Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aneczka21

czy mozna do samolotu wziac fotelik samochodowy?????

Polecane posty

Chcialabym leciec z dzieckiem do polski ... co prawda fotelik mozna wpiac do wozka ale wtedy sie nie zlozy (wozek) i nie wiem czy wezma mi taki nie zlozony ... moze ktoras z was wie cos na ten temat??? z gory dziekuje P.S. probowalam sie do lini lotniczych dodzwonic ale... same wiece ....potrzeba do tego cudu!!!!

Chyba raczej nie można.Ale to tez moze zależeć od tego, jakimi liniami lecisz.Ja leciałam niedawno British Airways i babce przde mną zabrali fotelik przed wejściem do samolotu.

mozna na 100%, lecialm tak z moim 5 miesiecznym synkiem (z USA do Polski i z powrotem), wozek plus fotelik zabieraja Ci ttuz przed samym wejsciem do samolotu pod poklad, po wyladowaniu czekasz az Ci go wyjma,

w sumie to wszystko mi jedno czy do srodka czy pod poklad... boje sie poprostu ze jak dojade juz z wozkiem i fotelikiem do samolotu to czy nie bedzie problemu... bo podobno wozek trzeba zlozyc a jak bedzie wpiety fotelik to juz wozka nie zloze :| oszalec mozna z tym wszystkim

Gość haneczkaaaq
ale pytanie:D

Gość w Rayanie
w rayan;erze niemowleta do drugiego roku zycia, siedza w czasie lotu przypiete dodatkowymi pasami ...na kolanach matki, wozek+fotelik, oddaje sie tuz przed wejsciem dosamolotu, zlozony...oddaja po wyladowanu, podstawiaja pod schody..... Raz jak lecialam, to babka zostawila wozek'tak jak stal' no i abrali, musieli;) sobie sami radzic:P Ale ten luk nie jest az tak maly, a wozek az tak wielki, zeby nie bylo mijsca na ' nie zlozony;

To chyba zalezy od linii lotniczych. Ja lecialam z para rodzicow, ktorzy mieli malutkie dziecko w foteliku na pokladzie (lokalne linie hiszpanskie). Tak je wniesli i wyniesli, poza tym dziecko wiekszosc czasu lezalo w foteliku, tylko na czas startu i ladowania musialo byc na rekach matki, przypiete dodatkowymi pasami.

Gość dziecko moze byc w foteliku
na siedzeniu obok, jak sie mu (dziecku) wykupi osobny bilet. trzeba zapytac - niektore linie biora razem z wozkiem, niektore chca, zeby fotelik oddac razem z bagazem.

w wizzair, oddaje się nosidełko razem z wózkiem i trzyma się dziecko- do 2 roku życia na kolanach. reszta wyjedzie na taśmie razem z bagażem