Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anya76

YASMIN A WYNIKI BADAŃ KRWI

Polecane posty

Gość anya76

Mam pytanie do borących ten preparat antykoncepcyjny. Wiem, że każdy reaguje indywidualnie, ale może ktoś miał podobne problemy. Otóż podczas badań kontrolnych okazało się, że moje wyniki baaaardzo zaniepokoiły lekarza. Po wstępnym wywiadzie brak było podstaw do tak złch wyników. Żadnych niedawno przebytych chorób itd. Padło też pytanie o leki antykoncepcyjne. Okazało się, że mogą one być przyczyną tych złych wyników. Po powrocie do domu zaczełam szukać w internecie czegokolwiek na ten temat. Na jednym z forum dziewczyna prosiła o interpretację jej wyników krwi, które i tak były lepsze od moich. Opisywała także tryb życia itd. i u niej też pojawił się Yasmin. Może to przypadek, ale zastanawiam się czy nie zrezygnować z tych tabletek. Wartości niepokojące to: WBC 3.3 norma 4.0-10.0 GRAN 1.5 norma 2.5-5.0 RBC 3.81 norma 4.0-5.0 HGB 11.9 norma 12.0-16.0 HCT 33.4 norma 37.0-47.0 Nie brałabym pod uwagę tabletek, ale rok temu miałam robione badanie krwi i wszystko było ok. i zawsze wcześniej też. Czekam na jakieś informacje.

Gość otes
tez biore yasmin..i mam podobna sytucj do ciebie....zawsze dobre wyniki..a teraz złe...:(

Gość endless
u mnie oprocz zlych wynikow zdecydowanie gorsze samopoczucie psychiczne... tez tak macie? z silnej optymistki stalam sie..ech brak słow:) ale na szczescie juz odstawilam i mam nadzieje ze wroce do formy:D choc na pewno dlugo to jeszcze potrwa...

Anya, ja sobie trochę pogdybam, bo nie bardzo się znam, ale - tabletki antykoncepcyjne zmniejszają wchłaniają wit. B (6, 12), podobno zmieniają też poziom żelaza, te zaś składniki odpowiadają za produkcję czerwonych krwinek. Może RBC, HGB, HCT to od tego? Ale chyba najpewniejszą odpowieź uzyskasz, robiąc badania po jakimś czasie od odstawienia tabletek. A co lekarz na zwiększenie podaży wit. B i żelaza (zmiana diety, suplementy)?