Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleksandra 11

Gdy mam okres to dla mnie piekło!!!!!

Polecane posty

Gość Aleksandra 11

Dzien dobry mam 11lat i gdy mam miesiaczke to sie czuje jak w piekle ,ponieważ w szkole jak zmieniam podpaske to brudze rece i przecierz nie bedze latać we krwi rekami po toalecie i unas w ubikacji szkolnej nie ma kosza na smieci i musze brudną podpaske we krwi chowac do plecaka

Gość lolaksa-kokos
ja też tak miałam i to nie jest przyjemne

Zmieniasz podpaskę i masz brudne ręce? Rozumiem, że przy zmianie tamponu można się pobrudzić, ale jak Ty to robisz, że brudzisz się krwią zmieniając podpaskę? Zmieniaj podpaskę, co kilka godzin. Ja na samym początku miałam bardzo obfite miesiączki i podpaski musiałam zmieniać, co 2 godziny. Zaopatrz się w podpaski Always ze skrzydełkami- są długie, bardzo cienkie, przede wszystkim chłonne i nie trzeba latać, co godzinę do toalety w obawie, że coś przeciekło. Podpaski Always mają specjalne woreczki na zużyte podpaski, zawijasz w to podpaskę, owijasz papierem toaletowym, chowasz do plecaka i wyrzucasz przy najbliższej okazji.

Gość lolaksa-kokos
to podpaske smieniać co 3godzin

Gość lolaksa-kokos
ja kupuje sobie podpaski rosmanowskei ,bo sa tanie .Kiedys kupiłąm naturelle i niczym sie nie rózniły od innych zapachu czuc nie byłlo

tak, a md lałyście kiedyś w czasie okresu,bolał was brzuch tak że nie mogłyście spać,mimo że miałyście podpaske zakrwawiałyści całą pościel???Dopiero jak wezme 2 ibupromy i czuje sie skołowana ból troche ustepiuje...To jest okres!!!byłam u gina i co?? przepisał mi proszki anty...ale ja nie chce ich brać!!!

Gość Aleksandra 11
To jest dziwne ,ze ja tak sie boje zeby mi podpaska nie przeciekła,bo wtedy bede miła wielką plame na spodniach i bedzie strasznie spale sie ze wstydu

Gość Aleksandra 11

Gość pabialgina
mnie przy okresie aż plecy bolą, najlepsza jest pabialgina, pół godz i po bólu :)

perelka22 - a probowalas innych metod zmniejszenia @ ? Pytam bo mam ten sam problem, na dodatek mam anemię więc gin zapisal mi tabsy anty ale tez nie chce ich brać, poza tym nie dzialają.

Gość ------------------
kobietki, weźcie te anty...... pomogą :), wystarczy kilka cykli nie cały czas, sprubójcie, mnie pomogło

dla mnie tez okres to byl pieklo... wyladowalam nawet w osrodku zdrowia na zastrzyku... a teraz od kiedy biore tabletki... bol zniknal:] okres tez zrobil sie bardzo skapy:)

perelka22 ----> wybacz ale usmiałam się po Twojej wypowiedzi pomagają Ci 2 ibupromy i Ty twierdzisz, ze masz bardzo bolesne miesiączki ?? :O no to moim zdaniem Kochana nie wiesz co to są bardzo bolesne miesiączki :P ja czasami potrafiłam zażyć 3 Ketonale Forte i 2 Tramale na bazie morfiny i dalej wyłam leżąc na ziemii i tracąc co chwilę przytomność :O :O co 2 miesiące lądowałam w szpitalu na kroplówkach albo na domięśniowe zastrzyki (nawet nie wiem z czego ale po 1 zastrzyku spałam po 10 godzin) raz mnie nawet podłączyli do aparatu mierzącego skurcze podczas porodu i wyszła mi II faza :O :O lekarze cały czas namawiali mnie na tabsy a ja tak jak wy (tzn Ty i Pasadenka), że nie chce i koniec i pewnego dnia już nie wytrzymałam i dałam się przekonać brałam tabsy 2 lata przez 2 lata nie wiedziałam co to znaczy mieć okres normalnie jakbym nowe życie dostała ;) a co najwazniejsze : nie biore juz ponad 3 msce , w tym czasie miałam 3 normalne miesiączki i jak do tej pory ból nie wrócił (tfu tfu tfu) także czasami warto zaryzykować 🖐️