Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem mam więc pytam

koperta...

Polecane posty

nusiaa - właśnie nad tym się zastanawiałam czy nie dać przed weselem, tylko nie wiem, czy to będzie dobrze przyjęte, patrz mój pierwszy post... Ale skoro tak się robi, to zastanowię się też nad tym. Tylko strasznie chciałabym uniknąć sytuacji, w której wyglądałoby na to, że daję wcześniej żeby podkreślić "spójrz, to ja Ci dałam tyle kasy". Tym bardziej, że nie jestem chrzestną, ani świadkową, tylko zwykłym gościem z rodziny :) Jak już pisałam zupełnie nie znam się na weselnych i okołoweselnych zwyczajach i chciałabym uniknąć jakiejś gafy.

a z tą kieszenią po wewnętrznej stronie kiecki to super pomysł ;) jedno z bezpieczniejszych miejsc - u Panny Młodej pod spódnicą ;)

na wszystkich weselach na ktorych bylam prezenty i koperty daje sie po oczepinach... dziwie sie troche bo nikt z Was tutaj tego nie napisal.. czyzby to byl tylko zwyczaj w jednym regionie Polski???

Gość a jajajaa
smiało możesz dać wczesniej. Zwłaszcza jak to duza kwota.Prezenty też sie przed weselem zanosi do domu panny młodej. Przynajmniej u mnie niektórzy tak robia i nie ma w tym niczego niestosownego. Poza tym wszyscy podpisuja swoje koperty lub wkładaja do srodka kartke z zyczeniami.

problem mam więc pytam -->bez obaw...na pewno nie ebdzie to wygladalo na to ze chcesz \"pokazac ile dalas\" bo i tak pieniazki wklada sie przeciez razem z zyczeniami:)i i tak widac kto ile dal...a wydaje mi sie ze spokojnie mozesz dac wczesniej;)