Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zosia_007

pytanie dotyczące biocenozy ??

Polecane posty

Witam :) Lekarz dal mi skierowanie do szpitala na biocenozę pochwy.Ale ponieważ właśnie oczekuję na okres ( dziś 27 dzień cyklu) stwierdziłam że pójdę po okresie ( glupio by było gdybym czekala w kolejce na wykonanie badania a tu pojawia się niespodzianka- okres ). Oprocz skierowania na biocenozę lekarz przepisal mi lek. I teraz są dwie możliwości : 1. przyjmijmy na to okres kończy mi się w czwartek to w piątek idę na biocenozę, a lek zażywam dopiero po wykonaniu biocenozy 2. okres kończy mi się w piątek a na biocenoze mogę iśc dopiero we wtorek więc w piatek żążywam lek I teraz mam pytanie ile czasu muszę odczekać po wzięciu leku zanim pójdę na biocenozę. Wiem że w przypadku cytologii 4 dni przed jej wykonaniem nie należy przyjmować żadnych leków dopochwowych oraz nie można wspolżyć. Ale jak to jest w przypadku biocenozy ?? Wg ulotki leku ktory zostal mi przepisany mam go przyjąć raz ( jest to krem dopochwowy) , ktory utrzymuje się na powierzchni błony śluzowej pochwy przez 4 dni. Czy w takim razie po uplywie tych 4 dni działania leku mogę iść od razu na biocenozę czy musze jeszcze odczekać jakiś czas ??

Gość rybi staw
zaleca sie nie stosowanie różnego rodzju kramów, globulek itp, dopochwowo, tak mniej wiecej 3 dnie przed badaniem dotyczy to zarówno badania cytologii jak rownież biocenozy.