Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halembcia

co potrafia pokazac wasze roczniaki?

Polecane posty

Gość halembcia

witam wszystkie mamy! sama jestem mama rocznego synka, chcialabym wiedziec co Wasze dzieci w tym wieku potrafia? chodzi mi o pokazywanie np oczka, zrobienie "papapa" ,podanie reki, pokazanie gdzie bozia itp moj synek mysle ze niewiele umnie :( na haslo buzi, otworzy buzie i czeka na calusia, wyciagnie prawa reke na haslo "czesc" od swieta pomacha niedawno byla u mnie kolezanka ze swoim 14 miesiecznym synkiem, on pokaze gdzie jest bozia, wlosy, zeby, jaki duzy, jakie ma zmartwienia, oko, nos, reke, zrobi amen do bozi :), kiedy wyda mu sie polecenie przynies pieska (zabawke) bezblednie wsrod zabawke przyniesie, w ksiazeczce wszystko pokaze, moj wogole nie interesuje sie ksiazeczka np bylam w szoku i teraz zastanawiam sie czy przypadkiem za malo czasu nie spedzam ze swoim dziekiem? jak to jest u innych mam? pozdrawiam

nie martw się, każde dziecko ma swój indywidualny tok rozwoju:) moja córcia robi papa, pokarze oko, przyniesie mi pilota, telefon przykłada do ucha jak mówię halo, daje mi buzi , przesyła buziaka na odległość, ze zwierząt rozróżnia tylko pieska, nie naśladuje, robi wiele rzeczy, ale za to nie mówi nic, tylko coś tam po swojemu, nawet mama nie słyszę:( nie panikuję, po prostu czekam.... pozdrawiam

Gość a ja tez nic
Mam roczna siostrzenicę, która umie zrobić kosi łapki, przybić piatkę, papa i pokazuje ile dziecko ma kłopotów. Pomiędzy 12 miesięcy a 14 są dwa miesiące. Dla takich małych dzieci to naprawdę dużo, więc nie można tego porównywać. Nie przejmuj się i nie porównuj z innymi, bo to niczemu nie służy. Przecież nie będziesz dziecku codziennie tłukła do głowy przed 2 godziny, że piesek robi hau hau. Przyjdzie czas, to się nauczy.

Gość halembcia
dziekuje za odpowiedzi :) uspokoilam sie troche pozdrawiam 🌻

Ja jestem strasznie dumna z córeczki. potrafi juz naprawdę wiele a ma niecałe 11 miesięcy: -papa -kosi, kosi -sama sobie pokazuje gdzie sroczka kaszke ważyła i mówi przy tym \"tatata...\" -na pytanie jak robi piesek mówi \"łałała\" i na pytanie jak robi krówka mówi \"uuuuuuuuuu\" -podaje cześć i przybija piątkę, -daje buziaka z otwartą buźką:) -robi cacy -woła kotka mówiąc \"ciiiiiii\" -kupkę robi prawie zawsze tylko na nocnik, -rozumie zdania typu \"trzymaj sie mocno\", albo \"daj mamie rączkę\", albo \"daj to\" -jak widzi małą dzidzię, to mówi \"didi\" i pokazuje paluszkiem, -pokazuje gdzie jest lala (mówi \"nana\"), gdzie jest aniołek (ma na ścianie), gdzie jest ptaszek, kwiatuszek (lampka nocna) i takie tam. -czasmi jak zajada sie obiadkiem i zapytam czy dobre, to masuje sie po brzuszku:)

Gość mama dwójki
Grzywa, słodka ta Twoja Zuzka:) może mały geniusz Ci rośnie:)

mamo... dzięki!! mam nadzieję ze będzie ścisłym umysłem, bo ja jestem noga z matmy:o hihihi...

Gość dr.versztopfungg
moj regularnie pokazuje mi srodkowy palec.