Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milka1

Tepreratura w...

Polecane posty

Gość milka1

czesc, mam pytanie czy mozecie mi napisac jak to jest z ta temperaturą w pochwie?? co na podstawie jej zmierzenia mozna sie dowiedziec?? i czy w ciazy sie jakos zmienia??

Możesz się dowiedzieć kiedy masz dni płodne i niepłodne oraz czy jesteś w ciązy. Ale nie zawsze te fakty z temperatur wynikają.

Temeratura jak najbardziej pozwala mi określić co do dnia kiedy bede miała okres przy moich neregularnych cyklach. Ogólnie tak jak pisała poprzedniczka- pozwala wyznaczyć dni niepłodności poowulacyjnej-ale do tego trzeba kilku cykli aby poznac swoje ciało.

Może być tak, że następuje owulacja, a z temperatur to nie wynika - nie ma reguły. W ciąży temperatura jest nadal na podwyższonym poziomie - gdybyś w ciąży nie była, temperatura spadłaby w dzień okresu. U mnie sprawdza się, że po owulacji okres występuje w 14 dniu.

Pewnie ze tak moze być, dlatego trzeba kilka mieś obserwacji. ja np wiem ze u mnie występuje skok, wiem kiedy spodziewac się okresu. Nidgy nie da to 100% pewności. Osobiście bardzo przyzwyczaiłam sie do codziennych pomiarów i jest to dla mnie wygodne, tym bardziej ze mam problemy hormonalne a cykle bardzo długie.

a jaka jest temperatura po udanym zaplodnieniu?/słyszałam,ze w 7 dniu od owulacji jest spadektemp,a pozniej znow wzrost.T.j spadek nastepuje przy zagniezdzaniu zarodka?! wiecie cos na ten temat?