Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kristalowa

czy wody plodowe moga odejsc bez skurczy??

Polecane posty

Gość kristalowa

zastanawiam sie .. bo njpierw sa skurcze boles ne ( cz zawsze gdy zaczyna sie porod skurcze sa bolesne? a moze moga byc regularne - takie skurcze bezbolesne- twardnienie macicy... kiedy robi sie ona jak kamien)..a potem odchodza wody? czy wod plodowych zawsze jest duzo?? moze byc tak ze odejda mi wody i nie bede miala zadnych boli tylko bezbolesne skurcze?? a

Gość mogą oczywiście
pierwsze skurcze są z reguły bezbolesne i nieregularne, to raczej takie twardnienie brzucha, bolesne zaczynają sie dopiero później, a pęcherz płodowy może oczywiście pęknąć w pierwszym bezbolesnym etapie porodu, wody mogą odejść gwałtownie, a mogą się tylko sączyć, w jednym i drugim przypadku należy udać się do szpitala

Gość kristalowa
a duzo ich jest??? w bezbolesnym etapie porodu moga peknac??? tzn ze jest bezbolesny etap?

Gość pewnie że mogą

Gość mogą oczywiście
no pierwszy etap porodu nie boli, mówię o samym początku, kiedy skurcze są odczuwalne jako twardnienie brzucha, wody mogą wtedy odejść, a czy jest ich dużo? no zalać prześcieradło można spokojnie ;)

Gość justaaaaaaaaa
ja zaczelam miec bole godzine po odejsciu wod

Gość kristalowa
o kurcze to jak zauwaze ze to pierwszy etap porodu? mam liczyc? i jak beda regularne? tak? bo ja mam ogromne skurcze... nieprzyjemne ale bezbolesne... moja macica jest jak kamien twarda poprostu... az sie o malenstwo boje, biore fenoterol ale to g... daje... czyli kiedy mam jechac do szpitala? jak te bezbolesne skurcze bede regularne??? czy jak odejda mi wody??? a i jeszcze jedno jak sie liczy skurcze? zaczyna sie skurcz... i konczy.. w momencie kiedy sie skonczy zaczynam liczyc kiedy zacznie sie nastepny???

Gość mogą oczywiście
jesteś w terminie porodu? jeśli masz nieregularne skurcze i nic poza tym, nie musisz od razu gnać do szpitala, ale jeśli zaczną się sączyć wody lub pęknie pęcherz, to nie zwlekaj, bo wtedy już nie ma odwrotu... jeśli wody odejdą to nie martw się - tego nie przegapisz, a do szpitala udaj się jak zauważysz że skurcze robią się silniejsze i bardziej regularne, liczysz czas pomiędzy jednym skurczem a drugim

Gość kristalowa
no we wtorek zacznie sie 37 tydzien ciazy.. dzieki dziewczyny bardzo

mi tam odeszły wody o 4 rano a urodziłam o 10 rano i nie miałam zadnych skorczy az do8.30 a potem sie zaczeło .