż, całe szczęście zostało mi jeszcze pół opakowania to nie będę stracona :P... ale co potem to nie wiem. Póki co używam od 4 dni Pedipuru - działa ale faktycznie tak jak piszecie słabiej... choć skład podobny... Kiedy ręce po Stoppcie po 3 nocy z rzędu byłyby suche jak pieprz po Pedipur po 4 zastosowaniu się pocą, znacznie mniej bo tylko opuszki palców i trochę boki ale jednak. Po Pedipur spróbuję zastosować Uro krem - we wszystkich ta sama substancja. Najważniejsze, że są podobne do Stoppot środki i z rąk nie bd nam spływać pot jakbyśmy dlonie/stopy dopiero co wyciągnęli z wody 😛

P.S. Ja już rok temu w wakacje pamiętam jak zamawiałam Stoppot z różnych aptek to zwróciłam uwagę, że wszędzie dostaję partię z 2016 r.ważną do maja 2019. I nigdzie nie było nowej partii... 

Jak Pedipur i Uro krem się nie sprawdzą to myślałam żeby zapytać w aptece czy farmaceuta dałby radę przygotować sam taką mieszankę, myślę, że tak... 🙂 Skład znamy, nie ma wprawdzie proporcji ale jednak 😉 Dajcie znać jak sobie radzicie. Czy stosowaliście jeszcze inne środki? Ja próbowałam jonoforezy, działała świetnie ale tylko przez pół roku, po tym czasie przestała, próbowałam kilka razy jeszcze robić zabiegi i nic. O symapatektomii narazie nie myślę, boję się kompensacyjnego i zespołu Hornera...

Gość Gość Gość2

Hej to znowu ja.

Nie znalazłem jeszcze nic podobnego w sile do Stoppotu, ale miałem okazję przetestować trochę (większość) specyfików z polskiego rynku (zasypki, kremy, spraye) i niestety nic nie przynosi efektu...

Może komuś pomoże No 36 żel do stóp, który po nałożeniu rano powoduje, iż stopy wydają się chłodniejsze. Nie brudzi skarpetek jak inne specyfiki i jest bardzo wydajny. Nie działa jednak na mnie :(

Chyba zacznę szukać czegoś za granicą.

Dajcie znać jak sami coś znajdziecie. Jak uda się coś aptekarzowi stworzyć, to chętnie przyjmę przepis.

PS

Mi też zostało pół opakowania Stoppotu. Data przydatności mnie trochę smuci, ale chyba sobie to zostawię na jakąś specjalną okazję :D

Gość agn

Alicja, a jaką jonoforezę stosowałaś?? tę z allegro "domowej roboty" czy electro antyperspirant?? ja od ponad roku tę z allegro i efekty były niesamowite totalnie suche ręce, ( zaznaczam, że mama naprawdę poważny problem z potliwością dłoni i stóp;/ totalna tragedia! ) zawsze tak po 12 razie jak powtarzałam całą kurację, ręce i stopy miałam kompletnie suche. Teraz robię już chyba z 15 raz i fakt nie ą tak mocno spocone, ale jednak są i nie wiem co się dzieje:( czy moje dłonie się przyzwyczaiły czy o co to chodzi. Zastanawiam się nad kupnem tego profesjonalnego electro antyperspirantu. Szukałam też właśnie stop pot, ale faktycznie nigdzie nie ma :(:( za rok moje wesele a ja już na samą myśl, że moje ręce będą spocone to słabo mi się robi! Botoks u mnie żadnych efektów nie przyniósł, tylko stracone pieniądze...jedynie ta jonoforeza. Sympatektomii się boje jak cholera 😕

Gość Alicja

Też stosowałam jonoforezę z allegro i faktycznie przez pół roku było idealnie...suche dłonie, na stopy nie stosowałam, ale zauważyłam u siebie taką śmieszną zależność, że jak dłonie suche to stopy się mniej pocą, no chyba, że mega stres to płynęły. Ale generalnie do przeżycia 😉 A po tym czasie nie mam pojęcia co się stało, robiłam wszystko tak samo...tak jak Ty zaczęłam się jonoforezować w końcu i 15 razy i nic 😞 Gdzieś czytałam kiedyś na na jakimś forum, że ktoś miał to samo co ja, po pół roku  jono z allegro przestała działać. Myślałam o zakupie electro antyperspirantu...tylko czy pomoże? W sumie zasada działania z tym z allegro ta sama 😉 ale próbować można, tylko drogie to niestety 😞

Co do Pedipuru, to generalnie okej, na co dzień ręce były suche, w mega stresujących sytuacjach się pociły tak na 30% więc na jakąś imprezę z tańcami w parach to średnio, bo szczególnie opuszki palców były mokre, środek dłoni o wiele mniej. Efekt uzyskałam po 5 użyciu pod rząd.

