Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieświadoma a

L4 a urlop macierzyński

Polecane posty

Gość nieświadoma a

czy to prawda, że jesli jestem na L4 to dwa tygodnie przed terminem lekarz musi wysłać mnie na urlop macierzyński???

Gość na serio tak robicie
nie

Gość nie nie musi
ale moze

Gość psiara22222
nie daj sobie wcisnac urlopu macierzynskiego przed porodem, potem jestes z dzieckie dwa tygodnie krocej

Gość nieświadoma a
czyli nie ma takiego przepisu??? pytam ponieważ zostal mi miesiąc do terminu, od 1,5 jestem na zwolnieniu i dziś mi się kończy, zastanawiam się na jaki okres teraz dostanę...trochę żal byłoby tego urlopu.....

Gość nieświadoma a
do psiara - no dokładnie, a w zyciu tak małego dziecka dwa tygodnie to bardzo długo

Gość psiara22222
nie ma takiego przepisu, zreszta jak sama nazwa wsakzuje urlop macierzynski, mam jestes dopiero po urodzeniu dziecka lekarze czasami chca wcisnac macierzynski przed porodem,ale ty nie musisz sie na to zgadzac

Gość nieświadoma a
czyli przepisu takiego nie ma i zależy to tylko od lekarza? Muszę mieć jakieś argumenty jak pójdę...

Gość psiara22222
nie musisz miec argumentow, mowisz,ze przed porodem nie bedziesz brala macierzynskiego i koniec lekarz nie ma prawa Ci tak zrobic

Gość nieświadoma a
czyli jesli nie muszę to będę walczyć żeby było jak najdłużej zwolnienie, lekarkę mam raczej taką do dogadania się, więc mam nadzieje, że nie będzie robiła problemu....

Gość psiara22222
to nie zalezy od lekarza tylko od Ciebie, jakim prawem obca osoba bedzie decydowac o Twoim urlopie macierzynskim, to sa dwa tygodnie twoje z dzieckiem

Gość nieświadoma a
dzięki za odpowiedź, słyszałam po prostu, że lekarz dwa tygodnie wcześniej musi skierować na urlop - co zresztą też dla mnie jest bzdurą, ale jeśli nie ma takich przepisów to nie mam zamiaru tracić urlopu

Gość Janusia2
a co ci dolega ze jestes na zwolnieniu?

Gość nieświadoma a
najpierw zemdlałam, a potem okazało się, że mam krótką szyjkę, teraz juz niby jest ok, ale na ostatni miesiąc nie chcę wracać do pracy

Gość Janusia2
jest ok a wracac sie nie chce no tak typowe

Gość Janusia2
pisiedziec przy komuterze mozesz bez ograniczen?

Gość nieświadoma a
jeśli nie chcesz wypowiadać się na dany temat to może w ogóle sobie odpuścisz? I kim Ty jesteś żeby mnie osądzać jeśli nic o mnie nie wiesz? A czy jest ok to dowiem się na wizycie.

Janusia przyczep się do tych które całą ciążę siedzą na zwolnieniu, dziewczyna prawie cały czas pracowała, i wcale się nie dziwię że teraz już nie chce na końcówkę wracać. Bądź co bądź już trochę ciężko jest....

Gość nieświadoma a
dziękuję Słonko, czasem mam wrażenie, że ludzie myślą iż na świecie są sami naciągacze, a to nie zawsze tak jest

Wiesz ja całą ciążę byłam na zwolnieniu, wylądowałam z krwotokiem w szpitalu, potem było jeszcze mnóstwo problemów i musiałam leżeć plackiem przez pół roku i nie czuję się jak naciągaczka i mój pracodawca też jakoś tak nie czuje bo po porodzie dostałam nową umowę na czas nieokreślony (mimo, że nie musieli mi takiej dać) z wyższą stawką (bo doszły mi wydatki), wychodziłam pól roku wcześniej (przerwa na karmienie) jak idę z młodą do lekarza (co często się zdarza bo jest chora) to nikt nie robi problemu żebym wcześniej wyszła. Tylko na kafe siedzą same mądrale które dokładnie wiedzą co i jak więdzą w jakiej jesteśmy sytuacji, itp..... Życzę spokojnej końcówki ciąży:)

Gość nieświadoma a
jeszcze raz dzięki, a swoją drogą to super masz pracodwacę - tylko pozazdrościć, pozdrawiam:)

Gość zatroskana
Ja nie zgodze sie na macierzynski przed rozwiazaniem, chocby z tego powodu, ze nigdy nei wiadomo kiedy ono nastapi... Jak sie okaze, ze urodze 11-12 dni po terminie?? To dwa tyg + nastepne prawie dwa... nieswiadoma --> nie stresuj sie - siedz sobie spokojnie na l-4 i prasuj ubranka :) czasem mam wrazenie, ze najwiecej do powiedzenia maja Ci, krtorzy nigdy w ciazy nie byli, albo przeszli ja tak, ze nie zauwazyli, ze sa... :) Wiec glowa do gory i zycze szczesliwego i szybkiego rozwiazania :)

Gość nieświadoma a
Zatroskana! Zaczyna mi wracać wiara w ludzi, dziękuję:)

Mnie lekarz chcial wyslac na macierzynski...ale sie nia dalam. I cale szczescie, bo macierzynski trwal wowczas 3-mce, a ja urodzilam 3 tyg. po wyznaczonym terminie:)

Gość zatroskana
no wlasnie, ja tez tak mowie :) nieswiadoma --> :)

Gość nieświadoma a
czyli też nie dam się wypchnąć:) nie ma mowy żebym traciła bez sensu urlop!!

Gość ciekaweeeeeeeeeeee

Gość NIKI..
A ile taki urlop macierzynski trwa?? pytam bo jestem w ciazy,jak urodze to zostanie mi ost.semest w szkole i po za tym odbywam praktyke w zakladzie fryzjerskim i tez mnie to interesuje,bo szczerze mowiac nie znam sie na tym wogule.czy mi sie nalerzy,i co dalej jak mi sie skonczy ten urlpo...ło ale namieszalam ale czekam na odp.od was dziewczyny krore wiedza cos na ten temat:)

Gość janusia sie czepia słonka
"Janusia przyczep się do tych które całą ciążę siedzą na zwolnieniu, "... "Wiesz ja całą ciążę byłam na zwolnieniu,........." czyli do ciebie słonko?