Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tamara13

Gdy mam miesiączke okropnie boli mnie brzuch ,poradzcie mi coś na ten problem !

Polecane posty

Gość Tamara13

Mam 13 lat i chodze do szkoły. Gdy jestem w szkole zaczyna mnie okropnie bolec brzuch biore leki na to np. "Nospa" ale mi to nie pomaga i w szkole siedze w ławce i zwijam sie z bólu i nie moge sie skupic. Moze wy też tak miałyście drogie panie na tym forum. Napiszcie mi jakąłś porade na ten problem !

Też miałam bolące @. Nie raz traciłam przytomność z bólu. Wszystko mi przeszło po tabsach aleTy jesteś na nie za młoda. Spróbuj brać Cataflam. To lek przeciwbólowy na receptę. Mi Cataflam pomagał. Bóle mijały tylko po nim

Gość Tamara13
dziękuje za poradę CATIE. a może ktoś jeszcze ma jakąłś porade jak tak to piszcie!

Młoda,czy nie...jak zwijasz się z bólu to zażywaj ibuprom max np.,mi nawet pomaga.Jak żazyjesz raz w miesiącu z 3 tabletki nic Ci się nie stanie:)Jak nie przejdzie,to do lekarza...

No-spa działa rozkurczająco, ona nie eliminuje bólu. Weź dwie tabletki ibupromu. Szalenie skuteczny jest Ketonal Forte (tylko na receptę). Zapytaj lekarza rodzinnego, czy Ci to przepisze.

Gość dobrze ci radzą jedz ibuprom
najlepiej podobno działa, jak będziesz brać już na 3 dni przed miesiączką- skutecznie łagodzi. Poza tym wiele kobiet miesiączkujących sądzi, że jak je boli to tak ma być, ja też tak myślałam, ale dopiero niedawno zaczęłam leczyć się hormonalnie i co ? Jak przez wiele lat "prawie umierałam" z bólu w trakcie okresu (1-2 pierwsze dni)to teraz jest ok:) żałuję tylko że nie wiedziałam wcześniej , że to można leczyć zaoszczędziłabym sobie cierpień :( rada:zgłoś się do dobrego gina i powiedz w czym rzecz. Dobry ginekolog powinien zlecić Tobie odpowiednie badania hormonalne i zalecić odpowiedni preparat na leczenie. Podkreślam =dobry ginekolog.

Gość 1111asia1111
mialam to samo,najpierw aulin tylko na recepte pomagal a teraz biore tabletki no ale na tabletki za mloda jestes wiec aulin powinien wystarczyc sprobuj moze jeszcze zanim pojdziesz po recepte solpadeine-bez recepty