Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tretet

Kto mi wytłumaczy jak powinno sie brać tabletki antykoncepcyjne -w jakim dniu ??

Polecane posty

Gość tretet

Nie ruzmie tego w jakie dni powinno sie je brac czy je sie w ogóle odstawi czy bierze cały miesiąc?:(

Gość a ulotki
to ty nie masz??? tabletki anty jak każde leki mają ulotki radzę zajżeć a nie zadawać głupie pytania.

A nie masz ulotki z opakowania? Ginekolożka nie poinformowała? Jeśli dopiero zaczynasz to pierwszą tabletkę w 1 dniu miesiączki i tak codzinnie 1 do końca opakowania bo skończeniu opakowania powinna nastapić 7 - dniowa przerwa w czasie, której powinno nastąpic krwawienia, 8 dnia zaczynasz nowe opakowanie ot co. Z tego co pamiętam;)

Gość Tomaszekk
Aby nie zapomnieć brać, zawsze bierz rano tabletkę przy śniadaniu. Potem będzie to już rutyną. A tabletki bierz takie, gdzie nie trzeba przerywać kuracji (one są zrobione tak, że w pewnych dniach co nie powinnaś brać tabletek, w środku są puste). I już możesz cieszyć się bezpłodnością:-)

tomaszekk ale idiota z ciebie... tabletki najlepiej brac wieczorem, bo wtedy jest mniejsze prawdopodobienstwo skutkow ubocznych takich jak biegunka czy wymioty, najzwyczajniej mozesz te dolegliwosci przespac, ja zawsze bralam o 18 wwieczorem i nigdy nie mialam biegunki nie wymiotowalam :) Natia 🖐️

godzina przyjmowania tabletek jest dowolna, byle cały czas podobna jednym wygodniej rano, innym wieczorem rano jest taki minus, że w dni pracujące zwykle wstaje się świtkiem, a w wolne kilka godzin później i jest problem wieczorem znowu bywają imprezki no i pamiętać na wyjazdach wszelkich czy wyjściach poza dom, żeby zabierać ze sobą piguły

Gość tretet
ja jeszcze nie biore bo dopiero sie wtybieram po nie ale nie dla niepłodności :o tylko na wyregulowanie hormonów :(

no tak, tylko to jest takie ciut sztuczne wyregulowanie - działa tylko podczas brania piguł - zamiast nieregularnych, własnych hormonów dostarczasz organizmowi regularnie i w określonych-odpowiednich dawkach hormony z zewnatrz

Gość hehehihihi
jak mozna przespac biegunke albo wymioty?:) Jak wymioty zlapia w czasie snu to mozna sie zachlysnac, a jak biegunka zlapie w nocy to tez goni na kibelek;) oj zdarzalo mi sie w nocy na nim meczyc;)

Gość epsyllon
może ginekolog?

Gość tretet
wiem ale jestem juz męczona potrzebuje odpoczynku moja skóra szaleje :( włosy równiez :( do tego te czekanie na okres mnie juz w ogle wyprowadza z równowagi :o Dzięki wszytskim za pomoc