Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zazdrośnicaaaa

Alimenty

Polecane posty

Mój ex podobnie twierdził że się zraził do dziecka z tym że wtyedy miało 4 latka!Walczył o każdą złotówkę jak lew podał mnie nawet o obniżkę a ja go jednocześnie o podwyżkę i sąd musiał wypośrodkować wyszło wtedy na moją korzyść te 300zł których i tak nie dostaje.

Gość bierz pod uwagę że
własnie o tym wyżej pisałam:) jeśli zobowiązany nie może zadoścuczynic spoczywającemu na nim obowiązkowi alimentacyjnemu, wówczas obowiązek ten może byc realizowany przez wstepnych czyli rodziców

Niestety prawo nadal nie chroni matek z dziećmi tylko obiboków.Ja bym ich do robót publicznych wysłała żeby mieli na utrzymanie dzieci.

wedlug mnie tutaj robisz blad, mowiac corce jaki to jej ojciec jest zly itd. daj jej szanse moze kiedys go pzna i sama wyrobi sobie na ten temat zdanie ja tez nie znalam swojego ojca,ale nigdy moja mama nie powiedziala przy mnie o nim cos zlego, jak go poznalam, to sobie wyrobilam o nimswoje zdanie

Gość bierz pod uwagę że
ale z Funduszu i tak nie wszystkie matki skorzystaja, te które dużo zarabiają nie dostaną nic;(

jakie to jestwkurzajace,ze te debile przez cale zycie uciekaja przed alimentami, podwyzkami,ale najgorsze jest to,ze jak on na starosc bedzie potrzebowal pienuiedzy to ma prawo zalozyc dziecku sprawe o alimenty ( czy jak to sie tam nazywa), wstydu nie maja

Gość Zazdrośnicaaaa
Ja nierozgadywałam się za bardzo o nim tylko powiedziałam że nigdy się nie interesował i temat się skończył.A co do tych alimentów to mam zamiar pozbawić go praw rodzicielskich żeby kiedyś łapy po pieniądze nie wyciągał. A jak z tymi rachunkami bo ja nie mam?

Gość bierz pod uwagę że
ale jest przepis w prawie (na szczęście) który uwzględnia tzw. zasady współżycia społecznego. Jesli ojciec uchylał sie od obowiązku alimentacyjnego na rzecz dziecka, wówczas dorosłe dziecko moze skutecznie uchylic sie od swojego obowiazku alimentowania zniedołężniałego ojca:)

Gość wspolczuje
ja jestem z mezczyzna ktory ma dziecko, ale On odwiedza malego, zawsze mu da jakis prezent i pieniadze, ja nie wnikam co i ile...nie mam nic przeciwko ich kontaktom, wrecz przeciwnie. Dlatego bardzo wspolczuje, ale zawsze znajdzie sie banda nieodpowiedzialnych facetow.

co do tego przepisu, to bym nie byla taka pewna, bo jak sad zoabczy biednego staruszka o lasce, ktory nie ma na chleb i 30-letnia kobiete dobrze ubrana,to zaloze sie,ze pusciw niepamiec jego uchylanie sie od nieplacenia alimentow,a ja wezmie za wyrodna corke, taka u nas glupia mentalnosc

Gość Zazdrośnicaaaa
Ja mam koleżankę która bieże od dwóch ojców na swoje dzieci na jedno 6letnie 480 a na 9 letnie 370 i oprócz tego dzieci ciągle dostają prezenty zabierane są na wycieczki więc jednak są normalni dojrzali ojcowie ale ja niestety trafiłam na takiego biednego siusiumajtka i muszę się teraz z nim żreć

Gość Zazdrośnicaaaa
mrzonka dzięki jakoś mi to wcześ niej umknęło ale teraz już wiem że nie trzeba tych rachunków

Gość mrzonka
jak to nie? im wiecej tym lepiej.

Gość tytusik
dziewczyny jakie wysokie macie alimenty?

Gość zazdrośnicaaaa
??????????????

Gość bierz pod uwagę że
wysokie??/ a Twoim zdaniem 200-300zł to za dużo?? :(

Gość fridaaaa
ja mam 1000 zł alimentów na syna ,do tego tatuś kupuje szczepionki, lekarstwa, ubranka, zabawki i wiele innych rzeczy.

fridaa to masz super sytuację:) ja mam od 5 lat zasądzone 250zł, i nie widziałam z tego ani grosika od tatusia. Wcześniej brałam z funduszu alimentacyjnego, potem z opieki te 170zł:( A teraz nic, bo żyję w konkubinacie, więc według norm opieki społecznej, nie jestem już samotną matką:( Tatuś nie pracuje nigdzie więc komornik jest bezsilny, więc po co mi podwyżki??? Na takich fiutów chyba nie ma rady

Gość fridaaaa
ojciec mojego znajomego siedział za niepłacenie alimentów

mozna, nalezy najpierw pojsc do komornika,on sprawdzi czy jest z czego sciagnac,a jak nie to oddaje sie sprawe do sadu za nieplacenie alimentow

Gość fridaaaa
sa tez firmy, które sie specalizuja w egzekwowaniu alimentów zwłaszcza od tatusiów, którzy sprytnie ukrywaja swoje dochody. Maja swoje sposoby i tatusiowie szybko reguluja długi. Poza tym jak taus jest niewypłacalny mozna podac o uregulowanie dlugu jego rodziców lub rodzenstwo czyli te osoby, które maja w stosunku do owego tatusia obowiazek alimetacyjny na wypadek trudnej sytuacji zyciowej i same sa w stanie zapłacic

Gość figlarna
jesli wygazuje takie dochody to wiele nie zrobisz chyba ze ze sąd wejdzie na pensje rodzicow , moja przyjaciołka w koncu wniosła do sądu o pozbawienie swojego byłego męza praw rodzicielskich , no i przy tym nie tracisz alimentow .

przy pozabiweniu ojca praw rodzicielskich traci sie alimenty, w rozumieniu prawa przestaje byc ojcem ,czyli obowiazek lozenie na dziecko rowniez ustaje. To jest tylko zabezpieczenie dziecka przed tym,zeby tatus na starosc nie mogl sie domagac od dziecka alinemtow, bo prawnie nie bedzie mial dziecka

Gość fridaaaa
przy pozbawieniu praw rodzicielskich nie ustaje obowiazek alimentacyjny

Gość fridaaaa
przy pozbawianiu praw rodziecielskich traci sie prawa rodzicielskie a obowiazki pozostaja, zreszta to zalezy od okreslonego przypadku

Gość pierwszy raz słyszę
żeby ograniczenie praw rodzicielskich miało wpływ na niepłacenie alimentów. Radziłam się w tej sprawie adwokata, bo ojciec mojego dziecka siedzi w więzieniu, nawet jak ograniczą mu prawa, alimenty będzie płacił dalej, bo ni eprzestaje być ojcem dziecka