Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabriellla

swędzenie ciała w 16 tygodniu?

Polecane posty

Gość gabriellla

witam! mam pytanko czy któras tak miała zeby strasznie ja swedziało ciało w ciagu dnia i wieczorem w 16 tygodniu ciązy byłam u gino powiedział ze poczekamy 3 tygodnie(kazał pic mi wapno) a ja juz sie denerwuje ze moze to cholestaza,NAJLEPIEJ JUZ BYM RANO POLECIAŁA ROBIC JAKIES BADANIA ŻEBY BYC SPOKOJNĄ(moze któras z was wie jakie zrobic badanie zebym była uspokojona) bo sie martwie co jakis czas czas mnie swedzi ciało :(

Gość gabriellla
czy żadna z Was nie miała takiej dolegliwosci :(

umów się na wizyte do innego lekarza i nie czekaj tych kilku tyg. Nie ma co ryzykowac.

Miałam podobny problem, ale przeszło mi na szczęście. Też obawiałabym sie cholestazy w tej sytuacji. Teraz swędzenie dokucza mi tylko na powiększającym się brzuchu i piersiach.

Po pierwsze cholestaza niezwykle rzadko wystepuje przed 25 tyg. ciazy. Po drugie wyniki badania krwi zaniepokoilyby lekarza, gdyby cos sie dzialo:)

Gość gabriellla
no naprawde nie wiem co robic narazie bede brała przez pare dni wapno z vit.C i zobacze czy cos sie zmieni ale jutro rano pójde do prywatnego laboratorium i zapytam czy mozna zrobic jakies badanie na te moje swedzenia naswietle jej sprawe jak mi nic nie przejdzie do poniedziałku to udam sie do innego gino tak żeby sie skonsultowac....w tym tygodniu miałam usg i wszystko wyszło dobrze malenstwo sie dobrze rozwija i wyniki mam dobre,nie wiem czy to moze miec jakies znaczenie ze mam oprócz swedzenia czeste gazy o dosc nie przyjemnym zapachu??

sluchaj a moze to zwykla reakcja na tycie i co za tym idzie rozszerzanie skory? taka dolegliwosc moze wystapic. nie trzeba doszukiwac sie odrazu jakis powaznych chorob

Gość gabriellla
wiesz moze i tak bo jestem na poczatku 16 tygodnia i juz 8 kg .przytyłam tez juz tak myslałam ( to dosc duzo !) i to tez przez to ze gdy tylko wiedziałam juz o ciąży od razu rzuciłam papierosy a one jednak chamuja apetyt przynajmniej ja tak miałam

Mnie strasznie swędziała skóra nawet wcześniej, a teraz znów to wróciło i muszę się ciągle smarować. Myślę ze nie masz sie czym martwić poprostu rośniesz. Ja już przytyłam 16 kg ( z 48 na 64).

cholestaza objawia się w 3 trymestrze , jest b. niebezpieczna dla płodu, trzeba zrobić testy wątrobowe.pobiąrą ci krew do analizy, prywatnie to kosztuje ok.5zł, ale lekarz powinien przepisać ci skierowanie to nic nie zapłacisz.z tym nie ma żartów więc lepiej się przebadać