Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okularnica1234

cialo obce w oku

Polecane posty

Gość okularnica1234

cos mi wpadlo do oka ( w czasie wiatru) i siedzi sobie pod gorna powieka nie moe tego wyjac bo nie jestem w stanie wywinac gornej powieki. do okulisty moge jechac dopiero jutro. pomozcie!!!!

Gość no to póki co rada babcina
nalej do kieliszka do wodki pełno wody . Przegotowanej, letniej. Yak dużo, żeby zrobił się prawie menisk wypukły. Postaw na stole, schyl głowę wsadzając oko w ten kieliszek i mocno mrugaj. Jeśli nic nie pomoże i nie wypłynie, to nie czekaj na jutrzejszego okuliste, tylko na pogotowie jedż, bo jeśli się wbiło, to możesz uszkodzić rogówkę. Trzymam kciuki, żeby ten sposób z kieliszkiem pomógł. Daj znać jeśli będziesz mogła czy się udało to dziadostwo wypłukać

Gość okularnica1234
juz sama nie wiem czy tam cos jest czy to tylko podraznienie a to cos juz sie usunęlo

Gość no to póki co rada babcina
wiesz - takie płukanie nie zaszkodzi, nawet jeśli juz tam nic nie ma. Więc zdecyduj sama. Tak czy inaczej, jeśli za 2-3 godziny nadal będzie bolalo, to nie czekaj do jutra tylko na pogotowie

Gość okularnica1234
taka plukanke juz robilam wczesniej oko mnie nie boli tyllko czuje cos przy mruganiu. nie mam jak jechac dzis na pogotowie

Gość porada
popatrz w dół jedną ręką złap za rzęsy i odciągnij powiekę drugą przy pomocy np. patyczka naciśnij na tarczę powieki i wywiń ją , cały czas patrz w dół powinno Ci się udać. Powodzenia.

Gość okularnica1234
dzis bylam u okulisty znieczulila oko wywinela owieke i okazalo sie ze bylo tam jakies malenkie ziarenko piasku