Co do Uro kremu - stosowałam również 5 dni pod rząd, dłonie się pocą w stresujących sytuacjach tak na 30-40 % więc jest lepiej ale też cudu nie ma. Mam nadzieję, że jeszcze mi poskutkuje 100% bo czytałam na forach, że ludzie chwalili. Ostatni raz smarowałam dłonie w czwartek, więc liczę na to, że się ogarną 😛

Brakuje Stoppotu...

A Wy jak aktualnie sobie radzicie?

Jak Uro nie zadziała to zapytam w aptece czy mogliby przygotować "drugi Stoppot".

Pozdrawiam Was serdecznie i się trzymajcie w tym naszym mokrym życiu 😄

Gość agn

W tym elektro antyperspirancie, można regulować moc, więc może poskutkuje.. w razie co jest 50 dni na zwrot. Ja jestem załamana przez rok już się przyzwyczaiłam do suchego życia.. a teraz znowu się zaczyna.. Ja jeszcze teraz próbuje do tej jono domowej roboty dosypywać sodę, to niby wzmacnia efekt, ale zobaczymy. Brak mi już pomysłów..nie wiem co robić. Ja też tak mam, że jak dłonie suche i to i stopy. Sympatektomii się boję niemiłosiernie 😕 Myślę też nad tymi tabletkami ditropan, sporo osób je chwali, ale z drugiej strony faszerować się lekami też trochę słabo...:/ przez tydzień będę jeszcze próbowała allegrowskiej jono z sodą, jak nie pomoże to pewnie zakupię ten profesjonalny zestaw do jonoforezy może poskutkuje 😞 

Gość agn

Alicja a powiedz mi jeszcze proszę, czy już później nie próbowałaś jeszcze z tą jonoforezą?? czy już kompletnie dałaś sobie spokój??

Gość Alicja

Próbowałam jonoforezę jeszcze raz i brak efektu niestety 😞 A Uro krem czy Pedipur wcale na Ciebie nie działa?

Gość Jest nadzieja

Kochani, ostatnio chciałam zamówić stoppot. Zawsze zamawiałam z allegro, a tym razem nie było żadnej oferty. Przeszukałam chyba wszystkie apteki i zorientowałam się, że jest wycofany.  Płakałam jak głupia, za miesiąc ślub siostry a mi zostało tylko pół opakowania. Byłam załamana. Ale zaczęłam drążyć, w stoppocie znajdują się jedynie dwa składniki: urotropina i krzemionka. Przeczesałam Internet i znalazłam informację że urotropina w leczeniu nadpotliwości jest stosowana w stężeniu maksymalnie 25-30%(różne źródła). Zamówiłam z allegro krzemionkę (wypełniacz) i urotropinę. Siostra chemiczka zważyła mi w pracy na dokładnej wadze 25g urotropinę i 75g krzemionki. I już! Działa! Na dodatek jest o wiele tańszy. Zrobiłam tylko jedną kurację na stopy i dłonie, zazwyczaj robiłam stoppotem trzy pod rząd żeby osiągnąć zamierzony efekt. Lecz póki co wygląda to jak po jednej kuracji stoppotem, po dwóch-trzech dniach ręce pocą się minimalnie, więc myślę że jeśli zrobiłabym 3 to byłoby to samo 🙂 na wesele będę testować właśnie z trzema. Proszek jedynie ma gorszą konsystencję, jest typowym pudrem, stoppot był bardziej kryształkowy, przez co ciężko się go nakłada, aczkolwiek spróbuję znaleźć po prostu krzemionkę w formie bardziej kryształkowej następnym razem 🙂 obiecałam sobie, że jeśli zadziała to się podzielę a więc korzystajcie i cieszcie się życiem, bo już byłam przerażona, że to wsyztsko wróci 

Gość Alicja

Super, to czekam na Twoją relację 😁 Ja póki co ratuję się Pedipurem i Urokremem ale szału nie ma... A za 3 tygodnie idę na wesele więc...

Gość związany z tą sprawą

cześć

po prostu kupcie urotropinę i stosujcie poprzez nacieranie dłoni przynajmniej przez 3 dni przed spaniem.

misja zakończona.