Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agidas

Co stalo sie z tematem polscy zebracy ??

Polecane posty

Gość hihihihih
faktycznie zebrzecie tam coraz wiecej wyjezdza tam zon z dziecmi aby ponbierac funty za nic

Gość ahoj
bo jak daja, to polaczki tylko rece wyciagaja! I jeszcze mowia ze im sie nalezy!!!! do pracy najpierw idz a potem pros o zasilki!!!! jestem tu od lat i place podatki, dosc spore, i az sie zygac chce jak przyjezdzaja tu stadami bo "im sie nalezy"! A z jakiej racji?

Gość tez tak mialam
a moze tobie tez cos sie nalezy tylko jeszcze o tym nie wiesz ? jestem pewna ze jakby sie okazalo ze panstow chce ci cos dokladac to byc to wzial jeszcze z pocalowaniem reki. A jak bedziesz miec dziecko to nie bedzesz starac sie o zadne benefity nawet te ktore naleza sie wszystkim rodzicom ??

Gość _pedzaca_lodołamaczka_
AHOJ (moze lepiaj ahuj:)) ty lepiej zamiast w anglii siedziec spadaj do knedlii,tam swoje poglady bedziesz mogla afiszowac......nie oceniam nikogo i niczego ale moje,MOJE zdanie jest takie...jesli prawo jakiegos panstwa daje kaske szybka w postaci roznorakich zasilkow dlaczego z tego nie skorzystac...nie ma sie czemu dziwic jak daj to biore(dodam ze w austrii miewszkam gdzie jak narazie otrzymanie pozwolenia na prace graniczy z cudem)...a tym co krytykuja bioracych radze napisac petycje,co by rzad angielski zmienil usdtawodastwo...ale niektorzy sa takcy zalozni ze wypisuja o bojowosci wzgledem krajan a sami na nich najezdzaja..czyz jedno z drugim sie nie kloci?????

Gość no tak......
bardzo dobre podejscie mojej przedmowczyni !!! popieram w 100 % :)

Gość niech biora
ile moga, ile im sie nalezy. Ja wole pracowac , cenie niezaleznosc, oplacam pension plan i mam zamiar godnie zyc na stare lata. nie zazdroszcze tym co siedza w domach, kupuja economy foods, jedza byle co i wygladaj byle jak.

Gość to normalne
ze kazdy wolalby miec bardzo dobrze platna prace i nie kwalifikowac sie na zadne benefity :) ale jesli nie wszyscy maja takie szczescie a panstwo chce pomoc to czemu z tego nie sporzystac ? Chyba tylko glupek by to odrzucil.

Gość hehehaa

Gość frukaczka
a ja ostatnio zauwazylam ze to Rumuni zebrza na ulicach. Tak samo jak w Polsce siedza na ulicach i wyciagaja rece. Tylko ze tutaj nie posluguja sie malymi dziecmi zeby wzbudzic litosc bo od razu by im to dziecko zabrali. Wiec nie wydaje mi ze mozna Polakow nazywaz zebrakami bo my przynajmniej nie kombinujemy jak to uchylac sie od pracy a tylko kase za nicnierobienie wyludzac.

a ja mam all w dupie, pracuje tu, przyjezdza do mnie Zona na stale, w drodze mam dziecko. Jestem tu 9 msc i nie obchodzi mnie to ile zaplacilem podatkow, jezeli Panstwo oferuje pomoc, to ja z niej korzystam a po to by bylo mi lzej i bym mogl spelniac swoje marzenia. A ci co krytukuja i nazywaja polakow zebrakami to im ZAL ZA DUPE SCISKA ze ow tacy polacy w UK maja pomoc!!!!!

Gość ..a ja juz mam dosc tej...
calej ANGLII i tych zasilkow...i teraz juz nie wiem co lepsze..kaczolandia..? nie tam nie wroce.

Gość ja mam........
ale jak mozesz miec dosc zasilkow ? chyba tylko wtedy kiedy Ci sie nie naleza i zazdroscisz innym ze je maja :) ja tam uwazam ze to bardz zdrowe podejscie panstwa i nie ma na co narzekac. Druga sprawa to ze niektorzy probuja byc sprytniejsi i oszukuja o swoich zarobkach zeby wiecej wyciagnac - ale klamstwo ma krotkie nogi bo pod koniec roku beda musieli cala nadwyzke oddac i czasem to wynosi ponad 1.5 tyd funtow.

Gość ..a ja juz mam dosc tej...
Mam ch benefit na dzieici i tax credit,i nie zazdroszcze nikomu niczego. Chcialabym wrocic do swojego domu w Polsce..bo tu mi smutno....Ale jak pomysle co mnie tam czeka....:(