Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa na forummm

Slub-dziecko // dziecko-ślub... // taki jeden problem

Polecane posty

Gość nowa na forummm

Hej. Bardzo chcę dzidziusia i nawet bardziej niż ślub.. jednak mój facet mówi że najpierw ślub potem dziecko.. ostatnio doszliśmy do kompromisu że o dziecko zaczynamy się starac pare miesiecy przed slubem. teraz pytanie do was: Kiedy zaczyna być widać brzuszek...? chciałabym zacząc wtedy kiedy już bede miec pewnosc ze w sukni bede miala jeszcze ladna figure.. :)

Gość dzesikas
tak okolo 4 miesiaca widac brzuszek ale to zalezy

z tymi staraniami to roznie bywa- poczytaj sobie kilka topikow to zobaczysz ze to nie takie hop- siup :) ale niewykluczone ze ci się uda za pierwszym podejsciem- czego ci zycze :) brzuszek pojawia sie bardzo roznie, u jednych kobiet do 5 miesiąca nic nie widać, inne juz w 2-3 miesiącu maja lekko zaokraglone kształty. jesli jesteś bardzo szczupła to raczej szybciej bedzie widać. wez pod uwagę tez to,ze przygotowania do slubu są bardzo męczące i stresujące, zwłaszcza te ostatnie tygodnie przed. a z kolei 3 pierwsze miesiące ciązy tez nie nalezą do najłatwiejszych. moze po prostu ten czas przed slubem przeznacz na przygotowania do ciazy, zacznij juz teraz brać kwas foliowy, porób badania zeby pozniej nie było niespodzianek i zacznijcie się starac juz w noc poslubną :) i wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia :)

Gość nowa na forummm
dziękuję :)

Gość elas
To może zróbcie ślub i chrzciny za jednym podejściem.Moje dwie koleżanki ze studiów tak miały, tylko ,że wcześniej był cywilny.

Gość juz prawie mama
Musisz tez wziac pod uwage (czego ci nie zycze) ciaze zagrozona i lezenie szpitalne, mdlosci, wymioty i ogolnie kiepskie samopoczucie. Lepiej najpierw slub a pozniej dziecko -moim zdaniem.

Nie przewidzisz jak będziesz się czuć w ciąży. Ja bym nie ryzykowała tyle emocji i załatwiania w związku ze ślubem w pierwszych miesiącach ciąży. Lepiej ślub a potem dziecko lub zupełnie odwrotnie: urodzić dziecko przed ślubem.

Gość A JA TAK...........
My mieliśmy zaplanowany prawie ślub w sierpniui zaczeliśmy się starać o dzidzi teraz w marcu, bo niby nie jest to hop-siup i jest...a tu niepodzianka...okazało się ze za 1 razem sie udało i jestm w ciąży...postanowiliśmy więc w czerwcu wziąść cywilny, a w przyszłym roku w sierpniu ślub kościelny i wesele ... niewiem jak bede sie przed ślubem, pozatym ktoś tu napisał---stres i wogóle--a ja nie chce ryzykować więc zastanów się co będzie dla dzidzi najlepsze....

Gość ja bralam slub
jak bylam w szostym miesiacu ciazy,bo tez najpierw zaplanowalismy dzidziusia a potem szybko slub.Mialam maly brzuch wiec nie bylo bardzo widac bo wogole w ciazy przytylam bardzo malo,przed samym urodzeniem wazylam 56 kg.Nie ma chyba wiekszego znaczenia czy najpierw slub czy dziecko jesli chcecie miec dzidziusia i byc razem.