Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łotrenby

Otręby

Polecane posty

Gość Łotrenby

Czy mozna jeść codziennie otręby? Słyszałam na ich temat wiele sprzecznych opinii. Jedne o tym, że są dobre, mają witmainy, mikroelementy, a drugie takie, ze utrudniają przyswajanie witami i powodują wypadanie włosów? Co jest prawdA. Aha.. jescze jedno. Czy otręby wspomagając wyprożnianie nie spowodują czegoś takiego, ze po ich odstawieniu będę miała problemy z zaparciami?

Gość luizjana van Gogh
Mysle ze to nie prawda. Po odstawieniu nie bedziesz miala problemow z wyproznieniem, gdyz otreby to NATURALNY BLONNIK. Wszysko przebiega w zgodzie z natura. Za tem smialo wcinaj łotrenby :)

Gość Łotrenby
Dzieki Dziewczyny. znacie jakieś przepisy na dania z otrębami. Ja oprócz płatkow z jabłkiem, cynamonem i otrębami nic innego nie umiem wymyślic.

do kotletów mielonych: zastąp połowę dodawanej bulki tartej otrębami właśnie do niektórych ciast można dodać otrębów zamiast części mąki (np. ciasto marchewkowe) czasem dodaję otręby do gulaszu, albo innych potraw

Gość jakie otreby kupujecie

Gość Zastyga krew na transparentach
pszenne

Gość greentealover
Nie podawajcie nieprawdziwych informacji, jezeli nie macie wiedzy na jakis temat. Otreby w wiekszych ilosciach powoduja zanik kosmykow jelitowych, przez ktore wchlaniane sa witaminy i wszystkie skladniki odzywcze z pozywienia. Moja mama nabawila sie przez nadmierne spozywanie otrab anemii. Mysle, ze 2 lyzki dziennie to maksymalna dawka.

Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Myślałam, ze otręby pomagają.

No to jak to w końcu jest?

Gość greentealover
Otreby zawieraja blonnik i w odpowiednich ilosciach pomagaja np. przy zaparciach, ale jak juz wczesniej pisalam nie wolno ich naduzywac.