Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca....

prosze o pomoc, co mam teraz zrobic.....

Polecane posty

Gość pytająca....

witam! zaczynam brać tabletki anty, po raz pierwszy w życiu. wiem ze powinnam pierwsza tabletke zażyć w pierwszym dniu cyklu, czyli w pierwszym dniu krwawiania. otóż, mam bardzo nieregularne miesiączki i zawsze na początku mam śluz o czerwonym zabarwieniu, ale to jeszcze nie jest krew. doipero na drugi dzien pojawia sie normalne krwawienie. i moje pytanie do Was: kiedy powinnam zażyc pierwsza tabletke? czy juz dzisiaj kiedy mam juz taki zabarwiony śluz czy poczekac do jutra?

Gość hehihe
a dlaczego nie zapytalas o to ginekologa?

Gość niekoniecznie
Kiedy chcesz ale przez parę dni uważaj.Potem będą już regularne.

Mi się wydaje, że ten sluz własnie lekko czerwony to u CIEBIE POCZATEK OKRESU. Pewnie pioerwszy dzień masz taki skąpy, ale mogę być w błędzie. Bo jeżeli dziś to twój pierwszy zien to powinnaś zarzyć dziś. oczywiście możesz jeszcze zażyc 5 dnia okresu, ale nie wiem czy to co teraz masz to okres :/.. i nie możesz tabletek brać kiedy chcesz! tak jak ktoś bezmyślny napisał wyzej.

wiesz co..chyba ten śluz o czerwonym zabarwieniu to jednak początek okresu. Czyli tabletkę powinnaś wziąść dzisiaj. Kurczę szkoda, ze nie zapytałaś ginekologa..

Gość pytająca....
dzieki fruti czekam na kolejne sugestie

tylko pamiętaj, że jak weźmiesz tą tabletkę dzisiaj np o 21 to jutro też musisz o tej samej godzinie. JA na Twoim miejscu wzięła bym dzisiaj, albo... nie brała i udała jutro do ginekologa, tylko o to by się go zapytać, i wzięła 5 dnia okres. Tylko jeżeli uprawiasz seks i weźmiesz tabletkę 5 dnia to musisz dodatkowo przez 7 dni się zabezpieczać!