Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość honey moon

mam 2 miesiecznego owczarka niemieckiego, jak, czym go karmić??? prosze o porady

Polecane posty

Gość honey moon
wcześniej miałam duzego psa kundelka, noce spedzał sam w budzie...strózował:) w budzie miał słomę i siano...koc zawsze wynosił w nocy i rano trzeba było szukać w ogrodzie:) raz nawet zakopał koc heh:) a w dzień różnie...czasem biegał cały dzień po ogrodzie, czasem lezał na kanapie przed tv(serio) calusieńki dzień. mam dużą rodzine więc na samotność i brak zainteresowania nie narzekał:) niestety starość nie radość..nie ma go juz z nami.

Gość mampytanko
no moj tez bedzie biegal ale jak bede w pracy,to bedzie sam,dlatego chce dwa psy,aby im razniej bylo. na a jak to bylo? po kupnie zostala na dworze czy najpier byla w domu,no i ile miala miesiecy?

Gość owczypiesio
Pieska zakupilismy w czerwcu takze koniec szkoly i wakacje mialam duzo czasu zeby sie nim zajmowac nie bylo z tym problemu :)

Gość mampytanko
jejku,moje psy zawsze w domku siedzialy a moj ma alergie i pieski nie beda mogly do domu wchodzic.a mi to tak dziwnie,czlonek rodziny i na dworze zycie spedza.martwie sie poprostu,zeby mu dobrze bylo.

Gość mampytanko
ale odrazu zostal na dworze?

Gość honey moon
macie pomysły na imię dla mojego szczeniaczka? to jest piesek:) czytałam gdzies, że imie dla psa powinno byc dwusylabowe i jeśli zawiera w sobie litere "r" to łatwiej psu zapamietać...słyszł ktos cos o tej teori????:)

Gość owczypiesio
Jesli posiadasz juz w domu psa musisz uwazac bo prawdopodobnie nie beda sie psiaki zgadzaly... poprostu chodzi o to ze piec ktory jest juz jako 1 w domu traktuje malucha jako rywala intruza i moze nie byc ciekawie :/

Gość mampytanko
teraz nie mam psa i psy chce kupic rownoczesnie,aby wojny nie bylo.posiadam natomiast kota:) kot moj nie wie co to pies i na poczatku bedzie sie boczyl ale sie przyzwyczai:)

Gość owczypiesio
tak to prawda imie dla psa powinno byc krotkie i powinno zawierac litere 'r' :) Moze: Nero, Ares...? :P

Gość owczypiesio
Jeszcze Bary :P tez ladnie :P

Gość mampytanko
ale odrazu zostal na dworze??????????????????????????

Gość owczypiesio
Jak przyjechal do domu to spodobalo mu sie na tarasie i tam spedzil 1 noc... :P zrobil sobie tam swoje miejsce poprostu czul sie tam bezpiecznie i kiedy zakupilismy bude pojawil sie problem bo Tora nie chciala zamieszkac w swoim nowym domku ale przyzwyczaila sie ;)

Gość mampytanko
to znaczy ,ze u ciebie w domu wcale nie mieszkala,a ile miala miesiecy?

Gość honey moon
znalazłam w kalendarzu Gabor..nawet mi sie podoba...ale jak na tego słodkiego malucha wołać...:) na razie wołam tzn mówie do niego po prostu psiuńku :)

Gość mampytanko
honey moon nie mow psiunku! wolaj jego prawdziwe imie,niech pies nie glupieje! a gabor jest ladnie:)

Gość owczypiesio
Tzn. byla w domu ale tak chwilami a tak to brykala po ogrodzie :) Moim zdaniem owczarka nie powinno sie trzymac w domu...to pies ktory potrzebuja duuuuuzo ruchu i musi sie wybiegac...

Gość owczypiesio
Jeszcze nie eksperymentowalysmy z piwem :P:P:P

Gość honey moon
ale on jeszcze nie ma imienia:) cały czas nad nim myślę... lepiej psiuńku niż eeej tyyyy:)

Gość mampytanko
owczypiesio dzieki serdeczne❤️,moze bedzie mi latwiej zostawic psa na dworze:) jeszcze raz dzieki🌼.

Gość honey moon
nie wiem czy lubi piwo..dopiero od cycka odsunięty:P

Gość mampytanko
honey moon pisalas o imieniu gabor,myslalam,ze juz sie tak nazywa.

jak to nie eksperymentowaliście? nie pijesz piwa?:p bo jeśli pijesz to pies też będzie pił - w niedużych ilościach browar oczyszcza organizm, np. z wygrzebanych z ziemii kości:o owczarki uwielbiaja zakopywać a potem po paru dniach gryźć takie śmierdzące:o nie wiesz?:p

Gość honey moon
mampytanko nom znalazłam takie imię w kalendarzu ale ochrzczony nim jeszcze nie został:) aż mordę wykrzywia a i owszem ja piję od czasu do czasu browarka:) wiem że dobrze działa na nerki...ale dla mojego psa też....hmm...:)

Gość mampytanko
honey moon zycze milego szukania i trafnej decyzji (imie psa) mi sie ten gabor naprawde podoba:) .milych snow🖐️.

Gość honey moon
mampytanko jesli nic nie wymysle to moze gabor zostanie...orginalnie;) miłych snów:)

Gość mampytanko
a jak wymyslisz,to daj znac.

Gość astra4
a czy ten szczeniak zaszczepiony juz jest i po karencji? Alergie sie leczy.

Gość dla mnie to śmieszne jak
ludzie kupują dla swoich psów najdroższe miesa i najdroższe karmy. Te psy jedzą lepsze rzeczy od swoich właścicieli . Śmieszy mnie to jak ludzie kupują dla swoich psów wołowinkę , ktora jest droga a sami gotują dla siebie obiadek - zupke na samych kościach. Zeby pies lepiej odżywiał sie od swojego właściciela - paranoja !!!!!!!! Pukniejcie sie ludzie w głowę !!!! Myslicie ze jak pies bedzie jadł inne rzeczy niż mieso to co nie przezyje . Dla psa wystarczy zwykła karma i kasz gotowana i zapewniam ze bedzie zdrowy.